Bodrum Gündem

YAKIŞIKLI YEMEKLER BODRUM’DA…

yakışıklı yemekler bodrumda (22)“Hava atmak için yemek yapılmaz ama yemek yapmak havalı bir iştir” mottosuyla 25 yıldır yemek yapan ve Yakışıklı Yemekler Okulu  adıyla you tube kanalında 125 bine yaklaşan abonesine pratik ve lezzetli yemek tarifleri veren şef Uğur Volkan Uysal, Bodrum Eskiçeşme Otel’de yaptığı workshop’ta sevenleri ile bir araya geldi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Eskiçeşme Otel’de düzenlenen workshop öncesi sorularımızı yanıtlayan şef Uğur Volkan Uysal, yoğun temposuna rağmen sevdiği işi yaptığı için hiç yorgunluk hissetmediğini belirtti.

Yaptığınız yemeklere yakışıklı veya güzel gibi benzetmeleri yapmak nereden aklınıza geldi?

Bir işi çok severseniz, gerçekten severek icra ederseniz o işin etrafındaki her şeyi kutsallaştırma olayına giriyorsunuz. Aslında bir ürüne yakışıklı, güzel demeniz bunun yansıması oluyor. O yakışıklı kelimesini çıkması da ona gösterdiğim saygı. Aynı zamanda et, balık, tavuk gibi canlı hayvanlar bizim için büyük bir nimet. O hayvanlar düşündüğünüzde sizler için canını veriyor. O yüzden kullandığınız tüm ürünlere bir kere saygı göstermeniz, şükürbaz olmanız ve onların kıymetini de biliyor olmanız lazım.

yakışıklı yemekler bodrumda (9)Sıradan Bir workshop yapmadığını belirttiniz, farkınız nedir?

Klasik bir sistem uygulayan şefler genelde birebir çorbayı yaparken diğer gruba da ‘sizde bunu yapacaksınız’ der. Biz grubu genelde altıya ayırırız ve her grup kendi içerisinde farklı lezzetleri yapar ve ortaya koyar. Aslında Türk adet ve geleneklerini sağlayan, bir sofra etrafında hiç birbirini tanımayan insanların oturarak muhabbet ettiği, yemek üzerine sohbet edildiği bir ortam oluşur. Oradaki samimiyeti ve kültürü de yaşatmış olmaktan dolayı mutluyum. En önemli noktalarından bir tanesi birbirini hiç tanımayan insanların daha sonrasında arkadaş olduklarını, birbirleri ile görüştüklerini duyduğunda da mutlu oluyorum. Bir köprü vesilesi oluyoruz aslında.

yakışıklı yemekler bodrumda (10)Workshop’larda ne tür menüler belirliyorsunuz?

Çok zor tarifler yerine katılımcıların sevdiklerinle rahatlıkla yapabilecekleri tarifler seçiyorum.  Burada öğrendikleri tarifleri eşlerine, çocuklarına, sevdiklerine de uygulasınlar istiyorum. Burada et yemeği, mantarlı çorba, deniz mahsullü rizotto, salata ve tatlıdan oluşan bir menü belirledik.

yakışıklı yemekler bodrumda (13)Yakışıklı Yemekler Et Kitabınız okuyucusuyla buluşmak üzere.

Önümüzdeki günlerde Yakışıklı Yemekler Et diye bir kitabımız çıkıyor. 1 yıldır uğraşıyorduk, basımda şuan. Önümüzdeki hafta kitapçılardaki raflarda yerini alacak kitabımız. Bir işi gerçekten severek yaptığınız zaman etrafa yaydığınız enerji, insanlara dokunduğunuzda onlardan aldınız tepkiniz çok pozitif oluyor. Beni besleyen en önemli unsurlardan bir tanesi bu.

You tube kanalındaki yayınlarınız nasıl gidiyor?

 

Yakışıklı Yemekler Okulunun şu an 125 bin abonesi var. Orada sağlıklı yemek tarifleri vermiyorum sadece. Hayata dair sohbetler, bugüne kadarki tecrübelerimi aktardığım bir mecra. Haftada bir kaç video yüklüyoruz. Hayatta bir tek amacım var; etkileşim alanını genişletmek, fikirlerimi beğenen insanlarla paylaşabilmek. Onun için restoran açmak gibi bir hayalim yok. Ama en çok istediğim bir şey bu mesleği arzu eden insanlara artılarıyla, zorluklarıyla nasıl bir meslek olduğunu doğru anlatmak. Çünkü bir şey trend olduğu zaman herkes peşinden koşuyor ama sonra bir süre sonra eleğin altında kalıyorlar. Çok yetenekli insanlar var ama o yetenekleri işleyecek bir rehberlik hizmeti yok.  Anne babalarda da yok, eğitim sisteminde de yok bu. En azından kendi alanımla ilgili böyle bir çalışma yapmak istiyorum. 25 yıldır uzmanla olduğum, yaptığım işi anlatmaya çalışıyorum.

Baştan itibaren sponsorum olmadan, elimden geldiğince kendi imkanlarımla yol alıyorum. Çok ciddi bir emek verdik.  Herkes cep telefonu ile çekerken biz 7 kamera çektik. Ciddi bir prodüksiyon kurduk, bizim çektiğimiz kameralarla diziler çekiliyor. Çıtayı bu kadar yükseğe koymuş olmaktan dolayı da mutluyum.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.