Bodrum Gündem

USULSÜZ KULLANILAN OY SEÇİMİ İPTAL ETTİRDİ…

USULSÜZ KULLANILAN OY SEÇİMİ İPTAL ETTİRDİ…

orhan dinç bodrum deniz ticaret odası seçimi (27)Pazartesi günü yapılan Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi seçimleri, Muğla İl Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından usulsüz oy kullanımı gerekçesi ile iptal edildi.
Bodrum Gündem Haber

Mevcut başkan Gündüz Nalbantoğlu ve Orhan Dinç’in başkanlık için mücadele ettiği Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkanlığı yarışını Orhan Dinç kazanmıştı. Fakat yaşanan yeni gelişme ile 02 Nisan pazartesi günü yapılan seçimi Muğla İl Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından iptal etti.

orhan dinç bodrum deniz ticaret odası seçimi (21)Seçimlerde oy kullanma işlemlerinde usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle Bodrum İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na yapılan müracaat reddedilince Muğla İl Seçim Kurulu Başkanlığı’na aksettirilen konu ile ilgili İl Seçim Kurulu Başkanlığı aldığı kararı bugün açıkladı. İl Seçim Kurulu kararında şu ifadelere yer verildi;
“Seçimlerde oy kullanma sistemimiz gizli oy-açık tasnif ilkesine dayanır. Bu da ancak seçim kabinlerine konulacak oy pusulalarının, seçmenin tercih edeceği adaya ait pusulayı zarfa koyup sandık kurulu görevlileri nezaretinde oy sandığına atılmak üzere olur. Ancak bu seçimde uygulanan şekilde oy kullanacak seçmene adaylara ait birer oy pusulasının verilmesi sandığa zarf içinde oy pusulası dışında kalan diğer pusulanın seçmenin yanına alması ve sandığa atılmadığını göstermek suretiyle veya buna zorlanması sebebiyle kime oy kullandığının tespit edilmesi mümkün hale gelmektedir. Bu da seçmenlerin hür iradeleriyle oy kullanmalarını imkansız hale getirmektedir. Gizli oy-Açık tasnif ilkesine aykırı bir şekilde oy kullandırılması sebebiyle itiraz eden Arif Yılmaz’ın bu yöndeki itirazının kabul edilmesi gerekirken, aksi görüşle reddine dair verilen Bodrum İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı kararının ve dolayısıyla yapılan seçimin iptaline karar vermek gerekmiştir.
Yukarıda anlatılan gerekçeye göre;
1- T.C. Muğla İli Bodrum İlçe Seçim Kurulu Başkanlığının 02.04.2018 Pazartesi günü saat 10:33 itibariyle vermiş bulunduğu 2018/23 sayılı kararının ve bunun doğal sonucu olarak yapılan seçimin iptaline, İl Seçim Kurulu Başkanlığımızca oy birliği ile kesin olarak karar verilmiştir.”

02 Nisan Pazartesi günü yapılan seçimde  210 oy alan Orhan Dinç, 165 oy alan Gündüz Nalbantoğlu ekibini geçerek başkan seçilmişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.