Bodrum Gündem

“HER FABRİKA BİR KALEDİR…” NE PAHASINA OLURSA OLSUN, KORUYACAĞIZ…

“HER FABRİKA BİR KALEDİR…” NE PAHASINA OLURSA OLSUN, KORUYACAĞIZ…

chp muğla gençlik kolları il başkanı bekir perçin

CHP Muğla İl Gençlik Kolları Türkiye şeker Fabrikalarının satılmasına yönelik olarak yaptıkları basın açıklamasında “Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; “Her Fabrika Bir Kaledir…” O yüzdendir ki bizler Cumhuriyet Halk Partili gençler olarak kalelerimizi korumak, sahip çıkmak için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Köylümüzün, üreticimizin, çiftçimizin emeklerini, alın terlerinin savunucuları olacağız…” dediler.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

CHP Muğla İl Gençlik Kolları Türkiye şeker Fabrikalarının satılmasına yönelik olarak yaptıkları basın açıklamasında “Milli değerlerimizi asla sattırmayacağız, peşkeş çektirtmeyeceğiz. “Şeker Fabrikaları” kimsenin babasının malı değildir, halkındır…” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

ŞEKERİMİZİ ZEHİR EDİYORLAR…

CHP Muğla İl Gençlik Kolları Başkanı Bekir Perçin tarafından yazılı olarak yapılan basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı; “15 yıldır Cumhuriyetin değerleri ve ülkemizin üretim anlamında kaynakları olan kitler yani milli değerlerimiz bir bir satılmakta, özelleştirilmekte, yabancı şirketlere peşkeş çekilmektedir. Son olarak ise Şeker Fabrikalarımız çıkarılan 656 sayılı KHK ile kapatılmakta, Amerikan Şirketlerinin, zehir olarak nitelendirdiğimiz nişasta bazlı şekerin üretiminin önünü açmaktadır. Kabul etmiyoruz… Ne halkın sağlığıyla oynanmasına ne de milli değerimiz olan şeker fabrikasının kapanmasına asla izin vermeyeceğiz…”

İTHALATA BAĞIMLILIK ARTIYOR…

CHP Muğla İl Gençlik Kolları Başkanı Bekir Perçin açıklamasına şöyle devam ediyor; “Petkim, Telekom,PTT, Sümerbank,THY, Tekel, Tofaş ve bunun gibi yüzlerce kamu kurumu maalesef ki özelleştirildi. Açıkların kapatılması gerek, zarar ediyoruz diyerek halkı kandıranlar; bugün bütün kamu varlıklarını satmış, yabancı şirketlere peşkeş çekmiş, Cumhuriyetin ilk yıllarında ne kadar zor ve bir o kadar borçsuz kurduğumuz değerlerimizi, üretim alanlarımızı tek tek satmış ve satmaya da devam etmektedir. En son olarak yapılanlar; şeker işçilerinin, şeker pancarı üreticisinin, yıllardan beri alın teriyle çalışarak para kazanan emekçinin işsiz kalması, tamamen yerli ve milli olan Anadolu kaynaklarının kurutulması demektir ve ithalata olan bağlılığımızın da artması…”

HER FABRİKA BİR KALEDİR…

CHP Muğla İl Gençlik Kolları Başkanı Bekir Perçin açıklamasını şu ifadeler ile tamamladı; Yoksulluk ve imkansızlarla açılan şeker fabrikaları, diğer fabrikalar eğer; bu şekilde kapatılmaya devam ederse ne yerli ne de milli diye bir şey kalmayacak ortada, sadece lafta kalacak. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; “Her Fabrika Bir Kaledir…” O yüzdendir ki bizler Cumhuriyet Halk Partili gençler olarak kalelerimizi korumak, sahip çıkmak için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Köylümüzün, üreticimizin, çiftçimizin emeklerini, alın terlerinin savunucuları olacağız…”

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.