Bodrum Gündem

BODRUMLU MİNİKLER 52 SANTİMLİK SAÇLARINI BAĞIŞLADILAR…

BODRUMLU MİNİKLER 52 SANTİMLİK SAÇLARINI BAĞIŞLADILAR…

SAÇIM SAÇIN OLSUN BODRUMBodrum Cumhuriyet Ortaokulu Ana sınıfı ikiz öğrencileri Nisan ve Yağmur Aça, 52 santimlik saçlarını kanserle mücadele eden Kanser Savaşçıları Derneği’nin “Saçım Saçın Olsun” projesine bağışladılar.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Kanser Savaşçıları Derneği’nin tedavi sürecinde kişilerin çoğunda yaşanan saç dökülmesine bir çözüm olarak başlattığı sosyal sorumluluk projesi “Saçım Saçın Olsun ” a Bodrumlu minik ikizler Nisan ve Ayça’dan destek geldi.

Bodrum Cumhuriyet Ortaokulu Ana sınıfı ikiz öğrencileri Nisan ve Yağmur Aça, 52 santimlik saçlarını kanserle mücadele eden Kanser Savaşçıları Derneği’nin “Saçım Saçın Olsun” projesine bağışlayarak Bodrum’da farkındalık yarattılar.

Kanser Savaşçıları Derneği’nin “Saçım Saçın Olsun” projesi kapsamında bağışçılardan gelen gerçek saçlar steril ortalarda hazırlanan peruklara dönüştürülerek tedavi gördükleri kanserin yan etkilerinden biri olan saç sökülmesi yüzünden kendilerini sosyal ortamlardan soyutlayan hastalara destek olmayı hedefliyor.

cemil öğercin bodrum cumhuriyet ortaokuluBodrum Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Cemil Göğercin, Okulun ana sınıfı öğrencilerinin saçlarını bağışlaması ile ilgili olarak “Okulumuz Anasınıfı C şubesinden Filiz Sarıçay’ın ikiz öğrencileri Nisan ve Yağmur Aça, Kanserle Savaş Derneği’nin “Saçım Saçın Olsun” projesine destek olmak için 52cm ilk saçlarını bağışladılar. Kendileri küçük yürekleri kocaman öğrencilerimizi alkışlıyor, anneleri Songül hanım ve öğretmenlerini tebrik ediyoruz.” Dedi.

“Çocuklarımın Saçını Kestirmeyeceğime Ant İçmiştim Ama Kanserli Çocuklara Feda Olsun”…

IMG-20180519-WA0017Nisan ve Yağmur Aça’nın anneleri Songül Aça konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı “Nisan ve Yağmur Aça ışığımız, umutlarımız. Hayatın en güzel hediyesi biz Erdoğan ve Songül’e. Doğdukları andan bu güne kadar onları kokladığımız ve öptüğümüz tek yerleri saçlarıydı. Hayatımın travmasıydı saçım gürleşsin diye sıfıra vurulması. O gün ‘Eğer ileride kızım olursa onun saçlarını asla kestirmeyecektim’ diye ant içmiştim. 2011 yılında iki kızımız oldu. Beş yaşına kadar hiç saçlarını kestirmedim, hatta kuaförün önünden bile geçmedim. 2016 yılında televizyonda bir kez gördüğüm kanserle savaş derneğinin ‘Sacım Saçın Olsun’ projesini. Derneğin merkezine ulaşıp konuyla ilgili bilgi aldım. Saçların lösemili çocuklara peruk yapıldığını, en az 30 cm olması gerektiğini öğrenince elimde mezura ile kızlarımın saçlarını ölçerken buldum kendimi. 35 cm idi ama kesilince kısa kalabilir düşüncesiyle biraz daha sabrettim. Kızlarıma bazen tüm yemeklerinizi yer ve erken yatarsanız saçlarınız daha hızlı uzar diye söylemlerde bulundum.  Geçtiğimiz Nisan ayında 55 cm olan saçlarını artık umut, mutluluk, şifa olmasını dilediğimiz çocuklara gönderebilecektik. Yağmur ve Nisan hayatlarının en heyecanlı, en şaşkın gününü kuaförde  salonunda geçirdiler. B yardımı yapacağımızı duyan çok sevdiğimiz bir dostumuz da kızlarımın il32585715_876209965904876_193812014139703296_ok kuaför ücretlerini ödeyerek katkıda bulundu.

Biz sadece denize bir tas attık. Hareleri  şimdiden büyümeye başladı.  Aslında yardımın en güzeli isimsiz  olanıdır ancak herkesin saçları kaça sattığımızı sorması gibi kötü bir durumla karşılaştığımız için bunu ana sınıfı  öğretmenimiz Filiz hanımla konuştuk. O da başkalarına örnek olabileceğini düşündüğü için çevresiyle paylaştı. Nisan ve Yağmur artık idealleri Rapunzel gibi bir prenses olmak değil ancak böylesi bir paylaşımdan çok mutlular.  Onlar anne ve babalarının hep prensesleri olduklarını biliyorlar. Altı buçuk yaşında yardımın ne olduğunu artık biliyorlar. Onlar da ileri de kızları olunca onların saçlarını kanserli çocuklara bağışlayacaklarmış” dedi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.