Bodrum Gündem

KURTULUŞTAN CUMHURİYET’E ATATÜRK ve KUVAYİ MİLLİYE FOTOĞRAF SERGİSİ…

ali şahinoğlu kurtuluştan cumhuriyete fotoğraf sergisi (5)

D.Ali Şahinoğlu’nun özel koleksiyonundan seçkilerin yer aldığı “Kurtuluştan Cumhuriyet’e Atatürk Ve Kuvayi Milliye” Fotoğraf Sergisi, Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi -Trafo’da açıldı.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitim Bölümü Emekli Öğretim üyesi D.Ali Şahinoğlu tarafından, Hakan Aykan Kültür Ve Sanat Merkezi-Trafo’da açılan “Kurtuluştan Cumhuriyet’e Atatürk Ve Kuvayi Milliye” Fotoğraf Sergisinde yakın tarihimize ışık tutabilecek çok özel fotoğraflar sergileniyor.

Emekli olduktan sonra Gümüşlük’te yaşamaya başlayan Şahinoğlu, yaklaşık bin fotoğraf arasından seçerek bu sergiyi açtığını belirterek şunları söyledi; “Bu fotoğrafları yaptığım bir akademik çalışmada bir bahçe deposuna atılmış olarak buldum. Yaklaşık bin civarında bir fotoğraf. Bu fotoğrafların içerisinden tematik olarak yüz kadarını burada sergiliyorum. Fotoğrafların büyük bir kısmı, Çukurova bölgesinde Milli Mücadeleye katılan Kuvay-i Milliyecilerin fotoğraflarından oluşuyor. Fotoğrafların bir bölümü ise Cumhuriyetimizin 10.yılındaki coşkuyu da kapsamaktadır. Bu fotoğraflar kurtuluş ve Cumhuriyet dönemine ışık tutabilecek önemli belgeler. Yakın tarihimizi anlamak için görülmesi gereken bir sergi olarak düşünüyorum…”

ali şahinoğlu kurtuluştan cumhuriyete fotoğraf sergisi (7)Bine yakın fotoğrafın sadece yüz civarındakinin sergilenebildiğini belirten Şahinoğlu “Fotoğraflar çok kötü şartlarda saklanmış ve tasnif edilmemiş. Arkalarındaki yazılar silinmiş ve kime ait olduğu belli değil. Özellikle bu sergide bulunan fotoğraflar, Mehmetçiğin cepheye gidiş ve dönüş fotoğrafları ama büyük kısmının kimlere ait olduğu ne yazık ki bilinmiyor…” diyerek sözlerini tamamladı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Bayramı kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler birisi olan bu özel sergi 20 Mayıs 2018 Pazar günü akşamına kadar görülebilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.