Bodrum Gündem

BODRUM’UN SINAVLA ÖĞRENCİ ALACAK  2 NİTELİKLİ LİSESİ VAR…

BODRUM’UN SINAVLA ÖĞRENCİ ALACAK  2 NİTELİKLİ LİSESİ VAR…

bal nitelikli okulMilli Eğitim Bakanlığı, Ortaokul 8. Sınıfta okuyan öğrenci ve velilerin beklediği merkezi sınavla öğrenci alacak okulların listesini ve kontenjanlarını açıkladı. Bodrum’dan 2 lise de bu listede yer aldı.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem      

Bodrum’dan; Bodrum Anadolu Lisesi ve Şehit Tükmen Tekin Anadolu İmam Hatip Lisesi MEB tarafından yapılacak sınavla nitelikli okul olarak öğrenci alacak iki okulu oldu.

Ortaokuldan liseye geçişte uygulanacak olan Merkezi Sınav Uygulama takvimine göre sınava başvuru yarın başlayıp 18 Nisan’da sona erecek.  Sınav Giriş belgelerinin 22 Mayıs’ta açıklanmasının ardından Ortaokul son sınıfta bulunan öğrenciler 02 Haziran’da sınava girecekler.

ortaokuldan liseye geçiş sınavı02 Haziran Cumartesi günü yapılacak olan sınavla öğrenci alacak okullar arasında Bodrum’da da iki lise bulunuyor.

Bodrum Anadolu Lisesi ve Şehit Tükmen Tekin Anadolu İmam Hatip Lisesi nitelikli okul olarak merkezi sistemle öğrenci alacak iki okul oldu. Bodrum Anadolu Lisesi 4 derslikte 120 öğrenci için kontenjan ayrılırken, Şehit Tükmen Tekin Anadolu İmam Hatip Lisesi 2 derslikle 60 öğrenci kontenjanına  sahip.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.