Bodrum Gündem

BAL ÖĞRENCİLERİ GECE GÜNDÜZ DEMEDEN SINAVA HAZIRLANIYORLAR…

anadolu lisesi son hız sınava hazırlanıyor (59)Bodrum Anadolu Lisesi son sınıf öğrencileri,  geçmiş yıllardaki başarı grafiğini yakalamak için gece gündüz demeden okulda üniversite sınavına hazırlanıyorlar.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

2013 yılında Muğla’nın en başarılı lisesi durumundayken son iki yılda kan kaybeden lisede göreve gelen yönetim, Bodrum Anadolu Lisesinde okuyan son sınıf öğrencilerini üniversite sınavına hazırlamak için gecenin geç saatlerine kadar ücretsiz etüt düzenliyor.

Bilindiği üzere Milli Eğitim bakanlığınca Bodrum’dan; Bodrum Anadolu Lisesi ve Şehit Tükmen Tekin Anadolu İmam Hatip Lisesi MEB tarafından yapılacak sınavla nitelikli okul olarak öğrenci alacak iki okulu olmuştu.

Bodrum Anadolu Lisesi idaresi de öğrencilerinin geçmiş dönemde üniversite sınavında yakaladıkları başarının bu yıl da tekrar edilebilmesi için öğrencileri ile birlikte tek yürek olarak gecenin geç saatlerine kadar okulda çalışmalarına devam ediyorlar.

Gençler birlikteliklerini, akşam yemeklerini de hep birlikte okul bahçesine kurdukları sofralarda pekiştiriyorlar.

Bu hafta sonu sınava giren Ortaokul öğrencilerinden Bodrum Anadolu Lisesi’ne  4 derslikte 120 öğrenci için kontenjan açılmıştı. Geçmiş dönem LYS sonuçlarına göre okul öğrencilerinden 5 i tıp fakültelerine giderken,  toplam sayıdan 106 öğrenci de üniversite sınavında başarılı olmuştu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.