Bodrum Gündem

  ÖZEL BODRUM KALP SAĞLIĞI HAKKINDA UYARIYOR…

  ÖZEL BODRUM KALP SAĞLIĞI HAKKINDA UYARIYOR…

 

Başlıksız-1Her yıl nisan ayının ikinci haftasında kutlanan Kalp Sağlığı Haftasında Özel Bodrum Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Nejat Sönmez, sağlıklı yaşam alışkanlıklarıyla kalp ve damar hastalıkları ile mücadele edilebileceğine dikkat çekiyor.

Bodrum Gündem Haber

Dünyada ölüm nedenleri arasında birinci sırada olan kalp ve damar hastalıklarını önlemek ve halkın bu sağlık sorununa ilgisini çekmek için her yıl nisan ayının ikinci haftası kutlanan “Kalp Sağlığı Haftası” kapsamında Özel Bodrum Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Nejat Sönmez, günümüzde kalp sağlığının daha iyi anlaşılmasının öneminin altını çiziyor. “ Kaç yaşında olursanız olun, kan şekeri, kolesterol ve kan basıncı gibi değerlerinizi belirli seviyelerde tutmaya dikkat etmeniz gerekir. Çünkü kalp ve damar sağlığı genetik özelliklerin yanında beslenme ve yaşam tarzı ile doğrudan ilgilidir.  Sağlıklı beslenme, hazır gıdalar yerine taze besinlerin tercih edilmesi, aşırı tuz kullanımının önüne geçilmesi, düzenli sağlık kontrolleri, kan değerlerine dikkat edilmesi kalp sağlığını koruma tedbirleri arasındadır. Ayrıca hayata karşı iyimser olmak, aile ve çevre ile kaliteli zaman geçirmek, uyku düzenini kontrol altında tutmak da önemlidir” diyor.

nejatsönmezSpora Başlamadan Önce Tetkiklerinizi Yaptırmayı Unutmayın

Sağlıklı bir yaşam için sporun şart olduğunu da sözlerine ekleyen Özel Bodrum Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Nejat Sönmez, 40 yaş üstü kişilerin spor yapmaya başlamadan önce kardiyak yönden değerlendirilmesi gerektiğini, fizik muayene, EKG (Elektrokardiyografi), gerekli ise ekokardiyografi ve egzersiz testleri yapılması gerektiğini belirtti.

Kalp Krizini Tanıyın

Genel olarak kalp hastalarında görülen en sık şikâyetler göğüs ağrısı, nefes darlığı, çabuk yorulma, çarpıntı, öksürük, el ve ayaklarda morarma, baş ve ense ağrıları, baş dönmesi, bayılma, ayaklarda ve karında şişme, halsizlik, eklem ağrılarıdır. Bununla birlikte kalp krizinin en önemli belirtilerinin başında gelen göğüsteki basınç hissi, acıma, batma, yanma gibi rahatsızlıkları hazımsızlık ve mide yanması ile karıştırmamak gerekir.  Bu şikâyetleri olan kişilerin en kısa zamanda sağlık kuruluşuna başvurup gerekli kontrollerini yaptırmaları önerilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.