Bodrum Gündem

NİSAN AYI MECLİSİNDE 17 GÜNDEM MADDESİNİN 11’İ OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ…

BODRUM BELEDİYESİ 2018 YILI NİSAN AYI MECLİS TOPLANTISI (1)Bodrum Belediyesi’nin 2018 yılı Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı Herodot Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. 17 gündem maddesinin 6 sı oy çokluğu, 11 i oy birliği ile kabul edildi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Geçtiğimiz haftalarda trafik kazasında yaşamını yitiren Bodrum Belediyesi CHP’li meclis üyesi ve Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ’ın oturduğu koltuk boş bırakılarak masaya çiçekler konuldu.
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, artık aramızda olmayan İsmail Altındağ’ı rahmetle anarak onun yerine belediye meclisine giren Dursun Yiğit’e de hoş geldiniz dedi. Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Hülya Aşkın da uzun yıllardır dostlukları devam eden İsmail Altındağ’ı başta kendisi ve bağımsız meclis üyeleri adına rahmetle anarak sevenlerine tekrar baş sağlığı diledi.

Bodrum Belediyesi’nin 2018 yılı Nisan Ayı Olağan Meclis gündeminin 1, 2, 6, 7, 15 ve 17. Maddeleri bağımsız meclis üyelerinin ret oyuna karşın CHP’li meclis üyelerinin oluru ile oy çokluğu olacak şekilde kabul edildi.

Göltürkbükü Mahallesinde bulunan  189 Sokak isminin, Fikret Hakan Sokak olarak değiştirilmesi  teklifi oy birliği ile kabul edildi.

BODRUM BELEDİYESİ 2018 YILI NİSAN AYI MECLİS TOPLANTISI (18)Yapılacak ilk Mahalli İdareler seçimlerine kadar görev yapmak üzere yeni Encümen Üyelerinin seçiminde Bağımsız meclis üyeleri kağıtları boş olarak bırakırken CHP’li meclis üyeleri ise Funda Akçalı, Mehmet Melengeç ve Hüseyin Özten’i oy çokluğu ile seçti.

İmar Komisyonu üyeleri CHP’den Dursun Göktepe, Özden Baysal, bağımsızlardan Remzi Güngör oldu.

Plan ve Bütçe Komisyonuna CHP’den Ali Demiröz ve Cafer Doğan, bağımsızlardan Süleyman Mazı,

Kültür, Tanıtma, Ağırlama, Festival, Organizasyon vb. etkinlikler Komisyonuna CHP’den Seval Aktaş, Funda Akçalı, Naciye Tanrıkulu Filiz, bağımsızlardan Hülya Aşkın,

Tahsil Yardım Komisyonuna CHP’den  Naciye Tanrıkulu Filiz, Seval Aktaş, Niyazi Atare, bağımsızlardan Mahmut Özbelen,

İçkili Yer Bölgelerini Belirleme Komisyonu  CHP’den Niyazi Atare, Mehmet Durmaz ve Cafer Doğan, bağımsızlardan Erdinç Tekinkaya oy birliği ile seçildiler.

Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin, 11/1. bendine istinaden düzenlenen (III) sayılı Dolu Kadro Derece Değişikliği Cetvelinde yer alan, derece değişikliklerinin görüşülmesinde 14 belediye personeli sınavsız olarak ilgili kanun maddesi gereğince terfi aldı.

BODRUM BELEDİYESİ 2018 YILI NİSAN AYI MECLİS TOPLANTISI (16)15 . maddede 5393 sayılı Belediye Kanununun 68. maddesine istinaden, Belediyemiz görev ve hizmetlerinin gerektirdiği giderlerin karşılanması amacıyla, kamu ve özel bankalar ile finans kurumlarından iç borç kullanılması konusu görüşülürken Bodrum belediye Başkanı Mehmet Kocadon, geçtiğimiz dönem 40 milyon borçlanmanın sadece 15 milyonunu kullandıklarını bunun da 7 buçuğunun ödemesinin yapıldığını açıkladı. Kocadon kalan 25 milyon lirayı kullanmadıklarını söz konusu maddenin belediye meclis üyelerince kabul edilmesi durumunda 25 milyonluk kredinin kullanımı için Bakanlar Kurulunun onayına göndereceklerini kaydetti. Madde oy çokluğu ile kabul edildi.

Bodrum belediyesine ait otel, kafeterya ve otoparkların belediye tarafından işletilebilmesi için İktisadi işletme kurulması ve Belediye Başkanına bu konuda yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Bodrum Belediyesi’nin 2018 yılı Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısının son gündem maddesi Bodrum Belediyesi 2017 Yılı Faaliyet Raporunun görüşülmesi oldu. Faaliyet raporu oy çokluğu ile kabul edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.