Bodrum Gündem

CHP MUĞLA MV LİSTESİNDEN ADI KALDIRILAN KERİM CANGIR’DAN KAMUOYUNA…

CHP MUĞLA MV LİSTESİNDEN ADI KALDIRILAN KERİM CANGIR’DAN KAMUOYUNA…

kerim-cangır-24-haziran-seçimlerinde-milletvekili-adayı-(1)

CHP Muğla Milletvekili adayı olarak 5.sıradaki yer verilen Kerim Cangır, listeden kendi isteği ile ayrılmadığını ifade ederek, Bodrumluların adeta yok sayıldığını söyledi. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada gelişen süreci Kamuoyu ile paylaşan Cangır bu durumdan dolayı çok üzgün ve kırgın olduğunu kaydediyor.  

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Muğla MV adayları belirlenmesi ile Muğla’da adeta bir fırtına esti. Özellikle CHP’de hayal kırıklıkları, kızgınlık ve kırgınlık hakim durumda. Sosyal medyada herkes kendi görüşünü dile getirmeye çalışıyor.

Bodrumlular ise kızgın ve kırgın. Önceki akşam Parti Meclisinden çıkan sıralama üzerinde tartışmalar sürerken, 5.sırada yer verilen Kerim Cangır listeden çıkartılarak, yerine Fethiye’den İbrahim Ertürk konuldu. Bu durum hem Kerim Cangır’ı hem de Bodrumluları daha da öfkelendirdi.

Bu gelişmeler üzerine Kerim Cangır sosyal medya hesabından dikkat çeken bir açıklama paylaştı;

KAMUOYUNA AÇIKLAMA…
20 Mayıs 2018 Pazar günü İlçe Örgütümüzle birlikte, 24 Haziran Seçimleri için Mumcular Beldemizde çalışma yaparken İnternetten Haber Sitelerine Partimizin Milletvekili Aday Sıralamaları düştü. Ben de böylelikle 5.Sırada Muğla Milletvekilliği Adaylığımı öğrendim. Gece İl Yöneticimiz Mustafa Coşkun ve İlçe Başkanımız Recai Seymen ile BODRUM’a yapılan YOK SAYMAYI değerlendirdik. Sıralamada BODRUM’umuzun hakkı olan üst sıralara gelmek için ne yapabilirizi konuştuk.
21 Mayıs Pazartesi günü saat 12.00 de Muğla İl Başkanlığımızdan arandım. Bugün Salı günü saat 11.oo de adaylarımızla toplantıya davet edildim.
Pazartesi saat 15.oo’e doğru İlçe Merkezimizde sıralamanın değişmesi için İlçe Yönetimiyle çalışırken Haber Sitelerine düşen Son Dakika haberde 5.sıradanda çıkarıldığımı, liste dışı olduğumu öğrendim. Ben Dr.Kerim Cangır 5.sıra Adaylığımdan istifa etmedim. Bu konuda herhangi bir görüşmede yapmadım…
1987 Yılından beri PARTİ EMEĞİMİN yok sayılması Beni çok üzdü… BODRUM’UN yok sayılması tek kelime ile BODRUM’A saygısızlıktır. Muğla Genelinde En Fazla Seçmen (135 bin), En Fazla OYUN (%58-60) YOK SAYILMASIDIR…
BODRUM %58-60 oya Kolay gelmedi. 1987 Genel Seçimleri ile 1989 da BODRUM’DA SOLUN BODRUM BELEDİYE BAŞKANLIĞINI kazandığı Yerel Seçimlerde Oyumuz %27-28’di. Bugünlere gelmemizde başta kaybettiklerimiz; Hüseyin Topan, Emin Anter, Enver Demirkıran, Hüseyin Özalın, Hüseyin Özçelik olmak üzere Benimde içinde olduğum Osman Öneş, Musa Gökbel, İbrahim Turan, Muzaffer Tanrıkulu, Zeki Köylü, Hüseyin Anıl, Erhan Topanoğlu, Mümtaz Özçelik gibi Yüzlerce PARTİLİMİZİN EMEKLERİ var.
Ben inanıyorum seçilebilir yerde adaylığımız olsa sadece BODRUM’DA %75-80 ‘i zorlarız diye düşünürken, BODRUM’UN YOK SAYILMASINI kabul edemiyorum…

ÇOK ÜZGÜNÜM…

TÜM BODRUM’UN Bu YOK SAYMAYI haketmediğıne inanıyorum…
Ben Dr.Kerim Cangır olarak yine BODRUM için, ÜLKEMİZ için her zaman çalışmaya devam edeceğim… Herhalde birileri, Dr.Kerim Cangır BODRUM’U ÇOK SEVİYOR,  ANKARA’YA GÖNDERMEYELİM DEDİLER…”

Yorumlar

  1. Başar Münir dedi ki:

    MV adayı olarak Bodrum’dan bir ismin konulması veya konulmaması apayrı bir tartışma konusudur. Lakin yılların CHP’lisi, hatta çoğu partilinin “Kerim Abisi”ne bu yapılan her şeyden öte ayıptır.

  2. Serdar Anlağan dedi ki:

    Domuzdan post faşistten dost olmaz,
    Sen istediğin kadar insanlık de, demokrasi de,
    O bildiğini okur, her kılığa girer, aklını alır,
    Belki hizaya getiririm, aklına başına aldırırım diye çabalasanda,
    Sonunda seni çırak çıkarır, emeğini sömürür,
    Uyan artık akıllan,
    Gel beri beri,
    Sola doğru, sola doğru…

  3. Haluk ASLAN dedi ki:

    Kerim Abi her ne olursa olsun biz yine sanki miletvekili gibiymiş hareket edeceğiz. Siz her zaman saygıyı hak edenlerdensiniz.Sen gönlümüzün vekilisin yetmez mı .Selamlar.

  4. fikret karataş dedi ki:

    Doktor kardeşimiz elbette çok haklı . Çok iyi biliyoruz ki, onun hakkında hüküm kuranlardan kat be kat parti, siyaset ve hak tutunu. Oturmuş genel merkeze beş ünlü(!) kişi. Hangisi sosyolog, hangisi psikolog hangisi kendilerinden daha partili ve partici olanları dört başı mamur inceleyip değerlendirme yeteneğine sahip. Hangisi uyguladıkları yöntemin demokratik olmadğını söyleme cesaretini gösterebilir.
    Şimdi yapılacak şey, Muğla CHP oylarının %25 ni veren Bodrum’un hakkını teslim etmektir. Değilse biz gerçek irade sahipleri bu yanlışı takıntı haline getirmeye kararlıyız. Bir anekdot sunayım da konuya uyarlansın:
    Alıcı kuşla avlanma tutkunu bir kişi yeni bir kuş almak için gider kentin pazarına. Üzerine avcılığı konusunda övgüler düzülen bir kuş alır. Getirip eve salıverir bir serçe üzerine denemek için. Yukarıda bir patırtı bir gürültü, adam sevinirken alıcı kuşu düşüverir önüne. Ertesi pazar gider satıcı adamı bulup anlatır durumu.
    Satıcı söylemeye unutmuşum önce falanca yerde yatan bir dedeye gidip kabrinden marifet icazeti alacak ve sonra da av üzerine salacaksın kuşu.
    Denileni yapıp tekrar bir kumru üzerine salıvermiş alıcısını. Yine bir patırtı bir gürültü ve ayakları önüne düşen bir kafa. Ama bu kafa kendi avcı kuşunun kafası.
    Alıp kuşun ölüsünü gitmiş yatırın kabri başına : “Muhterem,sen çok marifetli ymişsin.çok güçlüymüşsün,her derde deva oluyormuşsun ama şimdi olduğu gibi bazen de lafı dötünden anlıyorsun” deyip çarpmış kuş ölüsünü mezar taşına….
    Demek bizde de marifetli olanlar dede gibi değerlendiriyorlar konuları. Yazıklar olsun!!!

  5. Metin dedi ki:

    Kerim Cangır gibi parti emekçisinin yok sayılması bizi üzmüştür.