Bodrum Gündem

Fatih Bozoğlu yazıları / MUĞLA’DA HANGİ ADAY SIRALAMAYA GİRER…

 

fatih-bozoğlu-ile-haftanın-panoraması

Muğla’nın dağlarından bal, ovalarından da yağ akar derler. Toprağı bereketli, suyu tatlıdır. Toprağa insan diksen, onlarca insan filizlenir Muğla toprağından.

Siyasetten de belli değil mi?

24 Haziran seçimlerinde AK PARTİ, CHP, İYİ PARTİ ve MHP’den yüzden fazla aday adayı var.

İktidar Partisi olan AK Parti’den aday adayı olanların ikballeri daha garanti. Aday olmasalar bile parti teşkilatında yönetimlerde görev alabilecekleri gibi, devlet memurluğundan istifa ederek aday adayı olanlar da genellikle terfi alırlar. Gayesi ikbal olanlar için oldukça akıllıca. Hasan Özyer yeni dönemde aday olmayacağını açıklayınca, mevcut AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk’ün adaylığının kesin olduğunu düşünüyorum. Hatta AK Parti bu dönem 3 milletvekili çıkartmak için çok yoğun bir çaba harcayacaktır diye düşünüyorum. İlk sıra büyük olasılıkla Bülent Karakuş, ikinci sıra Nihat Öztürk, üçüncü sırada ise Yelda Erol Gökcan olur diye tahmin ediyorum.

CHP’den aday adayı olanlar ise AK Parti aday adayları kadar şanslı değiller. Üstelik bir çoğu, aday olamayınca partilerine bile küserler.

İYİ Parti ise şimdilik analiz edilecek durumda değil. Çünkü MHP ve DP etkilerinin yavaş yavaş birleşip, İYİ Partili kimliğinin oluşması için biraz zaman gerekebilir. Bazıları hala MHP kökenli ya da DP kökenli olarak anılıyor. Lakin Muğla’da Behçet Saatçi ve Mehmet Tosun isimleri İYİ Parti’nin Muğla’da kimliğinin hızla oluşmasına büyük katkı verecektir.

Aslında bu yazı 4 Mayıs Cuma akşamı yazılmalıydı. Çünkü CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı açıklandığında şimdi yazacaklarımın hiçbir önemi kalmayabilir. Lakin gazetecilik biraz da öngörü sahibi olmak değil midir? Öngörülerim tutmayabilir, ama bir yol gösterici de olabilir.

Saat 19:00 itibarı ile Cumhurbaşkanı adayının Muharrem İnce olacağına neredeyse kesin gözü ile bakılıyor. Ben İlhan Kesici’nin olacağını tahmin etmiştim, ancak onun da yaptığı basın açıklaması ile İnce’nin aday olacağı yönünde bir durum söz konusu.

Bu durumda aday adayı olan Akın Üstündağ’ın şansı artıyor. Üstelik sadece bir dönem milletvekilliği yaptı. Hatta tamamlayamadı bile. Bu nedenle ilk üç sıranın içinde Akın Üstündağ’ın olacağını düşünüyorum.

Mevcut Muğla milletvekilleri Ömer Süha Aldan ve Nurettin Demir’in durumunu tahmin etmek çok zor.

Mürsel Alban aday olarak atanır. Ama Muğla İl Başkanlığından istifa ettiği için “tabanda tepki var” söylemlerini de unutmamalı. Alban’ın Genel Merkez ile arasının çok iyi olmasından dolayı, onun ilk yedide bir yer bulacağını tahmin ediyorum.

Gelelim Bodrum adaylarına; Kerim Cangır son anda aday adaylığına karar verdi. Birikimi ve beyefendiliği ile kesinlikle milletvekilliğine yakışan bir aday. Daha önce de aday olduğu için bir tepki var ancak Cangır, seçilemese bile hiçbir zaman partisi CHP’ye küsüp kenara çekilmedi. Parti disiplininden uzaklaşmadı. CHP içinde sol kanadı temsil etmesi ise önemli bir artı. Bu dönem bir şansı olabilir.

Emel Çakaloğlu. İlçe Kadın Kolları seçimleri öncesinde, ilçe yönetimi ile biraz sıkıntılar yaşamasına karşın, sonradan ortam yumuşamıştı. Derken Bodrum Gündem’de; Emel Çakaloğlu’nun adaylığı Bodrum kulislerinde konuşuluyor, aday olabilir diye yazınca ortalık bir anda yine geriliverdi. Bodrum ilçe Başkanı, sen misin bana söylemeden aday adayı olan diyerek bir kadın adayı Emine Yenilmez Aydemir’i Muğla Milletvekili aday adayı olarak ortaya sürüverdi.

Şimdi CHP Bodrum’dan iki kadın bir erkek milletvekili aday adayı var.

AK Parti de Bodrum’dan üç milletvekili aday adayı çıkardı. Lakin sıralamaya girmek için ne kadar şansları var, doğrusu bilemiyorum.

Ama şuna inanıyorum eğer AK Parti ve CHP seçilebilir sıraya Bodrum’dan bir milletvekili adayı koyarsa inanıyorum mevcut milletvekili sayısını bir artırır…

Saygılarımla…

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.