Bodrum Gündem

BEGONVİL KADINLARININ GEKA PROJESİNE MECLİSTEN DESTEK GELDİ…

geka projesine meclisten destek manşetBodrum Belediyesi Mart ayı olağan meclis toplantısında Begonvil Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin hazırladığı ve Bodrum’un tarımsal ürünlerine katma değer sağlayacak olan GEKA (Güney Ege Kalkınma Ajansı)  projesine Belediye meclisinden onay çıktı.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Belediyesi Mart ayı olağan meclis toplantısına Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve CHP’li meclis üyelerinin imzalarının bulunduğu önerge ile gündeme alınan S.S. Begonvil Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin talebi oy birliği ile kabul edildi.

CHP’li meclis üyesi Funda Pekdemir Akçalı’nın  açıkladığı önergenin detayları şöyle ; Bodrum’da yaşayan girişimci ve üreten kadınların; kadın dayanışmasını sağlamak, birlikte üretmek, ekonomik özgürlük, yerel ve ulusal değerlere sahip çıkmak, sosyal sorumluluk bilincini geliştirmek amacı ile kurulmuş S.S. Begonvil Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın “Kooperatif ve Birliklerin Güçlendirilmesi Mali Destek Prograrnı”na bölgemizde yetiştirilen yaş sebze ve meyvelerin güneş enerjisi ile kurutulması ve paketlenerek pazarlanması projesi ile başvurulacak.

Söz konusu projeyle;  Bodrum’un yerel değerlerine sahip çıkarak, kadınlara iş istihdamı sağlanacak, çiftçinin ürünleri katma değerli ürün haline getirilecek, ayrıca turizmde bir marka olan Bodrumun yerel ürünlerinin de tanıtılmasında katkı sağlanacak.

GEKA’nın Kooperatifin hazırladığı projeye belediyenin iştirakçi konumunda olabilmesinin ön koşullarından biri de ilgili kooperatifin projesinin Belediye Meclisinin olurunu almasından geçiyor. CHP’li meclis üyesi Funda Pekdemir Akçalı kadınların kalkınmasına yönelik hazırladıkları  projenin aslında Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un fikri olduğunu ve kooperatifin kuruluşundan bu yana kendilerine her zaman destek verdiğinin altını çizdiği konuşmasında meclis üyelerine yönelik yaptığı açıklamaya şöyle devam etti “Çevre duyarlılığını da ön planda tutan projeye, Belediyemizin de destek vermesini önemsiyor ve Belediyemizin iştirakçi olmayı kabul etmesi halinde; Projenin işletme tesisi için mekan, alt yapı hizmetleri, teknik, ulaşım, tanıtım, duyuru, vb. konularda ayni desteğinizi talep ediyoruz.

Begonvil Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi olarak kadının emeğine, gücüne duyarlı ve Bodrum’un değerlerine önem veren bir kooperatifiz. Sayın Belediye Başkanımızı ziyaretimizde bir sohbetimiz oldu  ve onun da bu konuya olan hassasiyeti ve bizleri teşviki ile Güney Ege Ajansının kooperatif ve birliklere mali destek programı kapsamında projemiz örtüşünce yaş sebze ve meyvelerin güneş enerjisiyle hava kollektörlü fırınlarda kurutulması, çevreye duyarlı bir proje ve kadın emeğini ilgilendirdiğinden Belediyemizin iştirakçiliğini bu konuda çok önemsedik. Çünkü GEKA bu projelere hibe şeklinde destek  veriyor. Bu bir proje yarışmasıdır. Başarılı olursak bu projede ilerlemiş olacağız. Tabii ki kadın, çevre, çiftçi ve tarımsal ürünlerle kalkınma gündemde. Çok heyecanlandığımız, önemsediğimiz ve başkanımızın da bizi desteklediği bir proje olacağını umut ediyorum. “ dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.