Bodrum Gündem

18 YIL SONRA İLK… PINARLIBELEN’DE BİLİM ŞENLİĞİ DÜZENLEDİLER…

Pınarlıbelen Nilgün&Dr. Kerim cangır Ortaokulu Bilim Şenliği (7)Milli Eğitim Bakanlığı ile TUBİTAK arasında imzalanan “Eğitimde İşbirliği Protokolü“ kapsamında Pınarlıbelen Nilgün& Dr. Kerim Cangır Ortaokulu’nda 18 yıldan sonra ilk kez Bilim Fuarı düzenlendi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Pınarlıbelen Nilgün& Dr. Kerim Cangır Ortaokulu’nda bu yıl ilk kez Bilim Fuarı düzenlendi. Şenlikte 85 ortaokul öğrencisi 18 proje sergiledi.

Açıldığı günden bu yana ilk kez bir Bilim Şenliğine ev sahipliği yapan Pınarlıbelen Nilgün& Dr. Kerim Cangır Ortaokulu’ndaki şenlikte; küresel ısınma, üçgenin çeşitleri ve onun değişmez alanı, meyvelerin hayatımızdaki önemine dikkat çeken detoks projesi, arkeolojik alanlarda kazıların nasıl gerçekleştiğini anlatan proje ile üç boyutlu satranç projesi dikkat çeken projelerin başında geliyor.

Nilgün& Dr. Kerim Cangır Ortaokulu’nda gerçekleşen Bilim Şenliğine başta İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin, Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcısı Taner Uslu, okulun kurucularından Dr. Kerim Cangır, öğretmen, öğrenci, veliler ve Pınarlıbelen sakinleri katıldı.

Pınarlıbelen Nilgün&Dr. Kerim cangır Ortaokulu Bilim Şenliği (5)“Çocuklara İmkan sağlandığında Aşamayacakları Engel Yok…”

Ortaokulun kurucularından Dr. Kerim Cangır, büyüdüğü köye eşi Nilgün Cangır’la birlikte yaptırdığı ortaokulun ilk kez bir bilim şenliğine ev sahipliği yapması ile ilgili olarak “Bizler bu bölgede zamanında eğitim alanındaki yetersizlikler yüzünden şehir dışında okumak zorunda kalan bir nesildik. Bugün doğduğum, yaşadığım bölgemdeki okul sayısının çoğalmasından ve bu okulların bilim yuvası olmasından son derece mutluyum. Eşimle birlikte çocuklarımızın bilimin ışığında yetişmesinde bir nebze de olsa payımız olduğu için de son derece mutluyuz. Çocuklarımız bizim geleceğimiz ve onlar her şeyin en iyisini hak ediyorlar. İmkan sağlandığında da aşamayacakları engel olmadığını bizlere düzenledikleri bilim şenliğinde sergiledikleri projelerle ispat ettiler. Bu şenliğin yapılmasında emeği geçen eğitim kadrosunu kutluyor ve çocuklarımızla gurur duyuyorum” dedi.

Pınarlıbelen Nilgün&Dr. Kerim cangır Ortaokulu Bilim Şenliği (2)Ortaokul müdürü Mustafa Konya, okul olarak yıllar sonra ilk kez bir bilim şenliğine ev sahipliği yapmaktan dolayı son derece mutlu olduklarını kaydetti. Konya “ Bilimin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla Okulumuz tarafından düzenlenen TUBİTAK Bilim fuarı açılışına gelerek bizleri onurlandıran İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Emin Geçin’e, Belediye Başkan Yardımcımız Taner Uslu’ya Okulumuz Hayırseveri Dr. Kerim Cangır’a, Köy Muhtarımız Mehmet Karaman’a ,Okul Müdürü arkadaşlarım Mehmet Uysal, Mehmet Özçelik ve Arzu Gül’e ve branş dersi öğretmenlerimiz Zeynep İrfan Tari, Hacı Eren Dede, Esra Alçın, Mesut Vefa Süslü ve Gökhan Türen’e, ayrıca projelerde emeği geçen tüm öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum. Bunsan sonraki yıllarda da okulumuz bu konuda daha aktif olacaktır. Bunun da sözünü şimdiden vermiş olalım” dedi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.