Bodrum Gündem

ALERJİ TESTİ İLE SAĞLIĞINIZA KAVUŞUN …

ALERJİ TESTİ İLE SAĞLIĞINIZA KAVUŞUN …

ÖZEL BODRUM ALEJİÖzel Bodrum Hastanesi, Kulak Burun Boğaz Uzmanı’nın hastane ortamında gerçekleştirdiği alerji testi (prick test) ile ağrı ya da acı duymadan kısa sürede teşhis ve tedavi olanağı sağlıyor.

Bodrum Gündem Haber

Bitmeyen burun akıntılarınızın, nefes darlığınızın, hapşırık ve öksürüklerinizin sebebi alerji olabilir.

Son yıllarda gittikçe artan sağlık sorunlarının başında alerjik hastalıklar geliyor. Değişen çevresel koşullar, ot veya ağaç polenleri, evlerdeki toz akarları, evcil hayvanların tüyleri gibi pek çok madde solunum yolu üzerinde alerjik reaksiyonlara sebep oluyor. Genel olarak insanlar için zararsız olan pek çok madde alerji gelişimine yatkın olan insanlarda çeşitli hastalıklara yol açıyor. Bu hastalıkların en öncelikli belirtileri ise burunda kaşıntı, tıkanıklık, akıntı, hapşırma, öksürük, nefes darlığı, gözlerde kızarıklık – yaşarma, ciltte kabarma –kızarıklık, kabarma ve boğaz kaşıntısı olarak karşımıza çıkıyor.

op.dr.süleymanzennuboğluDoğru teşhis yanlış ilaç tedavisinden kurtarır

Özel Bodrum Hastanesi, özellikle mevsim geçişlerinde sıklıkla yaşadığımız bu alerjik reaksiyonların çözümü için hastaları alerji testi (prick testi) yaptırması konusunda uyarıyor. Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Süleyman Zennuboğlu; “ Eğer sıklıkla tekrarlayan burun akıntısı, burun tıkanıklığı, burun kaşıntısı, hapşırma, genizde kaşıntı hissi, gözlerde kızarıklık, sulanma gibi sorunlar yaşıyorsanız bunların sebebi alerjiniz olabilir. Bunun için vakit kaybetmeden bir hekime başvurarak alerji testi yaptırmanızı tavsiye ederim. Çünkü doğru teşhis sizi yanlış ilaç tedavisinden de kurtaracaktır” dedi.

Genellikle kolun iç kısmına yapılan deri testi derinin içine steril ve tek kullanımlık aplikatörlerle  allerjen içeren sıvı test materyalinin deriye nüfuz ettirilmesiyle. Alerjen deriye uygulandıktan sonra 15-20 dakika beklenir ve deri cevapları değerlendirilir. Bu yapısıyla günümüzde uygulanan en güvenilir, en hızlı cevap veren ve en duyarlı test olarak bilinir.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.