Bodrum Gündem

AH BU KADINLAR OLMASA, NİCE OLUR HALİMİZ…

chp bodrum ilçe örgütü bağış kampanyası (5)

Aslında iki tane haber yapacaktım. Ama fotoğrafları görünce içim cız etti.

İlki CHP Muğla Milletvekili 6.sıraya sürgün adayı Emine Yenilmez Aydemir’in sosyal medyada paylaştığı haberi görünce. İkincisi ise CHP İlçe Başkanlığının çağrısı ile Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’ye bağış kampanyası etkinliğindeki fotoğrafı görünce.

Yoruma dönüşen ilk haberimiz:

CHP’nin altıncı sıraya sürülen Bodrumlu adayımız Emine Yenilmez Aydemir takmış koluna eşi İbrahim Aydemir’i başlamış çalışmalara. Geçtiğimiz gün aday tanıtım toplantısı için Ankara’ya giden sürgün aday Emine Yenilmez Aydemir, Bodrum’a döner dönmez, bakmış örgüt ısınma hareketleri yapıyor, başlamış tek başına çalışmaya. Sosyal medyadan aldığımız bilgilere göre önce STK’lardan başlamış ve Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkanı Orhan Dinç’i makamında ziyaret etmiş. Daha sonrasında da BODTO Başkanı Mahmut Kocadon’u. Neler konuştular bilmiyoruz. Görüş alışverişinde buluşmuşlar. Keşke CHP İlçe Örgütü yanına birisini görevlendirseymiş, haber yapıp en azından yerel basına servis edilirdi. Belki bu sayede CHP tabanı da, seçmeni de CHP İlçe Başkanlığı çalışıyor diye düşünürdü

Önce yorumsuz ikinci haberimiz;

CHP İlçe Başkanlığının çağrısı ile Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce için başlatılan bağış kampanyasına, CHP Bodrum İlçe Örgütü’nden çoğunluğu kadınlar olmak üzere destek geldi. 30-40 kadın 5-10 erkek partili, bankaya giderek kampanyaya bağışta bulundu.
PTT önünde buluşan CHP’liler bankaya girerek, Muharrem İnce için başlatılan kampanyaya çeşitli miktarlarda bağışta bulundu.
CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, CHP’liler olarak Muharrem İnce’ye destek için buluştuklarını kaydederek “Malumunuz Cumhurbaşkanı seçim çalışmaları için hazineden bir bütçe verilmiyor. Kampanya bağışlarla yapılıyor. Maalesef şu andaki Cumhurbaşkanımız devletim tüm imkanlarını kullanarak seçim kampanyasını yürütüyor. Biz de halkın gücünü, Muharrem Bey’in yanına vererek bu kampanyayı desteklemek istiyoruz. Bodrum’da da kimi arkadaşlarımız daha önceden bağışta bulundu, kimileri internetten yatırdı. Ama bu kampanyayı anlamlı hale getirelim ve Muharrem İnce’ye destek verelim diye bir araya geldik…” dedi.

Şimdi de yorumlayalım bu haberimizi;

CHP Bodrum İlçe Örgütü “Tüm üyelerimizi Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce için başlatılan bağış kampanyasına destek vermek için PTT yanındaki bankanın yanında buluşmaya davet ediyoruz…” şeklinde attığı bir telefon mesaj ile çağrıda bulunuyor. Nereden baksanız 6 binden fazla üyeye ulaşan bu mesajın karşılığında, Bodrum CHP Kadın Kolları Başkanı Emel Çakaloğlu ve 30’dan biraz fazla yürekli kadın,  CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen ile birlikte dört erkek.

İçim acıdı, içim sızladı.

Oyları ile yüzde 60’ların üstünü görmüş Bodrum CHP Örgütünün geldiği duruma bakar mısınız?

Eğer aklı başında bir planlama yapılabilseydi; örneğin banka ile anlaşıp öğle tatiline denk getirilseydi, belki de bu sayı 200-300’leri bulabilirdi. Yine de geç kalınmış sayılmaz, Belki öğle tatiline denk getirerek Turgutreis, Yalıkavak ve ilgili bankanın şubesi olan diğer mahallelerde de bu toplu bağış etkinliği gerçekleştirilebilir.

Anlaşılan kadınlar olmasaymış, bu etkinlik çok baş ağrıtacakmış…

Bu arada İYİ Parti ve AK Parti Bodrum İlçe Teşkilatları milletvekili adayları belli bile olmadan Bodrum’da yoğun bir çalışma sürdürüyorlar. CHP ise henüz Atatürk anıtına çelenk koyarak çalışmalarımıza başlıyoruz şeklinde, sosyal medyada fotoğraf paylaşımları ile ısınma hareketleri yapıyor.

Atı alan Üsküdar’ı geçiyor, CHP Bodrum İlçe Örgütü’de hala adaylarına ısınmaya çalışıyor.

Bu arada seçime de 24 gün kaldı. Acaba bunun farkındalar mı?

AK Parti ve İYİ Parti İl ve İlçe Teşkilatlarından Muğla ve Bodrum yerel medyasına her gün en az bir haber servis edilirken, CHP’nin ne il ne de ilçe örgütlerinden tısss yok. Sonra da birileri şikayet ediyor, ‘Bizim haberlere yer verilmiyor…’ diye.

****

Şimdi yine seçime az süre kala eleştirdiğimiz için çok laf eden olacaktır. Hatta birçok kez olduğu gibi hakaret ve baskı da bekliyorum.

Yapacak bir şey yok; “Hamama giren terler…”

Sözümüzü yazımızın başlığı ile bitirelim “Ah bu kadınlar olmasa nice olur halimiz…”

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.