Bodrum Gündem

MUSTAFA KOCAİR NAM-I DİĞER GOCA PİR MUSTAFA TOPRAĞA VERİLDİ…

mustafa kocair nam-ı diğer gocapir mustafa (51)

Bodrumlu iş insanı Hakan Kocair’in babası ve Bodrum’un sevilen isimlerinden Mustafa Kocair nam-ı diğer Goca Pir Mustafa toprağa verildi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum’un yakın tarihinde önemli bir yeri olan 1926 doğumlu Mustafa Kocair nam-ı diğer Goca Pir Mustafa, Bodrum’un sevilen isimlerinden birisiydi. İş insanı Hakan Kocair ve Kadir Kocair ile Müzeyyen Açık’ın babası olan şakacılığı ve hoş sohbeti ile Bodrumluların sevdiği bir insan olan Goca Pir Mustafa Kocair uzun yıllar berberlikle uğraşmış, daha sonra da PTT’ye girerek postacılık yapmıştır. Mustafa Kocair Hatice Kocair ile evliydi. Postacılıktan emekli olan Mustafa Kocair ölümüne dek sağlıklı bir şekilde yaşamış, ölümü de adeta “Ağaçlar ayakta ölür…” sözüne uygun bir şekilde gerçekleşmiş.

Kocair için ikindi namazının ardından cenaze namazı kılındı. Cenaze törenine CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Ömer Özmen, İYİ Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, Bodrum Şoförler Odası Başkanı Hasan Kablı, Bodrum Esnaf Odası Başkanı Erdoğan Başeymez, Bodrum Denizciler Derneği ve Kent Konseyi Başkanı Mustafa Demiröz, BODER (Bodrum Otelciler Derneği) başkanı Halil Özyurt, CHP Bodrum geçmiş dönem İlçe Başkanı Kerim Cangır, Bodrum Belediyesi Meclis Üyeleri, ailenin yakınları, dostları ve Bodrumlular katıldılar. Oldukça yoğun bir katılım ile gerçekleşen cenaze töreninde oğulları Hakan ve Kadir Kocair ile torunları taziyeleri kabul ettiler.

Mustafa Kocair, Nam-ı Diğer Goca Pir Mustafa Karaburgaz mezarlığında toprağa verildi.

mustafa kocair nam-ı diğer gocapir mustafa (32)ARKADAŞININ KALEMİNDEN GOCA PİR MUSTAFA KOCAİR…

Hüseyin Yeter Şakar’ın yakında çıkacak olan “MAZİMDEKİ BODRUM VE BODRUM’LULAR ve ANILARIM adlı kitaplarında Mustafa Kocair, Nam-ı Diğer Goca Pir Mustafa’yı şöyle anlatmış;

“Gençlik yıllarımızda, yâni 1950’li yıllarda berber olan ağabeyimizin dükkânı, Cumhuriyet Caddesinde Azmak başı köprüsüne yakın olan ve sahibi Hüseyin Sarı olan evin alt katındaki dükkândı… Herkesle şakalaşan, herkesin sevdiği, hele elini beline doğru uzattığın zaman huylanıp gamotoyu basan Mustafa abemiz, devlet memuru olmak istemiş, PTT ye müracaat etmiş, müracaatı kabul edilerek PTT’ye mektup dağıtıcısı, müvezzi olarak memuriyete başlamıştır ve oradan emekli olmuştur.
O yıllar PTT binası bu gün Azmak başı köprüsü yanında bulunan Zenzen isimli mağazanın faaliyet gösterdiği binaydı. Bina eski Belediye Başkanlarından olan rahmetli Emin Anter’in teyzesi Saniye Molla’nın eviydi. Bina çok büyüktü, binanın arka tarafı Saniye hanımın evi, Cadde tarafı da PTT binasıydı…
Goca Pir Mustafa ağabeyimiz çok şakacı, çok mugallit, herkesin sevdiği biriydi…”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.