Bodrum Gündem

BODRUM’DA SAHİL VE PLAJLAR YANDAŞLARA PEŞKEŞ Mİ ÇEKİLİYOR.. ?

BODRUM’DA SAHİL VE PLAJLAR YANDAŞLARA PEŞKEŞ Mİ ÇEKİLİYOR.. ?

CHP de Bayramlaşma ömer süha aldan1. derece doğal ve arkeolojik SİT vasfı taşıyan Yalıkavak Küdür mevkisindeki plajların özel şirkete devredildiğine ilişkin haberler TBMM gündemine taşındı.

Bodrum Gündem Haber 

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin cevaplandırması istemiyle TBMM’ye soru önergesi vererek, “Mera ve doğal SİT alanı olan ve halkın ücretsiz olarak yararlandığı Yalıkavak Küdür’deki plajın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Cengiz Tekinsoy tarafından, özel bir şirkete kiralandığı doğru mudur?” sorusuna cevap aradı.

bodrumun koyları

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıda belirtilen sorularımın, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet ÖZHASEKİ tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını Anayasa’nın 98. ve TBMM İç Tüzüğünün 96. Maddeleri gereğince arz ederim.

Ömer Süha ALDAN                                                                                                                      Muğla Milletvekili

Muğla’ın Bodrum ilçesi Yalıkavak Küdür mevkiinde yer alan 1. derece doğal ve arkeolojik SİT vasfı taşıyan plajın, kanun ve yönetmeliklere aykırı şekilde özel bir şirkete ihale edildiği öne sürülmektedir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı vakfının şirketitarafından  işlettirilecekmiş gibi işlem yapılmasına rağmen, ardından da “Bakan oluru” ile plajı özel şirkete kiraladığı iddia edilmektedir. Yöre halkının tepki gösterdiği bu girişim, medyada haber olarak yer almasına rağmen, bugüne kadar, yetkililerden tatmin edici bir açıklama yapılmamıştır.

Bu bağlamda,

  1. Mera ve doğal SİT alanı olan ve halkın ücretsiz olarak yararlandığı YalıkavakKüdür’deki plajın,Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Cengiz Tekinsoy tarafından,özel bir şirkete kiralandığı doğru mudur?
  2. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’nün, Bodrum YalıkavakKüdür mevkiindeki plajı bakanlığın vakfının şirketine işlettirilecekmiş gibi gösterip, “Bakan oluru” ile özel bir şirkete verdiği iddiası doğru mudur?
  3. Küdür mevkiindeki plajların özel bir şirkete kiralandığı haberleri doğru ise, hangi kanuna ve yönetmeliğe göre bu işlem yapılmıştır?
  4. Aynı zamanda mera vasfı taşıyan ve Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının mülkiyetinde olan Kütür mevkiinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından kiralanmasının gerekçesi nedir?
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.