Bodrum Gündem

BODRUMLU YAZARLAR İZMİR KİTAP FUARINDA…

BODRUMLU YAZARLAR İZMİR KİTAP FUARINDA…

bodrumlu yazarlar (10)Bodrumlu yazarlar Hamdi Topçuoğlu, İlknur Hatice Orman ve Firdevs Şengül İzmir’de yapılan kitap fuarında Bodrum’un gururu oldular.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

23 . İzmir Kitap Fuarı, 14-22 Nisan 2018 tarihleri arasında Uluslararası İzmir Fuar Alanı’nda (Kültürpark)düzenlendi. Bu yıl 470 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla gerçekleşen 23. İzmir Kitap Fuarı,  yaklaşık 120 kültür etkinliğine ev sahipliği yaptı.

Bodrumlu yazarlar Hamdi Topçuoğlu, İlknur Hatice Orman ve Firdevs Şengül İzmir’de yapılan kitap fuarına katılarak okuyucuları ile buluştular.

Bodrumlu yazarların 23. İzmir Kitap Fuarı ile ilgili izlenimleri şöyle ;

bodrumlu yazarlar (2)İlk kez çocuk kitabı yazan Hamdi Topçuoğlu; “Yazarın okurunu bulması çok değerli. Bugün iki değerli çıkarımım var. Birinci çıkarımım “Ahtapot Mori” çok iyi bir çıkış yaptı. İkincisi ise Karya’dan İyonya’ya ve Kirpinin Dansı için gelenlerin çoğu ilk kez karşılaştığım okurdu. Bu, kitapların kendi okur kitlesini yarattığını gösteriyor.”

bodrumlu yazarlar (13)İlknur Hatice Orman “Cevat Şakir’in Bodrum’u adlı kitabımda 1925 yılında Cevat Şakir Bodrum’a geldiğinde Bodrum’da sosyal hayat nasıldı, toplumsal yaşam nasıl şekillenmiştir, balıkçı ve süngercilerin yaşam kavgası, tüccarların gelip süngerleri yok pahasına alması, Cevat Şakir’in insanlara yol göstererek Turizm olgusunu başlatmak için verdiği uzun uğraşlar anlatılmakta. Kitap fuarında Mustafa Balbay, Vural Savaş, Mavisel Yener ile birlikte imza gününe katıldık. Benim daha önceki kitabım “Merhaba” ise Halikarnas Balıkçısının  hayatı sanatı ve eserlerini konu almaktadır.

bodrumlu yazarlar (8)Bu yıl “Küçük Dokunuşlar” isimli bir şiir kitabı ile yazım hayatına merhaba diyen Firdevs Şengül, kitap fuarı ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı “Aramızda sadece kitap vardı, sevgi vardı, heyecan vardı. Tutuşan eller, gözler, kalpler vardı. Kalem kalem dilekler yazıldı sayfalara, kapaklara İnsan sesi kuş sesleri gibiydi. Aramızda çirkin yoktu, herkes güzeldi. “ dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.