Bodrum Gündem

MİLYON DOLARLIK HİNT DÜĞÜNÜ SONA ERDİ… FOTO GALERİ

bodrumda milyon dolarlık hint düğünü (259)

Bodrum Paramount Hotel’de gerçekleşen ve dört gün, dört gece süren milyon dolarlık düğün sona erdi. Bodrum Paramount Hotel CEO’su Geylan Dursunoğlu Türkiye’nin tanıtımı yanında yerel ekonomiye de önemli katkı sağladıklarını kaydederek, bu sezon en az bu düğün kadar büyük başka düğünlere de ev sahipliği yapacaklarını söyledi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Hindistan’ın en zengin ve ünlü ailelelerinden birisi olan, ünlü gayrimenkul şirketi M3M Group’un Başkanı ve Jr.Trump’ın ortağı Basant Bansal’ın oğlunun düğünü Paramount Hotel’de gerçekleştirilen dini ritüellerle sona erdi. Divya Aggarwal ile dünya evine giren Piyush Bansal’ın heyecanlı oldukları görülürken, çift çok sayıda davetlinin katıldığı geleneksel bir tören ile dünya evine girdi.
MİLYON DOLARLIK DÜĞÜN DÖRT GÜN, DÖRT GECE SÜRDÜ…

10 Mayıs Perşembe günü öğleden sonra 550 davetli ile birlikte Bodrum’a gelen Bansal ve Aggarwal aileleri çiçekler ve dans gösterileri ile karşılanmıştı.

11 Mayıs günü ise Hint geleneklerine göre hazırlanmış kına gecesi düzenlendi. Paramount Hotel ve Hindistan’dan gelen bir ajans tarafından organizasyonu yapılan düğünün ikinci günü Zeytinada’da gerçekleştirilen “Kına Gecesi” ile devam etti. Başta Hindistan olmak üzere Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Arap Emirlikleri, Uzak Doğu ve Avrupa ülkelerinden gelen yaklaşık 600 davetlinin katıldığı “Mehendi Töreni” çok renkli anlara sahne oldu. Hint geleneksel müzikleri ve kıyafetleri ile adeta bir defileye dönen düğünün ikinci günü, gelin Divya Aggarwal, mehter takımı eşliğinde, dansçıların da yer aldığı konvoy ile klasik bir arabayla tören alanına geldi. Mehendi töreninden sonra düzenlenen yemekte, dünya mutfağından lezzetler sergilenirken, bu ziyafet için uçakla Hindistan’dan yaklaşık bir ton gıda malzemesi getirildiği öğrenildi.  Yemek ve dans etkinliklerinin ardından gelin Divya Aggarwal ve damat Piyush Bansal’a ve davetlilere Hint kınası yakıldı.

BODRUM ve TAKSİ ESNAFININ YÜZÜ GÜLDÜ…

Bodrum Paramount Hotel yetkilileri, özellikle Bodrum ekonomisine katkı sağlamak için yerel tedarikçilerden önemli miktarda ürün aldıkları ifade edilirken, gerçekleşen “Mehendi Töreni” ardından, düğüne gelen davetliler Bodrum merkezine inerek alışveriş yaptılar. Yüzlerce taksi otelden merkeze yolcu taşıdı.

bodrumda milyon dolarlık hint düğünü (269)HİNTLİ KADINLARIN MUHTEŞEM KIYAFETLERİ…

Bodrum Paramount Hotel’de 4 gün 4 gece süren Bansal ve Aggarwal ailerinin düğün törenlerinin son günü olan 12 Mayıs Cumartesi günü öğleden sonra 16:00’da Beyaz renkli üstü açık Impala marka klasik bir Amerikan arabasına binen damat Bansal, düğün törenin gerçekleştirileceği alana, Hint müzikleri ve aile üyelerinin dansları eşliğinde geldi. Bin beş yüz metrelik yol, üç buçuk saat sürdü. Damat tarafını düğün alanında gelin tarafı karşıladı. Damat tarafının başlarında pembe, gelin tarafında ise sarı renkli uzun kumaştan sarılmış başlıklar dikkat çekti. Özellikle kadınların kıyafetleri canlı renkleri ve işlemeleri ile göz doldurdu.

DİNİ TÖREN ‘ SAAT SÜRDÜ…

Damadın düğün alanına gelmesinin ardından düğün töreni de başladı. ‘Varmala’ töreninin yapıldığı alana gelen Bansal, gelin tören alanına gelene kadar yüzünü görmedi. Gelin Aggarwal’ın önünde tutulan tül, tören alanına gelmesinden sonra indirildi. Ardından gelin Aggarwal, kendileri için hazırlanmış platformun üzerine damadın yanına geçti. Gelin ve damat Varmala töreni ile Hintli din adamının yönetiminde birbirlerinin boynuna çiçek taktı. Gelin ve damat, aile üyelerinin katılımıyla, Shaadi töreninde dualar edildi. Çok ilginç ve renkli anlara sahne olan geleneksel Hint düğününün sonunda, yaklaşık yarım saat süren bir havai fişek gösterisi yapıldı. Bu havai fişek gösterisi belki de Bodrum’da gerçekleştirilen en uzun zamanlı gösteri denilebilir.

BODRUM EKONOMİSİ HAREKETLENDİ…

Birkaç yıldan bu yana Hint Düğünleri için Türkiye tercih edilmeye başlanmıştı. Bodrum’da Hintlilerin tercih ettiği önemli bir destinasyon.

Bu konu ile ilgili olarak bir değerlendirme yapan The Bodrum Paramount Genel Müdürü Korhan Kelebek “Çok yoğun bir dört gün yaşadık. Ama çok mutluyuz. Neredeyse kusursuz denilebilecek bir şekilde bu düğünü sona erdirdik. Hem Bodrum ekonomisine, hem de tanıtımına önemli katkı sağladığımızı düşünüyoruz…” dedi.

bodrumda milyon dolarlık hint düğünü (259)TÜRKİYE ve BODRUM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR TANITIM FIRSATI DOĞDU…

Bodrum Paramount Hotel CEO’su Geylan Dursunoğlu Türkiye’nin tanıtımı yanında yerel ekonomiye de önemli katkı sağladıklarını kaydederek “Ülkemize ve Bodrum’a yakışır bir şekilde misafirlerimize ve dört gün boyunca da onları ağırladık. Bu önemli düğün organizasyonu ülkemize ve Bodrum’a yakışır bir şekilde de sona erdi. Bu düğün sayesinde Türkiye ve Bodrum tüm dünyada konuşuldu. Bodrum Paramount Hotel olarak tanıtım için çok iyi bir katkı sağladığımızı düşünüyorum…” dedi. Dursunoğlu, Bodrum Paramount Hotel olarak bu sezon içinde en az bu büyüklükte, başka düğünlere de ev sahipliği yapacaklarının bilgisini de verdi.

Bodrum Paramount Hotel CEO’su Dursunoğlu; garsonundan, komisine, orta ve üst düzey yöneticilerine kadar tüm otel personelinin çok özverili ve dikkatli bir şekilde bu organizasyonda emek harcadığına dikkat çekerek, başta Bodrum Paramount Hotel personeline ve bu organizasyonun başarılı olması için çaba gösteren herkese çok teşekkür ettiğini kaydederek sözlerini tamamladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.