Bodrum Gündem

SEMBOLİK FİYATLARLA BİR SANAT ESERİ SAHİBİ OLABİLİRSİNİZ…

zeynep sanat galerisi (8)

Rüstem Erkin Kapkın’ın Zeynep Sanat Galerisi’nde ki kişisel sergisi çok sayıda sanatseverin katıldığı bir kokteyl ile açıldı.

Bodrum Gündem Haber

“Zeynep Sanat Galerisi”nin İlkbahar sergisi, adına ve konseptine uygun olarak, doğa, özelikle de çiçekler temasını yansıtan 50 adet tablodan oluşmakta. Zeynep Sanat Galerisi küratorü Zeynep Çavuş, sergilenen resimleri “iç açıcı” olarak niteliyor. Çavuş’a göre “Ilık bile olsa güneşin nadir göründüğü günlerden geçiyoruz. Sıkıntılı hatta kasvetli, savaş rüzgarlarının estiği bir toplumsal hayatımız var. İyi ve ferahlatıcı şeylere ihtiyaç duyduğumuz ortada. O yüzden Kapkın’ın birbirinden iç açıcı, iyimser ve neşe dolu eserlerini baharla birlikte sunmaya karar verdik…”

zeynep sanat galerisi (9)Zeynep Çavuş bu sergideki resimlerin özelikle ve sanatçımın da cömertliği sayesinde değerlerinin çok altında fiyatla satışa sunulduğunu söyledi ve şöyle devam etti: “Zeynep Sanat Galerisi her evi, herkesi bir sanat eserine kavuşturma ilkesiyle çalışır. Sanatçımız Sayın Kapkın’da bu ilkemizi destekleyince bu hangi evin duvarına asılsa orayı pırıl pırıl aydınlatacak. Eserler sembolik rakamlarla satabileceğimiz kadar erişilebilir hal aldı. Bodrumluların bu fırsatı değerlendirip, sanatla barışmalarını gönülden diliyorum…”

R.Erkin Kapkın Kimdir?

Kapkın 1953 yılında İstanbul’da doğdu. Viyana Tatbiki Güzel Sanatlar (Hochschule Für Angewandte Kubat) Okulunda başladığı sanat eğitimini 1977 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksekokulu) Mobilya Tasarımı ve İç Mimarlık Bölümünde tamamladı. Uzun yıllar bina bahçe, mobilya tasarımı ve dekorasyon üzerine konsept tasarımcı olarak, neredeyse tamamen yurtdışında çalışan Kapkın 1999 yılından itibaren toplam 8 yaza beşi kişisel, ikisi ikili, biri de karma olmak üzere sekiz resim sergisi sığdırdı. Kapkın’ın tuval üzerine akrilik çalışmalardan oluşan sergisi 10 Mart’a kadar devam edecektir. Kapkın’ın Sanat Geçmişi, Sergileri: 1- Merve Art Galerisi – 06-2000 Bodrum 2- Pera Sanat Galerisi – 11-2001 İstanbul 3- Turkuaz Sanat Galerisi -05-2002 Ankara 4- Turkuaz Sanat Galerisi -04-2003 Ankara 5- Galeri’a D’arte Antica Gabella Prajano (Karma) -08-2004 6- Turunç Sanat Galerisi -12-2004 Bodrum 7- Moda Deniz Kulübü S.G. -11-2008 İstanbul 8- Space De Biris Art -04-2014 İstanbul

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.