Bodrum Gündem

YAŞLANAN İNSAN VE TOPLUM KONUŞMALARI BODRUM’DA…

YAŞLANAN İNSAN VE TOPLUM KONUŞMALARI BODRUM’DA…

TAZELENME UN.

Bodrum Heredot 3.Yaş Akademisinden çok önemli bir etkinlik daha Bodrum’da gerçekleştiriliyor. Bir çok uzmanın katıldığı sunumlar OASİS Nurol Kültür Merkezinde saat 10:00 itibarı ile başlıyor…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

10 Mart 2018 Cumartesi günü, Tazelenme Üniversitesi’nin öğretim üyeleri tam kadro olarak, yoğun bir program için Bodrum’a geliyor. Sabah 10:00’da başlayacak sunumlar öğleden sonra 14:00’e kadar sürecek. Konusunda uzman öğretim görevlileri, hemen herkesi yakından ilgilendiren Gerontoloji konusunda zengin bir sunum  yapacaklar.

Son anda bu gruba bir de Japon uzman doktorda katıldığı bildirildi. Dr.Ikuko Murakamı’da ”Yaşlılıkta eğitim” konulu bir bildiri sunacak.

YAŞLANAN İNSAN VE TOPLUM KONUŞMALARI

Tazeleniyoruz, Ama Nasıl?

Tarih: 10 Mart 2018 , Saat: 10.00-13.50

Program Yeri: OASIS NUROL KÜLTÜR MERKEZİ

10.00-10.35- Açılış Konuşması : Yaşlanma Üzerine,  Prof. Dr. İsmail TUFAN

Prof. Dr. İsmail TUFAN, Akdeniz Üniversitesi’nde Türkiye’nin ilk gerontoloji bölümünün kurucusu ve aynı bölümün bölüm başkanıdır. Yaşlılık ve yaşlanma alanında teorik ve pratik birçok eser veren Prof. Dr. Tufan, Tazelenme Üniversitesi’nin fikir babası ve kurucu başkanı olmanın yanı sıra Akdeniz Üniversitesi Kampüsü’nün koordinatörüdür.

10.35-13.50 – Tazelenme Konuşmaları, Moderatör: Prof. Dr. Muammer TUNA

Prof. Dr. Muammer TUNA, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Bölüm Başkanı ve öğretim üyesidir. Küreselleşme, Sosyoloji Metodolojisi ve Göç gibi konuların yanı sıra yaşlanmanın sosyolojik yönü üzerine eserler veren Prof. Dr. Tuna, Tazelenme Üniversitesi Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kampüsü’nün koordinatörü ve Prof. Dr. İsmail TUFAN’ın çalışma arkadaşıdır.

10.35-11.10- Yaşlılık Döneminde Uyku Hastalıkları,   Uzm. Dr. Melih VURAL

Uzm. Dr. Melih VURAL Nöroloji alanında uzmanlaşmıştır. Tazelenme Üniversitesi’nin kuruluş aşamasında görev alan VURAL, Prof. Dr. İsmail TUFAN’ ın çalışma arkadaşı olmanın yanı sıra aynı zamanda gönüllü öğretim üyesidir. Uzm. Dr. Melih VURAL, Yaşlılıkta Nörolojik Hastalık Görüntüleri, Beslenme ve Nörolojik Rahatsızlıkları Arasındaki İlişki, Uyku Bozuklukları alanlarında çalışmaktadır ve Tazelenme Üniversitesi öğrencilerine Yaşlılıkta Görülen Nörolojik Değişimler ve Hastalıklar, Yaşlılıkta Uyku Bozuklukları, Beslenme Düzeninin Nörolojik Duruma Etkisi gibi konularda dersler vermektedir.

11.10-11.20- Soru-Cevap

11.20-11.55- Bakteriler ve Parkinson Hastalığı;  Doç. Dr. Mehmet Akif KILIÇ

Doç. Dr. Mehmet Akif KILIÇ, Akdeniz Üniversitesi Biyoloji Bölümü öğretim üyesidir. Aynı zamanda Tazelenme Üniversitesi bünyesinde gönüllü öğretim üyesi olarak görev almaktadır ve Prof. Dr. İsmail TUFAN’ın çalışma arkadaşıdır. Doç. Dr. KILIÇ, akademik alanda Bakteri Fizyolojisi ve Protein Biyokimyası üzerinde çalışmakla birlikte Tazelenme Üniversitesi öğrencilerine Yaşlanmanın Biyolojisi, Bakteriler ve Yaşlanma, Hücresel Yaşlanma gibi konularda dersler vermektedir.

11.55-12.05- Soru-Cevap

12.05-12.40- Yaşlılıkta Beslenme ;  Uzm. Dyt. Ferda ÇAKIROĞLU

Uzm. Dyt. Ferda ÇAKIROĞLU Tazelenme Üniversitesi Akdeniz Kampüsü’nün kurulma aşamasında görev alan gönüllü öğretim üyelerindendir ve Prof. Dr. İsmail TUFAN’ın çalışma arkadaşlarındandır. Genel beslenme esasları üzerindeki çalışmalarını yürütmenin yanı sıra yaşlılıkta beslenme konusu ile ilgilenen Uzm. Dyt. Çakıroğlu, yaşlılıkta ve özel sağlık durumlarında beslenme üzerine dersler vermektedir.

12.40-12.50- Soru-Cevap

12.50-13.25- Yaşlılıkta Eğitim,Dr. Ikuko MURAKAMI

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.