Bodrum Gündem

TÜRKİYE’DE ŞİRKETLERİN ORTALAMA ÖMRÜ 12 YIL…

TÜRKİYE’DE ŞİRKETLERİN ORTALAMA ÖMRÜ 12 YIL…

devrim ersöz mitso bodrum gündem

Yönetim Danışmanı, Yazar Devrim Ersöz Türkiye’de şirketlerin ortalama ömrünün sadece 12 yıl olduğunu belirterek bunun, şirketlerin tanıtım ve pazarlamaya yeterince kaynak ayırmamasından kaynaklandığını söyledi.

Bodrum Gündem Haber

MİTSO’nun daveti üzerine Milas’a gelen Yönetim Danışmanı, Yazar Devrim Ersöz, “Çağdaş Satış ve Pazarlama Teknikleri” konulu seminerinde, Türkiye’deki şirketlerin ortalama ömrünün 12 yıl olduğunu belirterek bunun şirketlerin, tanıtıma ve pazarlamaya yeterince kaynak ayırmamasından  kaynaklandığını söyledi. Devrim Ersöz, seminerinde bir ürün ne kadar iyi olursa olsun önemli olanın ürünün tanıtımı olduğunu da belirtti.

Seminerinde, çağdaş satış ve pazarlama tekniklerini ilginç örneklerle anlatan Devrim Ersöz, satıcıların insanların sorunlarını çözmeye çalıştığını, pazarlamacıların ise önce sıkıntıyı ortaya koyarak bu sıkıntıyı çözmek için ürün satmaya çalıştığını anlattı. Konuşmasının devamında dünyadaki şirketlerin ömrünün yüzlerce yıl önceye kadar gittiğini, İsveç’te 700 yıllık bir şirketin olduğunu anlatan Devrim Ersöz, “Türkiye’de 1 milyon 350 bin dolayında şirket var. Bunların yüzde 9’u sermaye şirketleri. Türkiye’de şirket yaşı ortalaması sadece 12 yıl. Türkiye’de şirketler tanıtıma ve  pazarlamaya yeterince kaynak ayırmıyorlar. Bu nedenle şirketler sürdürülemiyor…” dedi.

Dünyadaki alışverişin yüzde 85’ini kadınların yaptığını belirten Devrim Ersöz, tanıtım ve pazarlamanın kadınlara yönelik yapılmasının başarıyı arttıracağını ifade etti. Ersöz konuşmasında  Milas’ı pek çok bakımdan çok beğendiğini ifade ederek “Milas çok güzel bir ürün. Ben de bundan sonra Milas’ı tanıtmak için elimden geleni yapacağım” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.