Bodrum Gündem

GENÇLERDEN ATA’LARINI VE TÜRKAN HOCALARINA ANLAMLI ANMA…

çydd bodrum 19 mayıs (12)99 yıl önce bu topraklarda Mustafa Kemal’in yaktığı bağımsızlık ateşini nesiller boyu canlı tutmak için büyük ve onurlu bir mücadele veren büyüklerinin Bodrum’daki temsilcileri olan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Bodrum Şubesi gençleri 19 Mayıs’ta yine üzerlerine düşeni yaptılar.

Bodrum Gündem Haber

ÇYDD Bodrum Şubesi üyesi gençler sabah Atatürk heykeli önünde düzenlenen çelenk koyma törenine katıldıktan sonra Papağan Kafe’de kendileri için düzenlenen organizasyona geçtiler.

çydd bodrum 19 mayıs (10)Daha sonra ellerinde dernek flamaları, Türk Bayrakları, Atatürk ve Türkan Saylan fotoğrafları ile üzerinde ‘’Bütün ümidim gençliktedir’’, ‘’Mustafa Kemal’in gençleriyiz’’ yazıları bulunan dövizlerle Tepecik’te bulunan Türkan Saylan büstü önüne gelen gençlerin oluşturduğu korteje şube üyeleri, ilköğretim bursluları ve aileleri de eşlik etti. Büstün önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşının  söylenmesiyle başlayan törende, gençlik adına bir konuşma yapan Gençlik Kolaylaştırıcısı Nilay Uçan Atatürk ilke ve devrimleriyle Cumhuriyet kazanımlarına olan bağlılıklarını bir kez daha dile getirdi. Derneğin kurucularından ve ilk genel başkanı olan Türkan Saylan’ın aramızdan ayrılışının 9. yılı nedeniyle büste çiçek bırakan gençler daha sonra hep birlikte Gençliğe Hitabe ile Gençliğin Ata’ya Yanıtını okudular.

çydd bodrum 19 mayıs (6)Meydan’da Prof.Dr. Özer Ozankaya tarafından özellikle çocuklar ve gençler için kaleme alınmış ‘’Nutuk’tan Seçmeler’’ kitabının dağıtımını yapan gençler, Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin hazırladığı Türk Bayrağı’nı el baskılarıyla boyadılar. Marşlar ve Atatürk’ün sevdiği türkülerin de hep birlikte söylendiği anma programında şube üyeleri ve Bodrum halkı da hazır bulundu. CHP Bodrum Kadın Kolları da alana gelerek gençlere destek verdi.

çydd bodrum 19 mayıs (11)Marşlar eşliğinde alandan ayrılan topluluk Tepecik’te demirli AKSONA teknesine doğru yürüyüşe geçti. Bilindiği gibi, ÇYDD Bodrum Şubesi her yıl 19 Mayıs’ta AKSONA teknesi sahibi Mehmet Baş, nam-ı diğer Aksona Mehmet, ve oğlu kaptan Fatih Baş’ın destekleriyle 19 gencini sembolik Bandırma Vapuruyla marşlar ve türkülerle uğurlayıp sonrasında da karşıladılar.  Gençler ellerinde ‘’BODRUM’DAN SAMSUN’A MERHABA’’ yazılı pankart, Türk Bayrakları, Atatürk posterleri ve dernek flamalarıyla tekneye bindiler. İskele Meydanı’nda büyük bir topluluk ve TED Bodrum Koleji’nin bandosuyla karşılanan çağdaş gençler günü üzerlerine düşeni yapmanın haklı gururu ve mutluluğuyla bir kez daha söz verdiler; ‘’ Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ve Türkan SAYLAN’ın evlatları olarak Türk istiklal ve Cumhuriyeti’ni sonsuza dek korumak ve savunmak birinci görevimizdir.’’

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.