Bodrum Gündem

ADD YENİ YÖNETİM KURULU SEÇİMİNDE GERGİN ANLAR YAŞANDI…  

ADD 2018 SEMİMİ GERGİN GEÇTİ17 Şubat Cumartesi günü gerçekleştirilen ADD (Atatürkçü Düşünce Derneği) seçimli genel kurulunda gergin saatler yaşandı.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Hafta sonu gerçekleşen ADD (Atatürkçü Düşünce Derneği) seçimli genel kurulunda  gençlere karşı sergilenen agresif tavır tepki topladı.

20 . yılını dolduran ADD Bodrum Şubesi’nin 12. Yönetim Kurulunda; ADD Yönetim Kurulu üyesi Arif Arı’nın gençlere karşı amacını aşan söylemleri nedeniyle yeni yönetim kuruluna seçilen Kani Karakaya’nın istifa etti.

kani karakayaDernek üyesi gençlerin, kurulduğu günden bu yana yönetimin 60 yaşındaki büyüklerden oluşması, seçilecek yeni yönetimde kendilerine de yer verilmesi ve yönetimin artık gençlere teslim edilmesine yönelik talepleri Yönetim Kurulu üyesi ve Divan Başkanı Arif Arı’nın tepkisine neden oldu. Arif Arı’nın maksadını aşan ve seçimi gerginleştiren konuşmasına gençler tepkilerini şu ifadelerle dile getirdiler “Bu seçim; Atatürk’ün adına yakışmayan, demokrasiden uzak bir seçim olarak tarihe yazıldı. 1939 doğumlu dernek başkanı, dernekte bir fiil görev almak için işlerinden izin alarak gelen, yönetime girerek aktif görev almak isteyen bir avuç gencin hazırladığı anahtar listeyi almayıp,’ yalancılar, bir avuç işe yaramaz’ diyerek çekilmeleri için zorlandı. Olay anında oradan uzaklaşmaya çalışan gençlere korkaklar şeklinde söylemde bulunuldu. Salonda bulanan tüm üyeler gençlere sürekli derneğe gelip gitmediklerinden dolayı azarlarken, bu şekildeki tutumlarından dolayı gençlerin gidemediği de ortaya çıkmış oldu. Bodrumda sadece 132 üyenin 45’i çarşaf listede oyunu kullanmıştır. Derneğin en genç üyesi Kanı Karakaya çarşaf listede yönetime girmeye başarmış ancak yönetimin gençlere olan tutumları ve davranışları sebebiyle seçimin sonuçlanmasının ardından da istifa mektubunu yeni seçilen yönetime ileterek tepkisini göstermiştir. 12. olağan kongre, 60 yaş ortalaması olan, sadece erkeklerden kurulu 7 kişi, yeni yönetimi ile Bodrum Atatürkçü Düşünce Derneğini temsil etmeye devam edecektir.” Dediler.

mehmet kadri korkmazKonu ile ilgili görüşünü aldığımız ADD Bodrum Şubesi Başkan Yardımcısı Mehmet Kadri Korkmaz, söz konusu iddialarla ilgili olarak şunları söyledi “Bizler tabii ki gençlere değer veriyoruz. Bunun aksini söylemek zaten doğru olmaz. Fakat genç arkadaşlar genel kurulda yönetime aday olduklarını ifade ederken hali hazırda bu işi yıllardır bin bir emekle yürüten yönetim kurulu üyelerini yaşlarından dolayı eleştirince Yönetim Kurulu üyemiz ve divan başkanımız Arif Arı bundan rahatsız oldu. Bu güne kadar derneğe uğramayan ve aidatları da genellikle başkanımız Sertaç Tüzün tarafından ödenen gençlerimizin derneğimize her ne şekilde oldursa olsun yıllarını veren büyüklerine hitap şekillerini doğru bulmadı. Fakat bunun yanı sıra kendisinin de sarf ettiği bazı cümlelerin maksadını aştığını da belirtmek gerek. Bu derneği bu güne yaşatan insanlar da 50 yaş üstü kesimdir bunu da unutmamak gerekir diye düşünüyorum. Ayrıca; gençlerimiz tüzüğümüzü tam olarak incelemediklerinden olsa gerek bizim tüm seçimlerimiz çarşaf liste ile olmak zorunda. Bugüne kadar derneğe dahi uğramaya bir gurubun gelip yönetime aday olması bazılarımızda şüphe uyandırdı. Ama yine de ben dahil orada bulunan pek çok arkadaşımız Kani kardeşimize oy verdik ki yönetime seçildi. Ne yazık ki seçim sonrası istifa etti. Aslında ona oy verenler için kalmalı ve gençlerin neler yapabileceğini bize göstermeliydi. Gergin bir ortamda, doğru bir sonuç çıkmadı” Dedi.

Yapılan Seçim Sonucunda Yeni Yönetim Kurulu

Ahmet Sertaç Tözün

Alaattin Neşet Sağlam

Arif Arı

Coşkun Yalçınalp

Gökhan Uras

Kani Karakaya

Mehmet Kadri Korkmaz’dan Oluşmuştur.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.