Bodrum Gündem

“TİYATRO İLE UĞRAŞAN ŞİDDETE BULAŞMAZ…”

Başlıksız-1Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Bodrum Şubesi, 27 Mart Dünya Tiyatrolar gününde Yarımada genelindeki okulların kısa oyunlarla katıldığı “Tiyatro Şenliğinin” 9. sunu düzenledi.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezinde 10 ortaokul, 9 lisenin  katılımı ile gerçekleşen şenliğe ÇYDD üyeleri başta olmak üzere çok sayıda öğrenci, öğretmen ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlikler öncesinde kısa bir konuşma yapan ÇYDD Bodrum Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Meral Saraçbaşı, 9 yılda 4 bin 500 öğrenciyi sahneye çıkardıklarını açıkladı.

Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle her yıl geleneksel olarak düzenlenen Tiyatro şenliğinin ilk gününde ortaokul öğrencileri, ikinci gününde ise liseliler sahneye çıktı. Öğrencilerin sahnedeki performanslarını cep telefonu kameraları ile kayıt altına alan veliler, en az çocukları kadar heyecanlıydı.

çydd 9. tiyatro şenliği bodrum (1)“Tiyatro İle Uğraşan Şiddete Bulaşmaz…”
Tiyatrodan çıkanların şiddete bulaşmadıklarının altını çizen ÇYDD Bodrum Şube Başkanı Meral Saraçbaşı sözlerine şöyle devam etti “Tiyatrodan çıkan kavga etmez. Tiyatrodan çıkan sevgiyle büyür büyütür ve tiyatro bir üretim yeridir. O nedenle herkesin el ele olabildiği en güzel sanat ve bütün sanatları da içinde barındıran bir sanat. Bodrum’da çocuklarımızı gençlerimizi bundan mahrum etmesinler. Daha çok çalışsınlar, daha çok sahne açsınlar. Bugün gördünüz yerlerde oturduk. Velilerimiz arkada olmaktan biraz mutsuz oldular ama ön sıraları hep çocuklarımıza ayırdık. Çocukları biraz daha sanatla tiyatro ile buluştururlarsa farkı onlarda fark edeceklerdir. Bodrum sonunda bir şehir şehir tiyatrosuna kavuştu.Kendi çocuğum da Bornova Belediyesi’nde hem oynadı hem de çocuk oyunları yönetti. Böyle bir süreklilik önemli. Oradan kendi sanatçısını da kendi yetiştiren yapılar doğurur. Hem çocuklar hem gençler için çok seviniriz.” Dedi.

ÇYDD Bodrum Şubesi Başkanı Meral Saraçbaşı, “Bu yıl tiyatro şenliğimizi iki gün yapıyoruz. Bir gün yetmedi, 2 güne aldık. Cumartesi günü ortaokullardan 11 ekip sahneye çıkacak. Pazar günü de liselerden 9 ekip sahneye çıkacak. Tiyatroya okullarımızın verdiği önem, öğrencilerimizin coşkusu bütün yorgunluğumuzu unutturdu. Diliyorum Bodrum Yarımadası daha çok salona kavuşur, daha çok tiyatro oynanır. Çünkü tiyatro örgütlü bir sanattır, herkesi içine alan bir sanattır. Dilerim bu topraklarda geçmişte yetiştiği gibi şimdi de başarılı tiyatrocular yetişir. Ben yitirdiklerimizi saygıyla anıyorum” dedi.

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşının okunmasından ardından başlayan programda bu yıl içinde aramızdan ayrılan tiyatrocular Münir Özkul, Turan Özdemir ve Yılmaz Onay için kısa bir sinevizyon gösterimi yapıldı.
Programın ortaokul bölümünde; Profilo Marina Ortaokulu “Eli Öpülesi”, Saliha Veysel Oktay Ortaokulu “Pırtlatan Bal”, Bodrum ÇYDD Çocuk Birimi “İzmir’in Dağlarında Çiçekler Açar”, Cumhuriyet Ortaokulu “Ah Şu Gençler”, Özel Bodrum Marmara Koleji Ortaokulu “Acil Servis”, Gümüşlük Çocuk Müzesi “1. ve 2. Artemisia”, Muharrem Eskiyapan Ortaokulu “Kültür Kültür Show”, Şehit Mahmut Coşkunsu Ortaokulu ile Ortakent Kerem Aydınlar Ortaokulu “Sınavsız Hava Sahası” ve Merkez Turgutreis Ortaokulu “Kitaptan Korkan Çocuk” adlı oyunları sergilediler.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.