Bodrum Gündem

150 ÖĞRENCİ KENDİ OYUNCAĞINI YAPTI VE SERGİLEDİ…

150 öğrenci kendi oyuncağını yaprı (2)Bodrum’dan 22 okul, Oyunlarla Kültürümü Yaşatıyorum Projesi kapsamında geleneksel oyuncakların sergilendiği stantlar açtı.

Bodrum Gündem Haber

Cumhuriyet Ortaokulu karşısındaki yürüyüş yolunda düzenlenen etkinliğin açılışına Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ömer Faruk Karaşahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Yaklaşık 150 öğrencinin evlerindeki malzemeleri kullanarak yaptığı geleneksel oyuncaklar ilgi çekti.
Açılışta bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin, “Geçtiğimiz hafta Binnaz Karakaya Kapalı Spor Salonu’nda bizim çocukluğumuzda oynadığımız, aile büyüklerimizle birlikte sokaklarda oynadığımız oyunlarını oynamıştık. Burada da çocuklarımız okullarında yaptıkları oyuncakları sergileyecekler” dedi.
Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ise öğrencilerin yaptıkları oyuncakların kendilerini geçmiş yıllara götürdüğünü ifade ederek “Ben de emeği geçen tüm öğretmen ve idareci arkadaşlarımıza, öğrenci kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Bize geçmiş yıllarımızı hatırlatacak bu güzel serginin hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.
Açılışın ardından Kaymakam Yılmaz ve protokol üyeleri, stantları gezerek çocukların yaptığı oyuncakları yakından inceledi.
Etkinlik alanında kurulan kil ve seramik atölyelerinde de öğrenciler hünerlerini sergiledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.