Bodrum Gündem

BU ÇOCUKLAR TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ…

bodrum bilim şenliği 17 (2)

Mahinur Cemal Uslu beşinci sınıf öğrencisi Tuna Urul ve arkadaşlarının Ay tutulması maket projesi ile sunumları Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz’ın takdirini aldı…

 

Bodrum Yarımadası genelinden 29 okulun katılımıyla “Bilim Şenliği” gerçekleştirildi. Şenlikte 258 öğrenci geliştirdikleri projeleri sundu.
Bodrum Gündem Haber
Şenliğin açılışı sabah saatlerinde Herodot Kültür Merkezi’nde Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin’in katılımıyla yapıldı. Yılmaz ve Geçin, açılışın ardından öğrencilerin geliştirdikleri projeleri yakından inceledi.
Kanuni Sultan Süleyman Anadolu Lisesi 10. Sınıf Öğrencisi Miray Özsarsılmaz, “Hazırladığımız bu projede insan vücudunun dolaşım, sindirim, boşaltım gibi sistemlerini anlatmaya çalıştık. Bu projeyi 3-4 haftalık çalışma sonucu hazırladık…” dedi.
bodrum bilim şenliği 3ÇÖPTEN METAN GAZI ÜRETTİLER… 
Uğur Anadolu Lisesi Kimya Öğretmeni Aslıhan Top da çöpten metan gazı üreten bir sistem geliştirdiklerini ifade ederek şu bilgileri verdi:
“Yaptığımız projelerin çoğu ekolojik projeler. Elimizden geldiğince geri dönüşüme katkı sağlamaya çalışıyoruz. Projelerimizden biri Bodrum’un en büyük sorunlarından biri olan çöple ilgili. Evsel atıkları metan gazına dönüştürerek enerji üretiminde kullanabileceğimiz anlattık. Bu sistemi öğrencilerimiz tamamen kendi imkanları ile yaptılar. Çok basit bir sistem. İçine evsel atıklarınızı koyuyorsunuz, bakteriler metan gazını üretiyor, üretilen metan gazı başka bir kapta birikiyor ve biriktikçe suyu aşağı itiyor. Depolamak istediğiniz alanda da depolayabiliyorsunuz. Bu İsveç’in senelerdir enerjiyi ürettiği bir sistem…” dedi.
bodrum bilim şenliği 15GÜNDOĞANLI ÖĞRENCİLERDEN ENERJİ AĞACI
Gündoğan Fahriye Ilıcak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Onur Atik ise geliştirdikleri enerji ağacı projesini şu sözlerle anlattı:
“Ülkemizin güneş ve rüzgar potansiyel yüksek olduğun için bir enerji ağacı tasarladık. Güneş ışığı ve rüzgarı kullanarak ağaca koyduğumuz panellerle elektrik üretiyoruz. Bu ağacı bahçelerimize rahatlıkla koyar ve elektriğimizi üretebiliriz…”
Bilim Şenliği’nde sabun, su ve hava verebilen akıllı musluk, basit sorulara yanıt verebilen robot gibi projeler de dikkat çekti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.