Bodrum Gündem

OY NAMUSTUR, SANDIKLARA SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ…

OY NAMUSTUR, SANDIKLARA SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ…

metin-feyzioğlu-bodrum-gündem

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr.Metin Feyzioğlu siyasi partilere ayrım gözetmeksizin Bodrum’dan dikkat çeken mesaj verdi. Feyzioğlu; “Mutlaka sandıkların güvenliği sağlanmalı. Temsilci bulunduramadık, müşahit gitmemiş gibi bahaneleri kabul etmiyoruz…” dedi.  

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem Haber

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr.Metin Feyzioğlu Bodrum’da Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün bilinmeyen veya çok az bilinen fotoğraflarından oluşan “Bir Önder, Bir Deha, Bir İnsan” isimli serginin açılışına katıldı. Sergi açılışının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Siyasi partiler ve Cumhurbaşkanı adayları ile ilgili söyleyeceği bir şeyin olmadığını, ancak sandıkların güvenliği konusunda tüm siyasi partilerin işbirliği yapması gerektiğini söyledi. Yurttaşların kullandıkları oyların namus olduğunu vurgulayan Feyzioğlu, sandıkların ve yurttaşların kullandığı oyların güvenliği konusunda, hiçbir siyasi partinin bahane üretmeden sandıklara sahip çıkmasını ve güvenliğini sağlaması gerektiğinin altını çizdi.

ataturk fotograflari sergisi bodrum (64)SANDIĞIN GÜVENLİĞİ SAĞLANMAZSA DEMOKRASİ OLMAZ…

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr.Metin Feyzioğlu “Yurttaşların kullandıkları oyların namusudur, güvenliğinden de siyasi parti temsilcileri sorumludur…” diyerek;  “Siyasi partilere bir kez daha sesleniyorum, oy namustur, vatandaşa oyununun teminatını verin. Çünkü seçim güvenliği devletin işi. Sandık güvenliği de öncelikli olarak siyasi partilerin işidir. Sadece siyasi partilerin sandıklarda, ilçelerde temsilci bulundurma yetkisi vardır. Sadece siyasi partiler tutanaklarının aslını alabilirler ve nezaret edebilirler. Bu sebeple orada yetişmiş, eğitimde sorumluluğu bilen ve namusa sahip çıkma yeterliliğinde görevlilerini bulundurun. Bu seçimde ‘Tutanağımızı toplayamadık, hay Allah temsilci bulunduramadık, müşahit gitmemiş!’ gibi ataturk fotograflari sergisi bodrum (32)açıklamaları kabul etmiyoruz. Çünkü sandığın güvenliği sağlanmazsa demokrasi olmaz…” dedi.

OLMAZ DEME ÇÖZÜM ÜRET…

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr.Metin Feyzioğlu Doğu ve Güneydoğu’da sandıkların ve oyların güvenliği konusunda sıkıntı nasıl giderilebilir şeklindeki sorumuza ise “Çözüm çok basit. Her siyasi parti milletvekillerini sorun çıkabilecek bölge ve illere göndersin. Milletvekilleri istediği sandıkta oy kullanabiliyor. Kanunen bu mümkün. Bahane üretmek kolay. Ama siyasi partiler çözüm üretmek zorunda. Sandığa sahip çıkacaksınız. Giren oyun, çıkanla aynı olduğunu tespit edeceksiniz ve bunun teminatını da yurttaşa vereceksiniz. Hiç kimse unutmasın, sandıksız demokrasi olmaz…” şeklinde yanıt verdi.

ataturk-fotograflari-sergisi-bodrum-(1)BARO BİRLİĞİ OLARAK SEÇİM KONUSUNDA DESTEK VERMEYE HAZIRIZ…

Sandık güvenliği için birlik olarak da destek vermeye hazır olduklarını belirten Feyzioğlu, “Kanunen üzerimize düşen Barolar Birliği olarak sandıklarda görev yapacak, görev yapmak isteyen hangi siyasi parti mensubu olursa olsun, genel bir eğitim vermek. Meslektaşlarımızı da teşvik ettik. Geçtiğimiz salı da tüm Türkiye’de canlı yayınlanan çok kapsamlı soru cevaplı bir eğitim verdik. Meslektaşlarımız da bu eğitimi almış olarak, hangi siyasi partiden sandık görevlisi olmak isterlerse, bina sorumlusu olmak isterlerse artık bu yeterliliğe de fazlasıyla sahipler. Seçim günü de bir çağrı merkezi kuruyoruz. Telefonlarını da ilan edeceğiz. Herhangi bir ilçenin herhangi bir sandığında vatandaş bir sorunla karşılaştığında, buna hukuki yönden cevabı vermek ve ihtiyaç olursa ilgili baronun kuracağı gezici ekibi de avukatlardan oluşan ekibi de oraya yönlendirmek üzere bir hazırlık içindeyiz. Bu çerçevede de vatandaşımıza kanunların bize verdiği yetkiler çerçevesinde her türlü desteği vermekle yükümlüyüz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.