Bodrum Gündem

SİZ, İYİSİ Mİ EVDEN ÇIKMAYIN…!

SİZ, İYİSİ Mİ EVDEN ÇIKMAYIN…!

vahşi depolama Bodrum çöplüğüBodrum’da olup da evden çıkamamak nasıl bir zulümdür.

Dünyanın her yerinden bütün bir yıl çalışıp güzelliklerinden ve nimetlerinden sadece bir hafta nasiplenmek için insanların koşarak geldiği ve hatta bir yıl boyunca hayalini kurduğu bu güzel beldenin kendi çöpü ile başı belada.

Kaç yıl oldu bilmiyorum ve dahi saymayı da bıraktım açıkçası. Bodrumlu isyan etti, biz o isyanı defalarca ve defalarca haber yaptık. Onlar isyan etmekten biz haber yapmaktan yorulduk. Ne hikmettir ki bu isyanı duymakta zorlananlar hatta ve hatta duymak istemeyenler oldu her defasında.

Geçtiğimiz yıllarda hadi tamam çok şükür sesimizi duyurduk demiştik ki bu defa da siyasette kurban gitti seslerimiz, cümlelerimiz…

Yok büyükşehir olduk, yok bütçe başka yere gitti, yok uygun bulunan yer SİT alanı çıktı, yok ağaca sarıldık, toprağa oturduk.

Ama bu arada hiç boş durmadık, yaz demedik kış demedik durmadan zehir soluduk.  Sadece Bodrum merkezde de solumadık bu zehri! Yarımadanın neresinde vahşi depolama alanı var ise hepsinden de nasibimizi aldık çok şükür.

Geçtiğimiz haftalarda büyükşehir belediye başkanı “Bodrum Rüyalarıma Giriyor” demişti ya, işte rahat nefes alacağımız bir Bodrum’da bizim rüyalarımıza girmeye başladı.

Bodrum’da milyonlarca Dolarlık yatarım yapan, adacıklar koycuklar kapatan büyük sermaye sahipleri “Arkadaş, bak ben Bodrum’a şu kadar yatırım yapacağım, sen de bi zahmet şu çöp sorununu çözüver” dese daha çok işe yarar mı dersiniz?  Olmadı Bodrumlular olarak toplanıp ziyaret etsek mi zat-ı muhteremleri. Malum Bodrumlunun sesi Yokuşbaşı’ndan öteye geçemiyor.. Bunlar hazır Ankara’da iken işe yarasalar fena olmaz hani…

Bodrum’un yönetiminden sorumlu olan kaymakamından başkanına canla başla uğraşıyor. Tüm birim amirleri memurları her kapıyı zorluyor bu sorun çözülsün diye ama nafile…

Muğla, Ankara ile oturup bu defa herkese ve her şeye rağmen çözer mi bu çöp sorunu? Bekleyip göreceğiz.

Efendim, haberimiz neydi?

Bodrum Vahşi çöp alanında yaza girmeden yine yangın çıktı ve Bodrum zehir soluyor…Ne yazık ki bu yaz da soluyacağız bilesiniz… SİZ, İYİSİ Mİ EVDEN ÇIKMAYIN…!

Çiçek Bozoğlu

Bodrum Gündem Haber

 

 

Yorumlar

  1. Selahattin Tümer dedi ki:

    SİZ, İYİSİ Mİ EVDEN ÇIKMAYIN…! haberine yorumumdur.

    Çözülmeyecek sorun yoktur. Yeter ki çözmeye niyetimiz olsun. Sorun belli. Özellikle yaz aylarında nüfusunu beşe altıya katlayan Bodrum yarımadasının alt yapısı bu yükü kaldırmıyor. Çözüm ne? 1,5 – 2 milyon nüfuslu bir şehrin çöpünü işleyip kullanılabilir kısmını geri dönüştürebilecek bir katı atık depolama – işleme – bertaraf etme – geri dönüştürme tesisi kurmak. Kaynak nerede? diye sorduğunuzu duyar gibi oluyorum. Bu işler için AB, Dünya Bankası, BM vb. kuruluşların hibe veya çok düşük faizli kredileri var. Yunanistan, İspanya, İtalya, Portekiz gibi turizmde rakibimiz olan pek çok ülke bu fonları kullandı ve alt yapılarını kurdu veya iyileştirdi. Tekerleği yeniden keşfetmeye gerek yok. Bu fonların yetmediği yerde yarımadadaki tüm turistik hizmetleri kullananlara (ikametgah kaydı Bodrum’da olmayan tüm yazlık site evleri sahibi veya kullanıcıları, havaalanı, otogar, otel, tatil köyü, restaurant, bar, şehiriçi ve şehirlerarası ulaşım araçları kullananlar vb.) %1 gibi cüzi bir “holiday tax”-” city tax” gibi vergi getirilebilir. Alın size kaynak. Ama bu işler, akşam üstü marina yakınlarındaki mekanlarda içki yudumlayıp boy göstermek, dandik festivaller düzenleyip halk konserleri verdirmek, düğün dernek ziyareti yapıp yeni açılan mekanları şereflendirmek, halk toplantıları düzenleyip ahalinin gazını alıp “elden birşey gelmiyor ki, tüm yetkiler ve gelirler hep büyükşehire gidiyor” diye mazeret üretmek ve ağlaşmak, ilgili ilgisiz herşey için billboardlara resimlerini koydurup ” mesaj” vermekle olmuyor. Bu işleri kıvırabilmek için önce istek sonra gerekli uluslararası deneyim, vizyon, yetenek, feraset, uluslararası düzeyde kişisel ilişkiler becerisi, kısacası bu işin ehli olmak gerek. Bodrum ancak o zaman uluslararası bir marka olabilir.