Bodrum Gündem

İSMAİL ALTINDAĞ SONSUZLUĞA SEVGİ SELİ İLE UĞURLANDI…

bodrum-belediye-başkanı-ismail-altındağ-toprağa-verildi

Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ, binlerce Bodrumlunun katıldığı cenaze töreni ile sonsuzluğa uğurlandı. Genç yaşta yaşama veda eden İsmail Başkan için gözyaşları adeta sel olup aktı…

Fatih-Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ, Yalıçiftlik yolunda virajı alamayarak denize uçan aracında yaşamını kaybetmişti. Uzun uğraşlar sonucu denizden çıkartılan cansız bedeni Bodrum Devlet Hastanesi morguna getirildi, ardından da Muğla Adli Tıp Merkezinde yapılan incelemeden sonra, öğlen saatlerinde Bodrum’a getirildi.

Bodrum Belediyesinde adeta yas vardı. Bodrumlular tarafından sevilen bir isim olan Altındağ’ın belediyedeki makam odası karanfillerle süslenirken, makam koltuğuna da fotoğrafı konuldu.  Altındağ’ın odasına giren başta Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon olmak üzere, Bodrum Belediyesi Meclis üyeleri, personeli, dostları ve yakınları ise gözyaşlarını tutamadılar.

bodrum belediye başkanı ismail altındağ toprağa verildi 12 mart 2018 (52)Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ’ın cenazesi 14:30’da Bodrum Belediyesine getirildi. Caddeden, Belediye kapısına kadar yüz metrelik Palmiyeli yol ve çevresi hıncahınç doluydu. Altındağ’ın tabutu eller üzerinde taşınarak Belediye kapısına kadar getirildi. Altındağ’ın annesi, babası, kızkardeşi, eşi, oğlu, kızı ile binlerce Bodrumlu İsmail Altındağ için dua ederek gözyaşı döktü.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon gözyaşları içinde Altındağ’ın tabutu başında kısa bir konuşma yaptı. Kelimeleri boğazına dizilen Kocadon “Değerli arkadaşlar. Kolay değil tabi bir şeyler söylemek ama 55 yıl değil, 105 gibi bir çalışma süreci ile görev yaptı bu arkadaşım. 55 yılın ilkokul dönemini çık, geri kalan 45 yıl beraberdik. Bunun 20 yılı hizmet, 15 yılı belediye başkanlığı ve son dört buçuk yılını da Bodrum Yarımadası’na başkan yardımcısı olarak ömrünü hizmete adamış bir dostumu, kardeşimi kaybettim. Ölüme ve doğuma inanan bir insan olarak ilk defa bu kadar koydu bana bu iş ama yapacak bir şey yok. Allah nurlar içinde yatırsın, yolu ışıklarla aydınlansın. Çünkü gerçekten nesli tükenmiş güzel bir insandı İsmail Altındağ. Hiç mi bir insanın içinde kötülük olmaz? Hiç mi insan kötü düşünmez? Ona kötü laf söyleyenlere bile ‘O da bizim kardeşimiz’ deyip geçerdi. Nasıl güzellikti bu, nasıl gülen bir yüzdü bu? O gülen yüz, aramızdan ayrıldı arkadaşlar. Onun yokluğunu doldurmak çok zor. Önce ailesine, sonra mesai arkadaşlarına, bütün Bodrumumuza Allah sabırlar versin. Kendinden daha çok personelini düşünen bir yöneticiydi. Personelinin maaşı iki gün geç yattı diye geceleri uyuyamaz, gece gündüz bunu düşünürdü. Aramızdan erken ayrıldı ama yapabileceğimiz bir şey yok, Allah’ımızın takdiridir. Sözünün üstüne söz söyleme yetkimiz de yoktur. Nurlar içinde yatsın. Bodrum onu asla unutmayacak; hizmetleriyle insanlığıyla gülen yüzüyle nurlu yüzüyle hiçbir zaman unutmayacak. Allah hepimize sabırlar versin…” dedi.

bodrum belediye başkanı ismail altındağ toprağa verildi 12 mart 2018 (75)Ardından kısa bir konuşma yapan Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ise konuşmasında; “Allah rahmet eylesin. İsmail Bey güzel bir insandı, efendiydi, saygılıydı. Herkesin sevdiği bir insandı. Tabi ölüme çare yok, hepimiz öleceğiz. Allah herkese onun gibi böyle güzel yaşamayı ve ölmeyi nasip etsin. Ailesine baş sağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun. Ruhu şad olsun…” dedi.

Elim bir kaza sonucu yaşama veda eden Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ’ın cenazesi Bodrum Belediyesi önünde gerçekleştirilen törenin ardından, doğup büyüdüğü ve yaşamını sürdürdüğü Yalıçiftlik köyündeki evine götürüldü. Başkan Kocadon yakın dostu ve yol arkadaşı İsmail Altındağ’ı belediyenin balkonundan gözyaşları içinde uğurladı.

Yüzlerce aracın konvoy yaparak ulaştığı Yalıçiftlik köyünde, Altındağ için evinden helallik alındı ve köy meydanında bulunan Yalıçiftlik camiine getirildi.

bodrum belediye başkanı ismail altındağ toprağa verildi 12 mart 2018 (134)Burada da; Bodrum’un efsane Kaymakamlarından ve bir Bodrum sevdalısı olan İzmir Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Orman, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Yatağan Belediye Başkanı Haşmet Işık, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Kaplan, CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, AK Parti Bodrum ilçe Başkanı Ömer Özmen, MHP Bodrum İlçe Başkanı Cengizhan Sancar, İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Mehmet Onur Şahbaz, Bodrum Belediyesi CHP’li ve Bağımsız Meclis üyeleri, CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan, CHP Muğla İl Başkanı Bekir Perçin, CHP Bodrum Kadın kolları Başkanı Emel Çakaloğlu, CHP Bodrum Gençlik Kolları Başkanı Alkım Denizaslanı, BODTO Meclis Başkanı İlhan Ersan, BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Deniz Ticaret Odası Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, Bodrum Esnaf Odası Başkanı Erdoğan Başeymez, Bodrum Şoförler Odası Başkanı Hasan Kablı, BESİAD Başkanı Emre Köroğlu, Bodrum SMMMO Başkanı Barış Erdoğan, İnşaat Mühendisleri Odası Bodrum temsilcisi İlhan Özyiğit, Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Cemil Gündüz, BODER Başkanı Halil Özyurt ile birlikte binlerce Bodrumlu Altındağ’ın cenaze namazını kılmak için hazır bulundu.

Cenaze namazı kılabilmek için cami bahçesi yeterli olmayınca, Altındağ’ın tabutu Yalıçiftlik köy meydanına taşındı ve cenaze namazı ancak öyle kılınabildi.

Bodrum Müftüsü Ali Ünal tarafından kılınan cenaze namazından sonra Yalıçiftlik Köy Mezarlığına defnedilen İsmail Altındağ, dualar ve gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

bodrum belediye başkanı ismail altındağ toprağa verildi 12 mart 2018 (4)İSMAİL ALTINDAĞ KİMDİR?

1963 yılında Bodrum’da doğan, evli ve iki çocuk babası İsmail Altındağ; Eskişehir Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler bölümünden mezun oldu. 17 yıl Bodrum Belediyesi’nin çeşitli birimlerinde görev yaptı. Yazı İşleri ve Personel Müdürlüğü’nden 1999 yılında istifa ederek Bodrum’un Yalı Beldesi’nden seçime girdi. İlk belediye başkanı olarak Yalı Belediyesi’ni kurdu ve üç dönem Yalı Belde Belediye Başkanlığı görevini sürdürdü. 2014 yılında çıkartılan Büyükşehir Yasası sonrası Yalı Belediyesi’nin kapanmasıyla Bodrum Belediye Meclisi Üyesi olan Altındağ, aynı zamanda Bodrum Belediye Başkan Yardımcılığı görevi de yapıyordu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.