Bodrum Gündem

CUMHURİYET HALK EVLERİ KONACIK’TAKİ YENİ YERİNDE…

CUMHURİYET HALK EVLERİ KONACIKTA (3)Cumhuriyet Halk Evleri,  Geleneksel Dayanışma Kahvaltısını Konacık Mahallesinde bulunan yeni yerlerinde gerçekleştirdi.
Bodrum Gündem Haber

2014 yılında açılan, zarar ettiği için Bodrum Belediyesi tarafından kapatılan Pedasa Kafe’nin yeri Cumhuriyet Halk Evleri Derneği tarafından kiralanarak ihtiyaç sahibi çocukların eğitim ve öğretimine açıldı. Açılışta dernekte eğitim gören öğrenci ve velilerinin kaynaşması için kahvaltı düzenlendi. Dayanışma kahvaltısına Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu’nun da aralarında olduğu çok sayıda kişi katıldı.

CUMHURİYET HALK EVLERİ KONACIKTA (6)Etkinlikte aileleri ile birlikte kahvaltılarını yapan Cumhuriyet Halk Evleri öğrencileri, İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını ezbere okudu.  Dernek başkanı Mehmet Ömer Girgin, büyük bir aile olmak için 4 sene önce yola çıktıklarını belirterek şunlar dile getirdi  “Kabuğumuza sığmaz olduk. Cevat Şakir Mahallesi’ndeydik, Konacık Mahallesi’ne de geldik. Burada 5 odalı bir binamız oldu. Şu anda hazırlık aşaması sürüyor. Biraz fazla şımardık, kolejlerle yarış yapmaya başladık. Çocuklarımıza çok güzel bir ortam hazırlıyoruz. Önümüzdeki dönem faaliyetlerimize devam edeceğiz. Biz kahvaltıyı alışkanlık haline getirdik. Özellikle 23 Nisan haftasına denk getiriyoruz. Çünkü 23 Nisan 1920’de kurulan Büyük Millet Meclisi, yani halkın kendi kendini yöneteceği bir meclis oluştuğu için bize bayram ilan edildi. Atatürk ve meclis bu bayramı Dünya çocuklarına armağan etti. Biz de bu bayramın tüm halkın kutlaması gereken bir bayram olduğu için bu kahvaltıyı düzenliyoruz. Bunu sürekli yapacağız, bu bayram hepimizin, güleceğiz, oynayacağız. İyi ki bugünleri bize bırakmışlar.”

Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu da “Böyle bir binayı derneğimize kazandırdığı için Belediye Başkanımız Mehmet Kocadon’a teşekkür ediyoruz. Gençlerimiz, çocuklarımız çok güzel eğitim alarak ilerliyorlar. Bu ortamı sağlayan dernek yönetimine tekrar teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.