Bodrum Gündem

SON DAKİKA FLAŞ HABER; BÜTÜN TÜRKİYE BUNU KONUŞUYOR…

SON DAKİKA FLAŞ HABER; BÜTÜN TÜRKİYE BUNU KONUŞUYOR…

kemal-kılıçdaroğlu-ve-meral-akşener-anlaştılar

Türkiye demokrasisinin geleceği için çok büyük bir adım olarak değerlendiriliyor. CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ ve MİT geçmiş dönem Müsteşar Yardımcısı Cevat Öneş de bu gelişme karşısında, görüşlerini Bodrum Gündem aracılığı ile paylaştı. Öneş Türkiye Demokrasisi için çok önemli bir gelişme. Kutluyorum…” derken Üstündağ da “CHP Demokrasinin önünü açmıştır…” dedi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

15 CHP milletvekili İYİ Parti’ye geçti haberi Türkiye Gündemine bomba gibi düştü. İYİ Parti’nin şu anda Meclis’te 5 milletvekili bulunuyor, bunlar; Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Isparta Milletvekili Nuri Okutan, İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu.

chp-den-iyi-partiye-15-milletvekili-geçtiCHP’de İYİ Parti’ye geçen Milletvekilleri ise şunlar; Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Çorum Milletvekili Tufan Köse, Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Niğde Milletvekili Ömer Fethi Güler ve Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş.

chp_bülent_tezkan_bodrum_kocadon_ortakent (14)DEMOKRASİ KAHRAMANLARI OLARAK HATIRLANACAKLAR…

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan ise bu konu ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı; “15 Milletvekilimiz Genel Başkanımızın talimatıyla CHP’den istifa ederek İYİ Parti’ye geçmiştir. Tarih bu arkadaşlarımızı demokrasi kahramanları olarak hatırlayacaktır. Bu demokrasinin önüne kurulan tuzakları temizleme adımıdır. İyi Parti’nin seçimlere girme hakkı olduğunu herkes biliyor. 15 milletvekili arkadaşımızın katılmasına gerek olmadan İyi Parti’nin seçimlere girme hakkının varolduğunu herkes biliyor. Seçimlere girme hakkı olan bir partiyi seçimlere sokmamaya çalışıyorlar. 15 arkadaşımız parti kararıyla seçimlerin YSK kazasına uğramaması için İyi Parti’ye geçme kararı almışlardır. 24 Haziran’a kadar başka tuzaklar da ortaya çıkarılabilir. Bununla ilgili de gerekli tüm adımları atacağız…” açıklamasını yaptı.

cevat-öneş-bodrum-gündem-söyleşisi-9TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ AÇISINDAN TARİHİ BİR GELİŞMEDİR…

MİT geçmiş dönem Müsteşar Yardımcısı Cevat Öneş Bodrum Gündem aracılığı ile görüşlerini dile getirdi. Öneş “22 Nisan Günü itibarı ile Cumhuriyet Halk Partisi’nden 15 milletvekilinin İYİ partiye geçtiği haberi ve İYİ Parti’nin grup kurarak seçimlere katılması ve cumhurbaşkanı adayı gösterebilme hakkını elde etmesi, Türkiye siyasi tarihinin en önemli ve nitelikli kırılmalarında biri olacaktır. Bu bakımdan Sayın Kılıçdaroğlu’na ve arkadaşlarını ve iyi Parti yöneticilerini böylesine iyi bir işbirliği gerçekleştirdikleri için kutlamak gerekir. Sadece Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti’yi değil, tüm siyasi parti ve farklı görüşlerin veya kimliklerin, demokrasi mücadelesi verenlerin bu ittifakı güçlendirici şekilde hareket etmeleri çok önemlidir. Türkiye’nin geleceği açısından tarihi bir gelişmedir ve yeni bir süreç başlatmıştır diye düşünüyorum. Kutlamak gerekir…” dedi.

chp-muğla-il-başkanı-mürsel-albanYSK TARAFLI ve SİYASETE BULAŞMIŞ DURUMDADIR…

CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban konu ile ilgili oldukça dikkat çeken bir değerlendirmede bulunarak YSK’nın taraflı olduğunu ve siyasete alet olduğunu iddia etti. Başkan Alban şunları söyledi; “Bu iktidarın hazırladığı çözümsüzlüğe, CHP olarak biz çözüm olduk. Bence İYİ Parti’yi hakkı olmasına rağmen seçimlere sokmamaya çalışarak ve bir baskın bir seçim kararı alarak, AKP karşısında olan partilerin oy almasını engellemeyi istemişlerdir. Sanki yangından mal kaçırır gibi, baskın bir seçim tarihi belirlemişlerdir. Biz bu oyunu çok önceden fark etmiştik ve şimdi de bu şekilde oyunlarını bozmuş olduk. Biz aslında Yüksek Seçim Kurulu’ndan çözüm bekliyorduk. Seçime girebilecek partilerin hakkını veririz diye bekliyorduk. Ancak Yüksek Seçim Kurulu Başkanı sabah yaptığı açıklamada; seçime girebilecek siyasi partilerin siyasi partiler yasasında yazılı ve belli olduğunu ve o şartları taşıyanların seçime girebileceğini ifade etmiştir. Tam da o sırada Parti sözcümüz, 15 Cumhuriyet Halk Partili milletvekilinin İYİ Partiye geçtiği konusunda açıklama yapıyordu. Gazetecilerde bu konuyu YSK başkanına sordular. YSK Başkanının yüzü düştü adeta ve “Benim bundan haberim yok…” diye yanıt verdi. Ancak bu açıklamasından 4-5 saat sonra,akşam üzeri yaptığı açıklamada İYİ Parti’nin seçime girebileceğini duyuruyor. Şimdi ne oldu da, sabahtan akşama kadar ne değişti de İYİ Parti seçime girebiliyor. Ben şimdiden söylüyorum; Yüksek Seçim Kurulu taraflı ve siyasete bulaşmış bir kurumdur. Bu böyle biline…”

recai seymen chp bodrum ilçe başkanı (2)

SÖZ KONUSU VATAN İSE GERİSİ TEFERRUATTIR…

CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen de konu ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulunarak şöyle konuştu; “15 Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili iyi partiye geçmesi ile bende herkes gibi, demokrasinin önünün açıldığına ve büyük bir krizin de önlendiğini düşünüyorum. Bu baskın seçim ile muhalefeti hazırlıksız yakalamak istiyorlardı. Biz seçime her zaman hazırdık, ama bu kadar erken olabileceğini de kimse beklemiyordu doğrusu. Bu nedenle İYİ Parti’nin seçime katılamama gibi bir riski vardı. Bu Türkiye demokrasisi açısından bir demokrasi ayıbı olarak kabul ediliyordu. Cumhuriyet Halk Partili 15 milletvekili İYİ Partiye geçerek, bu demokrasi ayıbını ortadan kaldırmışlardır. Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır. CHP’li milletvekilleri de bu sorumluluk doğrultusunda davranarak, İYİ Parti’nin seçime girebilmesinin yolunu açmışlardır.  İYİ Parti bizim rakibimiz olabilir, ama öncelik Türkiye demokrasisidir. Bizim CHP olarak anlayışımız budur. Türkiye ve demokrasi açısından iyi olmuştur, doğru olmuştur. Önümüzdeki günlerde ve seçim sürecinde başka birliktelikler veya farklı projelerde görebiliriz. Çünkü iktidar tarafından çeşitli tuzaklar hazırlanmış gibi gözüküyor. Dilerim sandıklarda da bu sorunları yaşayamayız. Bu vesileyle herkese sandığa sahip çıkmaya çağırıyorum. Bizim için önemli olan demokrasiye ve sandığa sahip çıkmaktır. Ben inanıyorum ki; 25 Haziranda Türkiye bambaşka bir sabaha uyanacak ve rahatlamış olacak…”

akın üstündağ referandum çalışmaları (8)DEMOKRASİNİN ÖNÜ AÇILDI…

Konu ile ilgili kimi çevreler daha temkinli hareket ederken, Anayasa Komisyonu Üyesi ve Hukukçu CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ “Demokrasinin önü açılmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi her zaman olduğu gibi dengeyi sağlamış, Türkiye ve demokrasimizin geleceği için önemli fedakarlığa imza atmıştır…” ifadelerini kullandı.

BU HAMLE SADECE CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI İÇİNDİR…

Yaptığımız telefon görüşmesinde, Muğla CHP Milletvekili Üstündağ görüşlerini şu şekilde dile getirdi; “Bugün itibariyle CHP’den, İYİ Partinin TBMM’de gurup kurabilmesi için görevli olarak İYİ Partiye geçmişlerdir. Bu 15 milletvekilimiz İYİ Parti’nin Cumhurbaşkanı adayı gösterebilmesi içindir. Seçim süreci için başka yöntemler izlenecektir. Bunun özellikle altını çiziyorum. Bunun nedeni şudur 100 bin imza konusu için YSK henüz bir karar vermiş değil, Cumhuriyet başsavcılığından evrak istemiştir. Bu süreç uzayabilir ve İYİ Parti’nin Cumhurbaşkanlığı için aday göstermesini engelleyebilir. Her halükarda ve her ihtimali değerlendirmek adına, demokrasinin işleyebilmesi için bir şeyler yapılması gerekiyordu ve CHP bu sıkıntıyı her zamanki sağduyusu ile çözüme kavuşturmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi demokrasinin işleyebilmesi için devreye girmiş ve Türkiye demokrasinin önünü açmıştır…” dedi.

iyi parti muğla (12)BU HAMLE İLE SORUN ÇÖZÜLDÜ…

Bu hamle ile İYİ Parti TBMM’de grup kurma sayısına ulaşıyor ve Meral Akşener’in cumhurbaşkanı adayı olması için 100 bin imza şartı da gerekmiyor. Seçim Kanunu’na göre, bir partinin seçime katılabilmesi için, “İllerin en az yarısında, oy verme gününden en az altı ay evvel teşkilat kurmuş ve büyük kongrelerini yapmış olmaları veya Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gruplarının bulunması şartı” yerine getirmesi gerekiyor. İYİ Parti’nin, 6 ay şartına takılması durumunda, TBMM’de grup kurmak için gerekli olan 20 milletvekili şartının yerine getirilmesi için en az 15 milletvekiline daha ihtiyaç bulunuyordu. Böylelikle bu konu CHP’nin devreye girmesi ile çözülmüş oldu.

İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanlığına Mehmet Onur Şahbaz atandı (1)CHP’NİN BU FEDAKARLIĞI DEMOKRASİMİZİ GÜÇLENDİRMİŞTİR…

İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Mehmet Onur Şahbaz ise emeği geçen herkese teşekkür ederek şu değerlendirmeyi yaptı; “İYİ Parti Genel Başkanımız Meral Akşener’in açıklamaları doğrultusunda; İYİ Parti her halükarda, seçime girecekti. Ancak her ihtimale karşı Cumhuriyet Halk Partisi’nin demokrasi adına yaptığı bu fedakarlık çok önemlidir. Demokrasimizi güçlendirmek adına verdiği bu destek için, öncelikle bir vatandaş olarak CHP’ye çok teşekkür ediyorum. Türkiye’de demokrasinin bitmediğini dair güvenimiz ve inancımız daha da pekişti, daha da güçlendi. Bizler Türkiye demokrasinin her zaman güçlü olduğuna inanıyorduk, bu hamle ile Türkiye demokrasisi daha da güçlenmiştir. Bu anlamda çağdaş ve aydınlık Türkiye’nin geleceği için, yarınlara olan inancımız bir kez daha artmıştır. Vatana ve milletimize Hayırlı olsun diyorum…”

mehmet tosun iyi parti yerel yönetimler koordinatörü (2)DEMOKRASİNİN TIKANMASININ VE BİR KRİZ YAŞAMASININ ÖNÜNE GEÇİLDİ…

İYİ Parti Mahalli İdareler Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun ise Bodrum Gündem aracılığı ile görüşlerini dile getirirken, Türkiye demokrasi için çok önemli bir ittifak ve önemli bir karar verildiğini kaydederek şunları söyledi.

“24 Haziran’da gerçekleşecek olan erken baskın seçimde, seçimlere girip giremeyeceği konusunda yapılan algı yöntemi böylelikle sonlandırılmış oldu.  Bu hamle demokratik sürecin tıkanmaması için atılmış, çok önemli bir adımdır. Bence demokrasi kazandı her zamanki gibi. Bu hamle ile demokrasinin önü açıldı diyebiliriz. Aslında kanun açık; bize göre cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili bir sorun yoktur. Ancak İYİ Partinin Milletvekilliği seçimine girmemesi için bir algı operasyonu yapılıyordu. Onun önüne geçilmiş oldu. Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’in 100 bin imza ile aday olacağı konusunda zaten bir kaygısı yoktu. Ancak bürokratik engeller ile karşılaşabilirdik. Yargıtay’ın listesinde seçime girebilecek partiler arasında yer almasına rağmen, aksi bir durumun oluşabileceği kanaati vardı. Bu bir tedbir olarak gündeme geldi. Bu iyi bir hamle oldu demokrasinin kazanılması ve gelişmesi adına atılan bu adım için, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’nu ve Cumhuriyet Halk Partili milletvekillerini tebrik ediyoruz, demokrasi adına verdikleri desteklerinden dolayı da teşekkür ediyoruz. Bu anlamda CHP’nin yaptığı bu destek Türkiye demokrasisi açısından çok değerlidir. Diğer taraftan AKP milletvekillerinin beyanlarından yola çıkarak söylüyorum ki; İYİ Parti’nin seçimlere girmemesi için YSK’nın böyle bir karar vereceği yönünde söylemlerde bulunuyorlardı. Dolayısı ile referandumda Hayır için ittifak yapan ve birlikte uyumlu bir çalışma yürüten CHP ve İYİ Parti yetkililerinin, bu gün yaptıkları görüşmeler sonucunda demokrasinin tıkanmasının ve demokrasinin bir kriz yaşamasının önüne geçmiş oldular…”

Bu haberi ve görüşmeleri yaptığımız sırada bir son dakika haberi de YSK’dan geldi. Yüksek Seçim Kurulu, İYİ Parti’nin 24 Haziran 2018’de gerçekleşecek seçime katılabileceğini duyurdu.

OKEYE DÖRDÜNCÜ ARAYAN PARTİ…

Bu gelişmenin hemen ardından ilk yorum AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’dan geldi. Bülent Turan; “CHP’nin, Mustafa Kemal Atatürk’ün 95 yıllık partisini “okeye dördüncü arayan” bir parti haline getirdiğini belirterek, “Makul hiçbir CHP’li bu filme rıza göstermeyecek, bu ahlak dışı iş birlikleri de milletin vicdanında mahkum olacaktır…” dedi.

MHP’de ise çok daha kaygılı bir durum söz konusu. CHP’li 15 milletvekilinin İYİ Parti’ye geçme kararıyla, siyasi satranç oyununda özellikle MHP cephesinde yeni hamleler bekleniyor. Ankara kulislerinde beş MHP’li milletvekilinin de İYİ Parti’ye geçebileceği iddiası konuşuluyor. MHP ise geçme olasılığı olan milletvekillerinin kimler olabileceği üzerinde duruluyor. MHP Lideri Devlet Bahçeli ise 15 CHP’li milletvekilinin İYİ Parti’ye katılmasına şu sözlerle tepkisini verdi; Bahçeli; “Demokrasi nutku atanların, ilkeli ittifaktan bahsedenlerin ayak ve siyasi oyunlara heves etmeleri tam bir çatırdama, tam bir siyasi çürüme halidir…” dedi.

kemal-kılıçdaroğlu-ve-meral-akşener-anlaştılar

Yorumlar

  1. fikret karataş dedi ki:

    Atatürk’ümüz, devrimlerle, İsmet İnönü sabır ve geçerli korumacı tavır ve önlemleriyle , Ecevit, “Toprak işleyenin, su kullananın ” inanç ve uygulamalarıyla,
    Kılıçdaroğlu ise, “Hak, Hukuk, Adalet ” ve demokrasi uğraşılarını
    maliyet düşüncesinden çok uzak olarak Manifestolarını taçlandırdılar.
    98 yılda kurulan partilerden hiç biri eylem ve söylem birliği içerikli Manifestolarını gündeme getiremedi..
    İyi partinin ise, dikkat ve önemle izlenip desteklenerek şer odaklarının saldırı ve kurdukları tuzaklardan bir süre korunmasını sağlamanın gelecekteki demokratik yapı için çok önemli olduğunu düşünüyoruz, hatta inanıyoruz!…