Bodrum Gündem

BELEDİYENİN YENİ MECLİS ÜYESİ DURSUN YİĞİT GÖREVİNİN BAŞINDA…

BELEDİYENİN YENİ MECLİS ÜYESİ DURSUN YİĞİT GÖREVİNİN BAŞINDA…

BODRUM BELEDİYESİ 2018 YILI NİSAN AYI MECLİS TOPLANTISI (6)Bodrum Belediyesinin CHP’li meclis üyesi ve başkan yardımcısı İsmail Altındağ’ın vefatının ardından onun yerine seçimlerde yedek listesinin birinci sırasında bulunan Dursun Yiğit ilk meclis toplantısına katıldı.

Fatih&Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Daha önce Ortakent Belde Belediyesinde meclis üyeliği yapan Dursun Yiğit, 9 yıl aradan sonra tekrar belediye meclis üyesi olarak Bodrum Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclisindeki yerini aldı.

“Tecrübelerimizi Aktarabilmek Ve Bodrum’a Faydalı Olmak İçin Buradayım…”

Bodrum Belediyesinin CHP’li meclis üyesi ve başkan yardımcısı İsmail Altındağ’ın elim bir trafik kazasında hayatını yitirmesinin ardından bugün ilk meclis toplantısına katılan Dursun Yiğit, Belediye meclisine böyle üzücü bir olaydan sonra girmeyi kimsenin istemeyeceğine vurgu yaparak “9 sene oldu meclis üyeliğini bırakalı. Tabii böyle bir elim kazada kardeşim kadar sevdiğim İsmail’in yerine geçmek hiç istemediğim ve hiç kimsenin gönülden istemediği bir olay ama takdiri ilahi, şartlar böyle oldu. Sırada da ben olduğum için başkana da destek olmak ve Bodrum’a da bir şeyler verebilmek, tecrübelerimizi aktarabilmek için bunu kabul ettim. İnşallah Bodrum’a da belediyemize de bir faydamız bir artımız olur, bir tuğla koyarız. Onun için buradayız, inşallah bir faydamız olur” dedi.

Bodrum belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Dursun Yiğit’i herkesin tanıdığını ve 99 yılından 2009 yılına kadar 10 yıl beraber görev yaptıklarını belirtti. Kocadon konuşmasına şöyle devam etti “Tabi o zaman çok daha genç ve aktiftik.  Şimdi aktifliğimiz devam ediyor ama daha olgunlaştık, bakış açımız daha farklı noktalara geldi. Bir de insanları kabullendik artık. İnsanoğlunu kabullenince hepimiz mutlu oluyoruz. İnsanoğlu yanlış yapabilir, doğru yapabilir kabullenmek, anlamaya çalışmak lazım. Anlayışımız çok daha yüksek boyutlara geçti. Tabii Dursun kardeşimizin şöyle bir özelliği var zor günlerin dostudur. Zor günlerimizde her zaman yanımızda oldu. Şimdide yine çok üzüldüğünüz bir olayın arkasından görevi teslim aldı. Kendisine hayırlı olsun diyorum. Yine zor günlerimizde beraber çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

“Turizmde 2015 Yılını Yakaladık, Hedefimiz Onun Da Üstüne Çıkmak… “

Bodrum belediye Başkanı Mehmet Kocadon ayrıca önümüzdeki sezonu da değerlendirdi. Kocadon, Bodrum’a inecek uçak sayısının 2015 yılını yakaladığına dikkat çekerek amaçlarının bunu iki katına çıkartmak olduğunu söyledi. Kocadon sözlerine şöyle devam etti “Bizim için önemli olan Bodrum’a inen uçak sayısı ve Bodrum hava limanından gelen yolcu sayılıdır. Dış hatları konuşuyorum şu anda. Dış hatlara şu anda yapılan rezervasyonları baktığımızda 2015 rakamlarını yakalamış durumda görünüyoruz. Geçen sene 480 bin civarında olan turist sayımız şu andaki Havalimanı verilerine göre 850 bin civarında görünüyor. Bu bizim için yeterli değil tabii. Bodrum sadece Bodrum Havalimanı’ndan 1 milyon 100 kişiyi getirmiş bir noktadır. Bizim hedefimiz yine bir milyon 100 kişinin üzerine çıkmak. Mücadelemize devam ediyoruz, sezon iyi geçecek görünüyor. Özellikle 2016’da ve 2017’deki müthiş desteklerinden dolayı Anadolu halkına çok teşekkür ediyorum. Yine destek vereceklerini de inanıyoruz. Turizmci arkadaşlarımın bu sene biraz daha nefes alacağına inanıyorum.  Ama Bodrum’u tanıtmaya tabii ki devam edeceğiz ve yakında Dubai’ye gideceğiz. Çünkü Bodrum olarak tanıtıma inanan bir yönetimiz. Orada olmak bizim için bir farklılık. Çünkü insanların gözü Bodrum’u arıyor.  Bodrum Türkiye’nin dünyaya açılan, en çok bilinen yeri, cevheri. Bu bilinirliği korumak için o alanlarda olmamız gerekiyor” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.