Bodrum Gündem

“DELEGELERDEN OY TOPLAMAK İÇİN GELDİLER…”

metin kalkavan bodrumlu denizcilerle bir araya geldi (15)Feribot İşletmecisi Asım Başaran, , İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan’ın tüm gününü Bodrumlu denizcilerle geçirmesi ve çeşitli toplantılar yapması ile ilgili sert söylemlerde bulundu.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Turkish Sea Lines’ın sahibi Feribot İşletmecisi Asım Başaran,  İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan ve Yönetim Kurulu üyelerinin Bodrum’a Nisan ayında yapılacak seçimlerde yeniden başkan olabilmek için delegelerden oy istemeye geldiğini, denizcilerin sorunlarını çözmek için gelmediğini İddia etti.

metin kalkavan bodrumlu denizcilerle bir araya geldi (13)“Çözüm İçin Değil, Oy Toplamak İçin Geldiler…”

Asım Başaran Bodrum Gündem’e verdiği özel röportajda, Metin Kalkavan’ın Bodrum’da katıldığı toplantıların denizcilerin sorunlarını çözmeye yönelik değil oy toplamak amaçlı olduğunu belirttiği konuşmasının detayları şöyle “Bu toplantıdan hiçbir şey beklemiyorum. Çünkü burada yapılan ziyaretlerin her ne kadar sektörün sıkıntılarını dinlemeye geldik diyorlarsa da adaylar kendilerine delegelerden oy toplamak üzere kendilerini yeniden seçtirmek üzere yapılmış bir ziyaret olarak görüyorum. Mevcut yönetim aynı zamanda en çok Bodrum’un mağdur olduğu dönemde kendi oda başkanları ve o da yönetimidir. Bu yönüyle baktığımız zaman hem ticari yatlar hem feribotlar açısından Bodrum tarihinin bu dönemdeki en büyük mağduriyetini yaşadı. Oda yönetimi özellikle, İstanbul’daki mevcut yönetim bu konuda hiçbir çözüm üretilmemiştir. Sesleri daha çıkmamıştır. Ben bu konuda sadece seçimi kazanmaya yönelik, insanların gönlünü alma ziyaretleri olarak değerlendiriyorum.  Önümüzdeki dönemde daha büyük sıkıntılar gelecek. Bu meselelerin detayına inmeden çıkarılan uygulamalar ülkemizi ve Bodrumumuzu daha büyük sıkıntılara sürükleyecek kanaatindeyim. Mesleki tecrüben bunu gösteriyor. Bu uygulamaların bedelini hep birlikte ödüyoruz.  Allah Bodrum’un yardımcısı olsun” dedi.

Daha sonra LVZZ Otelde yapılan toplantıya katılan Asım Başaran, Metin Kalkavan’a 18 Ocak’ta  çıkarılan yönetmeliği doğru bulup bulmadığını, daha önce Bodrum ve İstanbul’da yapılan toplantılarda farklı tavırlar sergilediği için bugün ki tavrını merak ettiğini sordu. Başaran “18 Ocak’ta yürürlüğe giren Klas Yönetmeliğini doğruluğundan taraf mısınız yoksa yanlış mı buluyorsunuz? Bunu neden soruyorum, tavrınızı anlayamadım ondan soruyorum. Azka oteldeki toplantıda aynı soruya verdiğiniz cevapta çıkacak olan yönetmeliğin yanlışlığı üzerine ve bunu çözeceğini de dairdi. Fakat İstanbul’daki müsteşar beyin olduğu toplantıdaki açıklamalarınız yönetmeliğin doğru öldüğünde şeklinde olmuştu.” dedi.

metin kalkavan bodrumlu denizcilerle bir araya geldi (9)“İdarenin Kararları Bazen Elimizi Kolumuzu Bağlıyor…”

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, tavrının değişmediğini, kurum olarak başından beri sorunların çözümüne yönelik yoğun çaba harcadıklarını fakat istedikleri neticeyi alamadıklarını belirtti. Kalkavan “Feribotlarda uygulanan politikanın bir kısmını doğru olduğunu, bir kısmında da esnetme yapılabileceğini söyledik. Sizin olayınız da biz sadece uğraşmakla kalmıyoruz. Tüm teknelerle ilgili tek tek konuşuyoruz. Şahsi fikrimi sorarsan bunların yapılması kolay şeylerdir ama feribotlardaki bazı düzenlemeleri yapmak tekneyi yeniden yapmak konumuna geliyor. Yunanistan’da yapılan çözümlerin hepsini tercüme edip devlete veririz ve fikrimizi altına koyarız. Evet bu işi yapmak yapmanın bir alternatifi yabancı bayrak ama onu tasvip etmiyoruz. Aynı yere Türk bayrağı ile gidemeyip yabancı bayrakla gitmek bize yakışmıyor. Problemlerin hepsini çözelim diye çok uğraştık hala da uğraşıyoruz. Pes etmiş değiliz. İdarenin kararları bazen elimizi kolumuzu bağlıyor. İşin kötü tarafı sizin probleminiz zamana karşı çok duyarlı. Çünkü sezonumuz geliyor. Bazen gücümüz bir yere kadar, bazı yerde ancak fikrimizi söylüyoruz. Genelde devlet fikrimizi alıyor, çoğu zaman dinlediği oluyor ama bazen de kendi bildiklerini uyguluyorlar. Kusura bakmayın her şeyi çözemiyoruz.”

Feribot İşletmecisi Asım Başaran, konu ile ilgili yapılan tüm toplantılara katıldığını ve müsteşarlığın kendilerine verdiği sözleri tutmadığını, ayrıca başkan olarak 18 Ocak’tan sonra Metin Kalkavan’ın mağdur olan feribot işletmecilerini bir defa dahi aramadığının kendilerini çok üzdüğünü belirterek “Bu yönetmelik uygulamaya girdikten sonra sizden ‘arkadaşlar ne durumdasınız diye’ sormanızı beklerdim. Asla bir seçim arefesinde şahsınızla ile ilgili Prestij kaybı yaratma düşüncesinde değilim. Şu anda feribotlarımız sefer yapamıyorlar ve yüzlerce insan işsiz duruma düştü. Her birimiz Türkiye’deki bankalardan topladığımız kredilerimiz Euro’ya çevirerek, Türkiye’nin parasını taşıyarak oralarda şirketler kurup bayrak değiştirmeye gidiyoruz. Kimseden yardım alamadığını düşünüyorum. Bu ülkeye hizmet midir? Bana göre bu ülke için yurt dışından para getirmek vatanseverliği ortaya koyuyor. Bu ülkenin parasını yurt dışına göndermek, götürmek zorunda kalmamız da bizi çok yaralıyor” dedi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan,  2 Mart’ta Antalya’da yapılacak olan toplantıda konuyu  müsteşarla konuşacağını söyledi ve Bodrumlu denizcileri de bu toplantıya katılmaya davet etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.