Bodrum Gündem

BODRUM’DA “OKUMAK YAŞAMAKTIR”…

BORUM ANTİK TİYATRO1Yalıkavak Neşe Doğan İlkokulu öğrencileri “Okumak Yaşamaktır” projesi kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin’i ziyaret ettiler, makam odasında kitap okudular.

Bodrum Gündem Haber

Fransa ve bazı Avrupa ülkelerinin ortaklığıyla Türkiye’deki 81 ilde E-Twinning kapsamında uygulanan “Okumak Yaşamaktır” projesine “Okumak Aydınlığa Kanat Çırpmaktır” sloganı ile katılan Neşe Doğan İlkokulu öğrencileri hem Bodrum’da bulunan tarihi yerleri geziyorlar hem de bu özel mekânlarda kitap okuyorlar.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin’i de proje kapsamında ziyaret eden çocuklar, ilçe müdürü ile makam odasında kitap okudular. Okul Müdürü Ediz Çetin ve proje sorumlu öğretmeni Zeynep Aydın’ın da katıldığı ziyarette Emin Geçin’e proje anlatılarak yapılanlar hakkında bilgiler verildi.

Proje Sorumlu öğretmeni Zeynep Aydın “’Okumak Aydınlığa Kanat Çırpmaktır!” sloganıyla yerimizi aldık. Öğrencilerimle Bodrum Mouselion Açık Hava Müzesi, Bodrum Antik Tiyatro ve Bodrum Cennet Koyu’nda okuma etkinlikleri gerçekleştirdik. Gerçekleştirilen bu etkinlik kapsamında öğrenciler hem okuma bilinci kazanma şansı yakaladı hem de yaşadıkları yerin tarihi ve doğal güzelliklerini tanıma fırsatı buldular” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin “Bu proje 6-11 yaş aralığına sahip öğrencileri kapsıyor. Her temsilci kendi belirlediği tarihi veya doğal güzelliklerin olduğu mekânda hem okuma etkinliği yapıyor hem de kendi sloganlarını söylüyorlar. Proje sonunda 81 il ile aynı zamanda yapılan etkinlikler sergilenecek. Projenin gerçekleşmesinde emeği geçen idareci, öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyorum ”dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.