Bodrum Gündem

AZİME KORMAZGİL BODRUM’DA HASAN HÜSEYİN’İ ANLATTI…

azime-korkmazgil-bodrum-gündem

Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf TAKSAV Bodrum Temsilciliği “Hasan Hüseyin’in ve Köy Enstitüleri’nin pınarlarına, eşi Azime Korkmazgil ile yolculuk” söyleşisi Bodrum’da gerçekleştirildi…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Hasan Hüseyin Korkmazgil’in yarınım diye tanımladığı eşi Azime Korkmazgil, Bodrum’da Hasan Hüseyin ve Köy Enstitüleri konulu bir söyleşiye katıldı. Bodrum Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf TAKSAV tarafından düzenlenen söyleşide konuşan Azime Korkmazgil, Köy Enstitülerini ve Devrimci Ozan Hasan Hüseyin Korkmazgil’i anlattı. Müzisyen Armağan Aykut’un da güçlü sesi ile renk kattığı söyleşiye, ÖDP Bodrum İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte, Köy Enstitüleri ve Çağdaş Eğitim Vakfı Eski Başkanı İlhan Alkan da katıldı.

azime-korkmazgil-bodrum-gündem (5)TAKSAV BODRUM TEMSİLCİLİĞİNİN İLK ETKİNLİĞİ…

Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf TAKSAV Bodrum Temsilciliği kurucularından Kemal Ulusaler, “Hasan Hüseyin’in ve Köy Enstitüleri’nin pınarlarına, eşi Azime Korkmazgil ile yolculuk” söyleşisinin TAKSAV’ın ilk etkinliği olduğunu kaydederek “Öncelikle çocuk ve gençlik ağırlıklı kültür-sanat merkezi oluşturmak için yola çıktık. Aileleri arasında diyalog, dayanışma ve dostluk bağlarını güçlendirmek ve bölge kültürleri üzerine araştırmalar yapacağız. Vakfın amacına uygun olarak, toplumsal, kültürel yaşamın gelişimine bilimsel, özgürlükçü ve demokratik bir anlayışla katkıda bulunmak, yaratıcı ve araştırıcı düşüncelerin gelişimine yardımcı olmayı amaçlıyoruz…” dedi.

azime-korkmazgil-bodrum-gündem (10)BİR BAŞKA DÜNYA KURMAK MÜMKÜN…

Ulusaler (Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf) TAKSAV’ın 1993 yılında kurulduğunu da hatırlatarak TAKSAV ile ilgili şu bilgileri paylaştı; “Başka bir dünya kurulabileceği inancını taşıyan, bilim insanları, aydın, sanatçı, işçi, memur, işsiz, öğrenci ve yaşamın her alanından katılan insanlar tarafından 1993 yılında kurulmuştur. TAKSAV’ın kurucuları arasında Can Yücel, Rıfat Ilgaz, Emil Galip Sandalcı, Baskın Oran, Fikret Başkaya, Korkut Boratav, Halit Çelenk, Oğuzhan Müftüoğlu, Ali Asker, Halil Ergün, Aytaç Arman, Erbil Tuşalp, Gençay Gürsoy, Haluk Gerger, Hayri Kozanoğlu ve daha birçok isim yer alıyor…”

azime-korkmazgil-bodrum-gündem (14)OZANIN “YARINIM” DEDİĞİ EŞİ O’NU ANLATTI…

Daha sonra gitarı ve güçlü sesi ile Hasan Hüseyin Korkmazgil şiirlerinden besteleri seslendiren Müzisyen Armağan Aykut, geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Ülkü Tamer’in de bir şiirini okudu.

Hasan Hüseyin’in “Kavgayı, şiiri ve seni çok seviyorum…” dediği Azime Korkmazgil, Devrimci Ozan Hasan Hüseyin’in yaşamından kesitler anlattı. Kimi zaman duygulu anlar yaşayan ve gözleri dolan Azime Korkmazgil, devrimci ozanın bazı şiirlerini de seslendirdi.

Türkiye’nin, gelgitlerle dolu savrulma yıllarının ardından birbirini tutkuyla seven iki insanın, zaman zaman Ağlasun’da sürecek uzun birlikteliği başlar. Azime Korkmazgil birlikteliğini “Biz, 1964’te yaşamlarımızı birleştirdik. Ozan, 1984’te bu dünyadan ayrılıncaya dek, bir anlamda soluk soluğa, kesintisiz bir 20 yıl yaşadık. Diyebilirim ki o 20 yıl, Türkiye’nin de en devingen dönemiydi, eksiğiyle fazlasıyla bugünlerin temeli, belki o dönemde atıldı…” sözleri ile anlattı.

azime-korkmazgil-bodrum-gündem (29)BİR BUKET KIRÇİÇEĞİ DEVRİMCİ OZANIN MEZARINA GÖTÜRÜLECEK…

Hasan Hüseyin ve Azime Korkmazgil’in kızı Suna Barış Özer’inde katıldığı söyleşi sonunda kendisine takdim edilen bir buket kırçiçeğinin, eğer mümkün olur ise Ankara’da, Karşıyaka mezarlığında yatmakta olan devrimci ozan Hasan Hüseyin’in mezarına konulmasını istedi. ÖDP Bodrum Yönetim Kurulu Üyesi Osman Öztürk “Biz bunu bir görev olarak kabul ediyoruz…” diyerek kırçiçeklerini teslim aldı. Öztürk sosyal medya hesabından elinde kırçiçekleri ile birlikte çektirdiği fotoğrafı şu cümleler ile paylaştı; “Elimdeki bu çiçek nedir? diyeceksiniz; Bu çiçek Azime Korkmazgil’in emanetidir. Bodrum Taksav’da Azime Korkmazgil ile Hasan Hüseyin Korkmazgil şiirleri üzerine söyleşimiz vardı. Kendisine verdiğimiz hoşgeldiniz çiçeğini bağrına bastıktan sonra, çiçeği Ankara Karşıyaka mezarlığındaki eşi Hasan Hüseyi’nin mezarına bırakmamızı rica etti ve bizde bu ricayı yerine getirmek için, çiçeği teslim almış olduk. Sanırım eşinin göndermiş olduğu çiçeği, Salı günü Şair Hasan Hüseyin’e teslim edeceğiz…”

Söyleşi sonunda Müzisyen Armağan Aykut, Hasan Hüseyin şiirlerinden bestelenmiş şarkılar ile birlikte kendi bestelerini de katılımcılar için seslendirdi. Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf TAKSAV Bodrum Temsilciliği tarafından düzenlenen “Hasan Hüseyin’in ve Köy Enstitüleri’nin pınarlarına, eşi Azime Korkmazgil ile yolculuk” söyleşisi yaklaşık iki saat sürdü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.