Bodrum Gündem

DOĞAL ÜRÜNLER FUARI ÖNCESİ İSTİŞARE TOPLANTISI…

tarım fuarı öncesi istişare toplantısı (1)Bodrum Ziraat Odasınca 29 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında yapılması planlanan “Bodrum Naturel Ekolojik ve Doğal Ürünler Fuarı” öncesi Bodrum Ticaret Odasında odalar ve sivil toplum örgütlerinin katıldığı bir toplantı düzenlendi.

Bodrum Gündem Haber

Üretici firmaların ürünlerini tanıtma ve satış fırsatını bulacakları, taze sebze ve meyveden süt ve süt ürünlerine, hediyelik eşya ve aksesuarlardan, bahçecilik, el aletleri ve bahçe ekipmanlarına kadar çeşitli alanlarda faaliyet gösteren tüm sektör paydaşlarını tüketici ve sektör profesyonelleriyle bir araya getirecek olan organizasyon;  29 Ağustos-02 Eylül 2018 tarihleri arasında Herodot Kültür Merkezi’nde kapalı bir alanda yapılacak.

Bodrum Ticaret Odası(BODTO) Toplantı Salonu’nda fuar öncesi yapılan istişare toplantısına Bodrum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Melengeç, Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesinden Turgut Karagöz, Bodrum Ticaret Odası’ndan Zeki Özkeskin, Bodrum Deniz Ticaret Odası’dan Osman Bilgin Slow Food Yaveş Gari Grubu’ndan Deniz Kurtsan, Yıldız Yıldırım Bodrum Kent Konseyi’nden Ayhan Ongun, Muğla Sürdürülebilir Kalkınma Derneği’nden Fatma Esma Kanber, Begonvil Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatifinden Fulya Arıkan, Sevgi Umut,Neşe Yükselgil, Berrin Akdere Tarım Gıda Yazarları Derneği’nden İsmail Uğural katıldı.

tarım fuarı öncesi istişare toplantısı (2)“Bu Fuarda Hiçbir Sıkıntı Yaşanmayacak…”

Toplantı öncesi basın mensuplarına konuşan Bodrum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Melengeç, toplantının amacını şu sözlerle açıkladı: “Hem odalarımızla hem de sivil toplum örgütlerimizle yapmayı planladığımız tarım fuarının Bodrum’a yakışır bir fuar olabilmesi için fikir alış verişi yapıyoruz. Fuarla ilgili önerilerimizi bu toplantıda sunacağız. Biliyorsunuz geçen sene de bir fuar yapmış, bazı olumsuzluklar yaşamıştık. Fakat biz Bodrum’da turizmle tarımın birleştirilmesinden yanayız. Turizm sezonu 3 aya sıkışmış vaziyette. Biz Ziraat Odası olarak bu fuarlarla turizmi entegre edeceğiz. Burada bilinçli tarım yapılması, buradaki doğal ürünlerin Bodrum ve Dünyaya tattırılmasından yanayız. Adalarda da fuarla ilgili çalışmalarımız olacak. 2015 yılında yaptığımız fuara adalardan iyi bir katılım olmuştu. Bu fuarımızda da aynı katılımı sağlamak için yoğun çaba göstereceğiz.”

“29 Ağustos-2 Eylül arası Türkiye’deki doğal ve organik ürünlerin tanıtımının yanında bu ürünlerin Bodrum’da da yetişebildiğini göstermek istiyoruz” diyen Melengeç, “Biz bu fuarı ilçemizin tarihi ve doğal güzelliklerine gezilerle de zenginleştireceğiz. Bodrum’un tarım yüzünü de öne çıkaracağız. Bodrum tarımla bugünlere geldi. Tarımın çok ihmal edildiğini düşünüyoruz. Odamız yeni bir oda fakat ama tarımla turizmi entegre edeceğiz. Narenciye bahçelerinin korunmasını da el emeği alarak sağlayacağız. Dışarıdan gelen çok ilgili bir kesim var. Doğru ve bilinçli tarım yapma hususunda bize çok müracaatlar geliyor” diye konuştu.

tarım fuarı öncesi istişare toplantısı (5)Üretici Ve  Tüketici Bir Araya Gelecek…

Bodrum Naturel’de üretici firmalar ürünlerini tanıtma ve satış fırsatını bulacaklar. Taze Ürünler (sebze, meyve), Süt ve Süt ürünleri, yumurta, Zeytin ve Zeytinyağı Ürünleri, Bakliyat, Baharat, Kurutulmuş Ürünler, Ekmek ve Unlu Ürünler, Bal ve Arı Ürünleri, Deniz Ürünleri, Dondurulmuş Gıdalar, İçecekler, Vücut ve Cilt Bakım Ürünleri, Tekstil Ürünleri, Hediyelik Eşya ve Aksesuarlar, Mobilya ve Ev Ürünleri, Temizlik Ürünleri, Bahçecilik, El Aletleri ve Bahçe Ekipmanları, Peyzaj ve Süs Bitkileri, Tohum ve Fidan Yetiştiricileri, Kontrol ve Sertifikasyon Kuruluşları, Kırsal Turizm, Yenilenebilir Enerji Sistemleri konularında faaliyet gösteren tüm sektör paydaşlarını tüketici ve sektör profesyonelleriyle bir araya getirecek olan organizasyon;  29 Ağustos-02 Eylül 2018 tarihleri arasında saat 11.00 – 22.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.