Bodrum Gündem

EMEKÇİ KADINLAR İÇİN BİR ARAYA GELDİLER…

BELEDİYE KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ (18)Bodrum Belediye Başkan Vekili Seval Aktaş, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe katıldı. 
Bodrum Gündem Haber 
 CHP Bodrum Kadın Kolları, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Bodrum Şubesi ve Bodrum Kent Konseyi Cumhuriyet Atölyesi tarafından Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Bodrum Belediye Başkanı Vekili Seval Aktaş, Bodrum Belediye Meclisi Üyesi Funda Akçalı, CHP Bodrum Kadın Kolları Başkanı Emel Çakaloğlu, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Bodrum Şubesi Başkanı Meral Saraçbaşı ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Etkinlik, ”Cumhuriyet Kadınları” konulu fotoğraf sergisinin açılışıyla başladı. Ardından ”8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” konulu görsel sunu yapıldıktan sonra günün anlam ve önemi hakkında konuşmalar yapıldı.
BELEDİYE KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ (19)8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’yle ilgili bilgiler veren Bodrum Belediye Başkanı Vekili Seval Aktaş ”Dünyadaki sosyalist kadınlar ve Almanya’nın sosyal demokrat parti başkanı destekleriyle bugün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak anılmasını önermişler. 8 Mart Kadınlar Günü olarak dünyada ilk kez 1911’de, Türkiye’de ise 1921 yılında kutlanmaya başlanmıştır. Bugün 8 Mart başarının bir simgesidir. Bununla birlikte 1975 yılında bir kadın yılı kongresi yapıldı. 12 Eylül 1980’den sonra dört yıl kutlanmadı. Takip eden yıllar da ise çeşitli kadın örgütleri tarafından her yıl bu kutlamalar düzenli olarak yapıldı ve günümüzde de yapılmaktadır. Siyasi partilerdeki kotanın kalkmasından, erkekler ile eşit haklara sahip olmaktan kısacası eşitlikten yanayız. İstiyorum ki 8 Martlarda kadınlara yapılan şiddet baskı ya da tecavüzler konuşulmasın. Bu duygu ve düşüncelerim ile kadına şiddetin olmadığı, kadınların erkekler kadar özgür olabildiği ve kadının saygın olduğu bir yıl olmasını diliyor tüm kadınlarımızın, hepimizin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun. Ve sözlerimi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözleri ile kapamak istiyorum ‘Şuna inanmak lazımdır ki dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir’. Teşekkürler.” dedi.
 Ardından diğer katılımcılar konuşmaları, Serap Gökalp, Firdevs Şengül, Ayser Özbulut ile Nuran Yüksel’in kitap imzaları ve söyleşileriyle fuaye alanında devam eden etkinlik ”Bodrum Kumbahçe Mahallesi Kadın Halk Oyunları Ekibi” dansları gösterisiyle sona erdi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.