Bodrum Gündem

BODRUM’UN SİHİRLİ PARMAKLARI TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU…

duru balcı sihirli parmaklarduru balcı piyano yarışması (8)İzmir’de 9-10  Haziran 2018 tarihlerinde bu yıl 4. Düzenlenen Mozart Akademi Uluslararası Piyano Yarışması 5/8 yaş kategorisinde Bodrumlu Duru Balcı birinci oldu.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

İzmir Karşıyaka Belediyesi , Hikmet Şimşek Sanat Merkezinde bu yıl 4. Düzenlenen Mozart Akademi Uluslararası Piyano Yarışması 5/8 yaş kategorisinde Bitez Gülümser&Mehmet Danacı ilkokulu 2. Sınıf öğrencisi Duru Balcı birincilik alarak Bodrum’un gururu oldu.

Bodrum’un  sihirli parmaklarına sahip olan minik Duru yaklaşık bir buçuk yıldır Ukrayna Devlet Konservatuvarı mezunu olan Katherina Saat’ten ders alıyor. Beş yıldır Bodrum’da ders veren Katherina Saat öğrencisinin başarısı hakkında şunları söyledi “Alanında uzman ve uluslararası bir deneyime sahip jüri tarafından değerlendirilen  yarışmada, genç müzisyenler tüm yeteneklerini sergiledi. Günde ortalama 2-3 saat piyano çalan Duru başarısını bıkmadan sürdürdüğü düzenli  çalışmasına borçlu. Duru’nun başarısına en başından beri inanarak onu yarışmaya girmesi konusunda destekledim. Kendisine özel olarak hazırladığım  programa uyan ve çalışma azmini kaybetmeyen Duru birincilik ödülü almaya hak kazandı. Çok kısa bir sürede hızlıca ilerleyerek iyi bir  başarı yakalayan sihirli parmaklara sahip küçük piyanistimiz, büyük şehirlerden gelen ve bir çok imkanı kullanarak dersler alan öğrencilerin hepsini geride bırakarak jüriyi şaşırtmayı başardı. Bitez Mustafa&Gülümser Danacı ilkokulu 2/D sınıfında okuyan Duru Balcı’nın bu başarısının ilçemizdeki tüm müziğe gönül vermiş gençlere ve genç yeteneklere örnek olmasını temenni ediyoruz. Yerel yönetimler ve sanat severler tarafından önleri açılıp desteklenirlerse çok daha büyük başarıları yakalayacaklarına inanıyoruz. “ dedi.

duru balcı piyano yarışması (6)Mozart Akademi Uluslararası Piyano Yarışması 5/8 yaş kategorisi birincisi Duru Balcı’nın annesi Duygu Balcı, öncelikle kızı ile gurur duyduğunu ancak söz konusu başarının sadece kızı Duru’nun değil aynı zamanda öğretmeni Katherina Saat’in de başarısı olduğunun altını çizdi.

Organizasyonda genç yeteneklerin birbirleriyle etkileşimde bulunabilmeleri, sanatsal tecrübelerini yaşıtları ile paylaşabilmeleri, klasik müziğe ilgi ve sevgilerini arttıracak tecrübeler kazanmaları amaçlanıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.