Bodrum Gündem

ÇOCUKLARIN DA MUTLAKA GÖRMESİ GEREKEN BİR SERGİ…

ataturk-fotograflari-sergisi-bodrum-(1)

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün bilinmeyen veya çok az bilinen fotoğraflarından oluşan “Bir Önder, Bir Deha, Bir İnsan” isimli sergi, Eskişehir ve Denizli’nin ardından Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde açıldı. Serginin açılışına katılan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu sergiye mutlaka çocukların getirilmesi gerektiğine dikkat çekerken, 24 Haziran’da yapılacak genel seçimlerle ilgili sandık koruması ile ilgili de önemli değerlendirmelerde de bulundu.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Türkiye Barolar Birliği ve Muğla Barosu iş birliği ile birlikte, Bodrum Belediye Başkanlığı ve Muğla Barosu Bodrum Temsilciliğinin de katkıları ile Fahri Özdemir’in 13 bin adet Atatürk fotoğrafları koleksiyonundan özenle seçilerek hazırlanan, Atatürk’ün çeşitli zamanlarına ait 110 fotoğrafın yer aldığı “Bir Önder, Bir Deha, Bir İnsan” sergisi Bodrum Belediyesi Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı.

Açılışa, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Muğla Baro Başkanı Cumhur Uzun, Muğla Barosu Bodrum Temsilcisi Av. Cavidan Karaöz Özyiğit, CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, CHP Kadın Kolları Başkanı Emel Çakaloğlu, İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, CHP’li Meclis üyeleri, CHP Muğla Milletvekili adayı Emine Yenilmez Aydemir ve ADD Bodrum Şube Başkanı Sertaç Tözün ile birlikte Atatürk sevdalısı yurttaşlar katıldı.

ataturk fotograflari sergisi bodrum (24)MÜZE BASKI TEKNİĞİ İLE HAZIRLANDI…

Atatürk’ün 13 bin fotoğrafının yer aldığı koleksiyona sahip olan Fahri Özdemir ilk sözü alarak “Türkiye Barolar Birliği’nin bir sergisinde beraberiz. İçeride göreceğiz gibi 110 adet fotoğraf var. Bu fotoğraflar Atatürk’ün az bilinen fotoğrafları. Müze baskısı ile hazırlanan bu fotoğraflar benim koleksiyonumdan derlendi ve çok ciddi bir albüm yapıldı bu sergi için. Ben burada bulunan herkese teşekkür ediyorum…” dedi.

ataturk fotograflari sergisi bodrum (57)BEN “ATATÜRK” DEDİM, BAŞKAN HEMEN “TAMAM” DEDİ…

Muğla Barosu Başkanı Cumhur Uzun da açılışta yaptığı konuşmada; “Bir Önder; yokluklar içinde var olmaya inanmış bir önder. Bir Önder; yürüyün dediğinde inandığı şeyi gerçekleştirebilecek kitleleri beraberine katabilecek bir önder. Bir Önder; yok olan toplumdan Cumhuriyeti yaratan bir önder. Elbette bir deha, çünkü bunu ve o günkü koşulları deha olmayan bir zekâyla gerçekleştirmek mümkün değil. Sosyolojik bir deha, stratejik bir deha ve hepsinden önemlisi bir insan. Öyle bir insan ki ömrü muharebe meydanlarında savaşlarda geçmiş bir insan…” dedi. Başkan Cumhur Uzun konuşmasının sonunda böyle bir sergi için hiç bekletmeden olur veren ve ev sahipliği yapan, Bodrum Belediyesi’ne ve Başkan Mehmet Kocadon’a teşekkür etti. Başkan Uzun Bodrum’dan sonra da Muğla merkez, Marmaris ve Fethiye’de de aynı serginin yapılması için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

ataturk fotograflari sergisi bodrum (45)YOLUMUZ ONUN YOLUDUR…

Bu serginin Türkiye’nin medeni yüzü Bodrum’a çok yakıştığını söyleyen Bodrum Belediye Başkanı Başkan Mehmet Kocadon “Bugün burada konuşabiliyorsak, bir önderin bir dehanın sayesinde olduğunu hiçbir zaman unutmayalım. Yolumuz O’nun gözündeki aydınlık ve ışık yoludur. Bugün burada birlik beraberlikten, hoşgörüden, dünya barış topluluğu gibi yaşayan bir Bodrum’dan bahsedebiliyorsak hep O’nun ışığında olduğumuz ve örnek aldığımız ışık yolu olan medeniyet yolu olan aydınlık yolu olan fikirlerindendir…” şeklinde konuştu.

ataturk fotograflari sergisi bodrum (64)BU SERGİYİ MUTLAKA ÇOCUKLARINIZA DA GEZDİRİN…

Vatandaşlarında ilgi gösterdiği serginin açılışında konuşma yapan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Atatürk’ün kronolojik sıraya göre düzenlenen 110 fotoğrafının yer aldığı sergiye çocukların getirilmesi gerektiğine dikkat çekerek, çocukların Atatürk’ün bilmedikleri birçok yönünü göreceklerini söyledi. Feyzioğlu; “Bu fotoğrafların içinde özellikle birkaç tanesi beni çok etkiledi. Birisi var ki o fotoğraf çok manidar. Bir köylü kadın, Mustafa Kemal Atatürk’e parmağını avucuna vura vura hesap soruyor. Sanırım Bursa’da çekilmiş. Düşünün Türkiye Cumhuriyeti’nin bir numarasına, kurucusuna bir köylü kadın hesap sorabiliyor. Üstelik Mustafa Kemal ataturk fotograflari sergisi bodrum (11)Atatürk’te onu büyük bir ciddiyet ile dinliyor. Bu günümüzü düşününce, çok manidar bir fotoğraf diye düşünüyorum…” dedi.

Av. Prof. Dr. Feyzioğlu açılışın ardından sergide yer alan fotoğrafların yer aldığı kitabı Bodrum Belediye Başkanı Kocadon’a ve Muğla Baro Başkanı Av. Uzun’a hediye etti.

Açılış konuşmalarının ardından, katılımcılar sergiyi gezdi. Özdemir, sergiyi gezenlere fotoğraflarla ilgili tek tek açıklamalar yaparak fotoğrafların öykülerini anlattı.

110 adet Mustafa kemal Atatürk’ün az bilinen yada hiç bilinmeyen fotoğraflarından oluşan “Bir Önder, Bir Deha, Bir İnsan” isimli sergi, 17 Haziran 2018’e kadar Turgutreis’te Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezinde sabah 10:00’da, akşam 22:00’ye kadar gezilebilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.