Bodrum Gündem

METİN KALKAVAN, YENİDEN  İMEAK BAŞKANLIĞINA ADAY…

kalkavan yeniden aday manşetNisan ayında yapılacak oda seçiminde yeniden aday olan İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, Bodrum’da denizcilerle bir araya geldi.

Çiçek Bozoğlu / Bodrum Gündem

kalkavan yeniden aday (15)İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan ve beraberindeki heyet Bodrum’daki temaslarına Ağanlar Tersanesinde yat imalatçıları ile bir araya gelerek başladı.

Tersanedeki toplantıya Türkiye Odalar Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı Halim Mete, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyeleri ve yat imalatçıları katıldı. Toplantıda sektörün sorunları konuşuldu.
kalkavan yeniden aday (48)Nisan ayında yapılacak seçimlerde başkanlığa aday olduğunu açıklayan olan İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, Bodrum’da  tersane, çekek yeri ve ticari tekne ile işletme ağırlıklı iki farklı toplantı düzenlediklerini belirtti. Kalkavan son 15 yıldır ciddi bir atılım gösteren deniz turizminin ülkenin Show roomu haline geldiğini, insanların keyif alarak vakit geçirdiği ve giderek büyüyen çok ciddi kapasiteye sahip olduğuna dikkat çekti.  Kalkavan “Her şeyden önemlisi hem bizim insanlarımızı denizle buluşturan, hem de yabancı gelen konuklarımıza ülkemizi tanıtmak adına en güzel yaptığımız, sektörün en güzel kollarından bir tanesidir. Hem üretimi var, hem ticareti ve servis alanı var, ,Bodrum’un  Antalya ile kıyasla geri kalması bence avantaj. Daha planlı, daha güzel geliştirmeye çalışıyoruz. Buna rağmen önüne geçemediğimiz bazı yapılaşmalar oldu. Seçim vesilesiyle dolaşıyoruz ama seçim için gelmedik. Genelde bölgelerin kendi seçimlerini müdahale etmiyoruz. Herkes kendi içinde seçim yapıyor ama biz bu seçimde mevcut başkanlarımızla beraber bir yarışı yürütüyoruz. “ dedi.

Türkiye Odalar Borsalar Birliği kalkavan yeniden aday (65)Başkan Yardımcısı Halim Mete, yaptığı konuşmada 15 yıl önce Ankara’da denizcilik sektörü ile ilgili bakanlık düzeyinde görev yapanların ve karar verenlerin sektör dışında olduğunu dile getirirken bugün gelinen noktayı şöyle açıkladı “Bundan 15 sene önce denizcilerimiz ile ilgili bakanlıkta karar verenlerin çok denizcilikle ilgisi olmayan kişilerdi. Artık orada çalışan genel müdürlerimiz, müsteşarlarının, müsteşar yardımcılarımız artık denizcilikle ilgili kişilerden seçiliyor. Türkiye Odalar Borsalar Birliği’nde kıyıdan gelmiş  yönetim kurulu arkadaşlarımız var. “

Toplantının devamında yeni yönetim kuruluna aday olanların kendilerini tanıtması ile devam edilirken denizcilikle ilgili sorunların tartışılıp talep ve çözüm önerilerinin konuşulduğu toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.