Bodrum Gündem

ATATÜRK’ÜN LEBLEBİLERİNİ AŞIRAN ÇOCUK BODRUM’DA FOTOĞRAF SERGİSİ AÇTI…

ATATÜRK’ÜN LEBLEBİLERİNİ AŞIRAN ÇOCUK HANRİ BENASUZ BODRUM’DA FOTOĞRAF SERGİSİ AÇTI.. (25)

Ömrünü fotoğraflarını arşivleyerek, Atatürk’ü anlatmaya adamış bir Türk, Hanri Benazus’un on bin fotoğraf arasından seçilmiş, yaklaşık 120 fotoğraftan oluşan sergisi, Bodrum Belediyesi Heredot Kültür Merkezinde açıldı.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Hanri Benazus Kolleksiyonundan seçkilerin yer aldığı ve 20 Mayıs Pazar günü saat 22:00’ye kadar açık olan Atatürk Fotoğrafları Sergisinin Bodrum’da gerçeklemesi için eğitimci Hülya Kocadon önayak olurken, CHP Gençlik Kolları Başkanı Alkım Denizaslanı ve CHP Gençleri yoğun emek harcadılar.  Oldukça yoğun bir katılım ile gerçekleştirilen ve yaklaşık 120 Atatürk fotoğrafının yer aldığı sergi öncesinde kitaplarını da imzalayan Hanri Benazus, Atatürk’ün leblebilerini aşıran çocuk olarak tanınan emekli bir işadamı.

Hanri Benazus’un on bine yakın orijinal fotoğraf koleksiyonundan seçkilerin yer aldığı “Atatürk Fotoğrafları Sergisi” 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Bayramı Kutlamaları kapsamında Bodrum’a getirildi. Çok özel fotoğraflardan oluşan bu serginin açılışında konuşan CHP Gençlik Kolları Başkanı Alkım Denizaslanı, bu sergi için eğitimci Hülya Kocadon’un çok büyük destek verdiğini söyleyerek “Bu sergide göreceğiniz Atatürk fotoğraflarında, Mustafa Kemal Atatürk’ün bu ülkenin her karış toprağında nasıl izler bıraktığını göreceksiniz. Buradaki hedefimiz Atatürk’ü çocuklara ve gençlere anlatabilmek, onu unutturmamak. Atatürk’ü anmak için burada toplandık. Hepiniz hoşgeldiniz…” dedi.

ATATÜRK’ÜN LEBLEBİLERİNİ AŞIRAN ÇOCUK HANRİ BENASUZ BODRUM’DA FOTOĞRAF SERGİSİ AÇTI.. (5)Alkım Denizaslanı  “Bu serginin açılmasında, bizden daha çok emek harcamış olan Hülya ablamı çağırıyorum…” diyerek konuşma yapmak üzere Hülya Kocadon’u davet etti. Hülya Kocadon böylesine anlamlı bir günde ve böylesine anlamlı bir sergiye evsahipliği yapmaktan dolayı çok mutlu olduğunu kaydederek şunları söyledi; “Atatürk sevdalısı yazar Hanri Benazus ile İzmir kitap fuarında tanışmıştık. Kendisinden çok etkilenmiştim. Hikayesini de öğrenince hayranlığım daha da arttı. Kendilerini Bodrum’a davet ettim. Kendisi bana söz vermişti. Şimdi bu anlamlı günde Bodrum’da. Bodrum’u şereflendirdiği için çok teşekkür ediyoruz. 19 Mayıs haftasında böyle bir serginin burada olması, Bodrum’a gerçekten çok yakıştı…”

Daha sonra Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un biraz gecikmeli olarak sergiye katılacağından dolayı kendisinin bu özel serginin açılışına geldiğini ifade ederek “Bu hafta Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı. Her ne kadar birileri unutturmaya çalışıyorsa da, bizler Atatürk’ü ve onun devrimlerini yaşatmaya kararlıyız…” dedi.

CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen’de Atatürk’ü unutturma çabalarının boş olduğuna dikkat çekerek “Bu millet kurtarıcısı olan Atatürk’ü unutturmayacaktır…” dedi.

ATATÜRK’ÜN LEBLEBİLERİNİ AŞIRAN ÇOCUK HANRİ BENASUZ BODRUM’DA FOTOĞRAF SERGİSİ AÇTI.. (8)Atatürk sergisinin açılış öncesinde konuşan Hanri Benazus kendisinin “Atatürk’ün leblebilerini aşıran çocuk…” olarak tanındığını ifade ederek, 1937 tarihinde Ortaklar’a gelen Atatürk’ün yanında oturduğunu ve rakısının yanına konulan leblebileri yediğini, daha sonra gelen leblebileri de ceplerine koyarak evdeki kardeşlerine getirdiğini anlattı. Katılımcıların gülümseyerek dinlediği bu öykünün ardından, çok dikkat çeken şu konuşmayı yaptı; “Ben burada olduğu gibi bir çok yerde kitaplarımı imzalıyorum. Bazı densizler geliyor ismime bakıyor ve bana kim olduğumu soruyorlar. Ben de onlara Türk olduğumu söylüyorum ve anlayamıyorlar. Benim Ermeni, Rum, Yahudi gibi bir şey söylememi bekliyorlar. Atatürk 1937’de beni karşısına oturttuğu zaman adımı sordu, ben de Hanri diye yanıt verdim. Atatürk bana sen ne milletsin diye sormadı. Ben 560 yıldan bu yana İzmir’de yerleşik olan bir ailedenim ve ben Türküm. Hiç kimse bana Atatürk’ün sormadığı soruyu sormaya hakkı da haddi de yoktur. İşte Ne mutlu Türküm diyene felsefesi budur…” dedi.

Daha sonra Hanri Benazus, Hülya Kocadon, CHP Bodrum Gençlik Kolları Başkanı Alkım Denizaslanı, Bodrum Belediye Başkanı Yardımcısı Taner Uslu, CHP Bodrum ilçe Başkanı Recai Seymen ve CHP Bodrum Kadın Kolları Başkanı Emel Çakaloğlu hep birlikte serginin açılış kurdelesini kestiler.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’da, Atatürk Fotoğraflarından oluşan bu özel sergiyi dolaşarak Hanri Benazus’tan fotoğraflar ile ilgili bilgi aldı.

Hanri Benazus’un özel koleksiyonunda seçkilerin yer aldığı bu özel sergi, 20 Mayıs Pazar akşamı saat 22:00’ye kadar sürecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.