Bodrum Gündem

MAUSOLEUM MÜZESİ PROJESİNDEKİ GLEİŞMELERİ AKTARDILAR…

MAUSOLEUM MÜZESİ PROJESİNDEKİ GLEİŞMELERİ AKTARDILAR…

AKADEMİA VAKFIAkdeniz Ülkeleri Akademisi (AKADEMİA) Vakfı Başkanı Özay Kartal, Mausoleum Müzesi Restitüsyon Projesi ile ilgili yaşanan son gelişmeleri ve vakfa tahsisi yapılan yer ile ilgili basını bilgilendirdi.

Bodrum Gündem Haber

Akdeniz Ülkeleri Akademisi (AKADEMİA) Vakfı Başkanı Özay Kartal, basın mensupları ile bir araya geldiği toplantıda öncelikle vakfa tahsisi yapılan yerle ilgili detaylı bir açıklamada bulundu.

AKADEMİA Vakfı Başkanı Özay Kartal, Bodrum en eski adliye binası olma özelliği de taşıyan yerin bir dönem Muğla Sıtkı koçman Üniversitesine tahsis edildiğini ve üniversitenin söz konusu binada hem kendi çalışmalarını hem de Halk Eğitimin taleplerini karşıladıklarını ifade etti. Kartal sözlerine şöyle devam etti “Muğla Üniversitesi bu binanın restorasyonu, tadilatı, bakımı konusunda gerçekten çok ince bir çalışma yapmış. Vakfımız geçen yıl Mozole Projesi’ne başladığında ciddi anlamda çalışma, toplantı ve diğer faaliyetler doğrultusunda yer ihtiyacımız belirdi. Bunu da Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörümüz Mansur Harmandar’a ilettik. O da sağ olsun valimiz ve kaymakamımızın desteğiyle bu binanın üst katının da vakfın kullanılmasına izin vererek vakfımıza tahsis ettiler. Şu anada bu binamızın üst katı vakfımız için tahsis edilmiş durumda. Mozole Projemizi, sizlerin yakından takip ettiği tarih konferanslarını ve önümüzdeki günlerde duyurusunu yapacağımız diğer etkinliklerde burayı gerek konuklarımızın ağırlanması, gerek toplantı, gerek sunumlarda kullanacağız. Bu bakımdan da Bodrum için hayırlı olsun diyoruz. Buranın bize tahsis edilmesinde emeği geçen sayın valimize, kaymakamımıza, rektörümüze içten teşekkürlerimizi sunuyorum. Biz de onların bu teveccühlerine layık olacağız.”  Dedi.
AKADEMİA VAKFI BAKANLIK PROJEYE ORTAK OLMAK İSTİYOR (5)“Turizm Bakanlığı Projeye Ortak Olmak İstiyor… “
Mausoleum Müzesi Restitüsyon Projesinin, Turizm Bakanlığı Anıtlar Müzeler Genel Müdürlüğü yetkilileri tarafından destek gördüğünün altını çizen AKADEMİA Vakfı Başkanı Özay kartal, bakanlığın bu projeye onaylamanın da ötesinde projede ortak çalışmayı talep ettiklerini söyledi. Kartal “Umut ediyoruz ki çok yakın zamanda Anıtlar Müzeler Genel Müdürlüğümüzden yazımızı alacağız. Biz bu süreçte turizmcilerimizden çok yoğun destek görüyoruz. Bodrum turizmine yapacağı katkı nedeniyle Mozole Projesi’nin hızlandırılmasını talep ediyorlar. Yine proje ile ilgili olumlu gelişmeler var. İki büyük dev şirket bizden projemizle ilgili brifing, sponsorluk dosyalarını istediler. Bunlarla ilgili yoğun bir trafiğimiz var. Ama biz özellikle bakanlık yetkililerimizin göstereceği yol ve izin doğrultusunda bu çalışmalarımızı şu an için bekletiyoruz. Bakanlığımızla el ele, onların vereceği emirlerle, onların göstereceği doğrultuda Mozole Projemizin çalışmasına çok yakın zamanda başlayacağız” dedi.

AKADEMİA VAKFI BAKANLIK PROJEYE ORTAK OLMAK İSTİYOR (6)Mausoleum Projesinin Sponsor Mimarı Mehmet Alper Oldu…
Tarihsel yapıların ayağa kaldırılmasında uzman olan mimar Mehmet Alper’in projeye sponsor olmak istediğini söyleyen AKADEMİA Vakfı başkanı Özay Kartal ““Mozole Projemiz mozoleyi sadece camdan ayağa kaldırmak değil aslında.  Önündeki okul parseli ile müze parselini birleştirerek aslında yeni bir müze projesi. Tarihsel yapıların ayağa kaldırılmasında uzman olan Mimar Mehmet Alper, vakfımızdan projenin sponsor mimarı olmayı talep etti. Biz de danışma kurulumuzla istişare ederek olumlu karar verdik. Şu an Sayın Mehmet Alper ekibiyle birlikte müze projesi üzerinde, bakanlık yetkilileriyle temas halinde projemizi çizmeye başladı. Önümüzdeki günlerde bakanlık yetkililerimizin izniyle kamuoyuna bu projeyi paylaşmaya başlayacağız” dedi.AKADEMİA VAKFI BAKANLIK PROJEYE ORTAK OLMAK İSTİYOR (2)
“Cumhuriyet Okulu Bakanlık Yetkililerinin Müsaadesiyle Taşınacak…”

Sokaktaki insanların kendisini durdurarak ‘Siz okulumuzu yıkacakmışsınız’ gibi söylemlerde bulunduğuna dikkat çeken Vakıf başkanı Özay Kartal, asıl amaçlarının okulun etrafına sonradan eklenmiş olan yapıların yıkılmasına yönelik olduğunu belirtirken eğitim gören öğrencilerin mağdur olmayacaklarını kaydetti. Kartal ;“Cumhuriyet İlkokulu bakanlık yetkililerinin müsaadesiyle taşınacak. Okulu şu anda eski mezunları göremiyor, ziyaret edemiyor, hatta nerede olduğunu bilmiyor. Biz bu proje kapsamında okulun etrafında sonradan yapılmış çirkin yapıları yıkıp temizleyerek o okul mezunlarını okullarıyla yeniden buluşturacağız. Kamuoyundaki bu yanlış bilgi nereden, nasıl çıkıyor bilmiyoruz ama ne öğrenciler mağdur olacak, ne de Cumhuriyet İlkokulu’nun eski mezunları okullarını kaybedecek. Tam tersi, çocuklara daha güvenli yeni bir okul, mezunlarına da okullarını yeniden görme ve ziyaret etme şansı verecek” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.