Bodrum Gündem

ÇALIŞAN ANNELERE MÜJDE ! BODRUM’UN İLK KREŞİ BİTEZ’DE AÇILDI…

kartanesi kreşi açıldı (5)Kartanesi Eğitim Kurumları bünyesinde kurulan “Özel Bodrum Kartanesi Kreş ve Gündüz Bakımevi” düzenlenen törenle açılırken aynı etkinlikte ayrıca kurumun 10’uncu kuruluş yıldönümü de kutlandı. 

Bodrum Gündem Haber

Bitez Mahallesinde 10 yıldır verdiği anaokulu hizmeti veren Özel Bodrum Kartanesi Eğitim Kurumları, 0-3 yaş grubu bebeklere eğitim ve bakım evi oluşturdu. Bodrum’da ilk olma özelliğini taşıyan okulda 0-3 yaş bebeğe sahip ailelerin, haftanın belli günlerinde veya belli saatlerinde sosyalleşmek için etkinliklere katılabilecekleri imkanlar hazırlandı.

Platin (Tohum), Bronz (Tomurcuk), Gümüş (Fide), Altın(Ağaç) olmak üzere 4 ayrı üyelik sistemi bulunan  “Kartanesi Kreş ve Gündüz Bakımevi”, ailelere de farklı seçenekler sunuyor. Bu üyelik sitemleri haftada 6 günü, 3 tam gün veya 5 yarım gün, aylık 2 seminer ve atölye çalışması, aylık 1 seminer ve atölye çalışması olarak farklı içeriklerde hizmet vermeye hazırlanıyor. Ayrıca çalışmayan ebeveynler günün belirli saatlerinde kendi özel işlerine katılmak için 1-2 saatlik bebek bakımı hizmeti alabilecekler.
kartanesi kreşi açıldı (7)
Kartanesi Anaokulunun yanındaki binada hizmet verecek olan “Özel Bodrum Kartanesi Kreş ve Gündüz Bakımevi”nin açılışına çok sayıda davetli katıldı. Canlı müzik eşliğinde çeşitli ikramların yapıldığı açılışta aralarında İYİ Parti Mahalli İdareler Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun ve Bodrum Kurucu İlçe Başkanı Mehmet Onur Şahbaz, TED Bodrum Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Erken ve davetlilerin bulunduğu çok sayıda Bodrumlu katıldı.

“Özel Bodrum Kartanesi Kreş ve Gündüz Bakımevi” kurucu müdürü Elvan Bilgin, yeni açılan kreş ile ilgili şunları söyledi  “Bugün Kartanesi’nde hem anaokulumuzun 10’uncu kuruluş yıldönümünü kutluyoruz hem de yeni okulumuzun açılışını yapıyoruz. 0-3 yaş çalışacağız, o yüzden bebek evi olarak lanse ettik. Tamamen o yaş grubuna özel sınıflar var burada. Esasında baktığınızda bebekli ailelere çok büyük kolaylık sağlıyoruz. Hem çalışan annelerimiz, hem çalışmayan annelerimiz için bir çok paket programlar oluşturduk. Arzu ettim ki bütün aileler bir şekilde Kartanesi’nin bu imkanından faydalanabilsin. 0-12 ay için ayrı bir alanımız, 12-18 ay için ayrı alanlarımız var. Okul demiyorum ben oraya, bir ev yaratık. Üst katta tamamen beyaz dekorların olduğu içinde pudra kokularının bulunduğu, bebeklerin rahat edebileceği, çalışan aileyi destekleyen bir alan oluşturduk. Alt katta 18 aylıktan 36 aylığa kadar her yaş grubu çocukların ayrı olduğu bir 4 sınıflık alanımız var. 120 metrekarelik, kapalı bir oyun merkezi yarattık. Kids Nook Duyusal Oyun Merkezimizi buraya taşıdık. Çocuklar burada masallar dinleyecekler, duyusal oyunlar oynayacaklar. 0-3 yaş için Kartanesi’nin haricinde ayrı bir bahçeli oyun alanı yarattık. Burada çim, kum ve karatahta var. Çocuklar resimleri önce karatahta ile yapacaklar.” Dedi.
kartanesi kreşi açıldı (6)
Okulu hazırlarken doğal malzemeler kullandıklarına vurgu yapan Bilgin, “Okulumuzu fazla eşyaya boğmadık. Doğal malzemeler kullandık. Zaten Kartanesi’nin renkleri sarı, mavi ve yeşildir. Biz yıllardır Eco-School olan bir okuluz. Doğa, çevre, deniz sevgisi öğrencilerimize aşılıyoruz. Bütün amacımız buydu. Şimdi bunun daha da ötesine geçerek 0-3 yaşında biraz daha bilinçlendirmek amacındayız. Bodrum’a hayırlı olsun. Farkındayız, zor bir işin altına imza attık ama işimizi seven bir ekibim var. Onlarla birlikte bunu da başaracağımıza inanıyorum. Tahminen burada 75-80 civarında öğrencimiz olacak. Kartanesi Anaokulu’nda da 100 öğrenci var. Yani biz 180 kişilik bir eğitim kurumu olduk. Okul öncesinin, erken çocukluğun her alanında hizmet vereceğiz. İki okulumuzda da toplamda 30-35 öğretmen sayımız olacak” diye konuştu.

“Özel Bodrum Kartanesi Kreş ve Gündüz Bakımevi”, 7 Mayıs Pazartesi gününden itibaren öğrenci alımına başlayacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.