Bodrum Gündem

EMEL YILDIZ’DAN GÖKYÜZÜ, TEKNELER VE DENİZ…

DENİZ TEKNELER VE MAVİ (9)Ressam Emel Yıldız’ın 30 Nisan’a kadar sürecek olan Bodrum’un denizi ve teknelerini resmettiği eserlerinden oluşan sergisi Midtown’da açıldı. 

Bodrum Gündem Haber
İYİ Parti Genel Başkan Danışmanı Dr. Taylan Yıldız’ın, Bodrum’da yaşayan annesi Ressam Emel Yıldız’ın Bodrum’un hızla kentleşmeye doğru yol alıp orijinal dokusunu kaybediyor olmasına bir başkaldırı niteliği taşıyan eserlerinden oluşan sergisi, düzenlenen kokteylle açıldı.

Açılışa Emel Yıldız’ın oğlu Dr. Taylan Yıldız, İYİ Parti Mahalli İdareler Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun, İYİ Parti Bodrum Kurucu İlçe Başkanı Mehmet Onur Şahbaz ile sanatseverler katıldı.
Katılımcılar sergideki eserleri yakından inceledi.  Sergisi hakkında basın mensuplarına bilgiler veren Ressam Emel Yıldız, Bodrum’a 2 yıl önce yerleştiğini ifade ederek “Bodrum’un ambiyansı, gökyüzü ve denizin maviliğini teknelerle buluşturmak istedim. Onun için daha çok mavi tonları çalıştım. Bodrum’u ve tekneleri çok seviyorum” dedi.
Yaşamak için neden Bodrum’u tercih ettiğinden de söz eden Yıldız, ilçenin hızla kentleşmesinden duyduğu endişeyi de dile getirerek sözlerine şöyle devam etti:  “Bodrum çok özel bir yer. Butik bir kent, yani butik İstanbul. Her şeyin birarada bulunduğu yer. Doğal güzelliğini henüz kaybetmemiş ama hızla kentleşmeye gider gibi bir izlenim alıyorum ve bundan üzüntü duyuyorum. Umarım SİT alanı olan yerler imar planlarına girmez ve kentleşme olmaz. Bodrum bu güzel dokusunu korumalı” dedi.
Yıldız bundan sonra yapacağı eserlerinde yine deniz, tekne ve doğayı ele alacağını dile getirdi. Sergi, 30 Nisan tarihine kadar açık kalacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.