Bodrum Gündem

NAZIM, HASAN HÜSEYİN ve AHMET ARİF ŞİİRLER ve TÜRKÜLER İLE ANILDI…

alevi bektaşi derneği ozanlarımız anma 1

Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği, Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli ozanlar Nazım, Hasan Hüseyin kormazgil, Ahmet Arif ve Orhan Kemal’i anılar, şiirler ve türküler andılar. Söyleyecek sözü olan herkesin konuştuğu gecede, Hasan Hüseyin Korkmazgil’in eşi Azime Korkmazgil ve Köy Enstitülü İlhan Alkan ve Alevi Dedesi Mehmet Turan’da onur konuğu olarak yer aldı.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği her ay düzenli olarak kültür etkinlikleri gerçekleştiriliyor. Aşık Veysel’den Mahsuni Şerif’e kadar bir çok Anadolu ozanının anıldığı kültür etkinliklerinin Haziran ayı etkinliğinde Nazım Hikmet, Hasan Hüseyin Korkmazgil, Ahmet Arif ve Orhan Kemal anıldı.

“Bu Davet Bizim” diyerek, Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Dernek merkezinde bir araya gelenler ozanları şiirleri, anıları ve türküleri ile andılar. Hasan Hüseyin Korkmazgil’in eşi Azime Korkmazgil’in de onur konuğu olarak yer aldığı anma gecesine Alevi dedesi Mehmet Turan, Köy Enstitülü ve TÖS kurucularından İlhan Alkan’ın da katıldığı anma gecesinde Azime Korkmazgil eşi devrimci ozan Hasan Hüseyin Korkmazgil’in yaşamını, şiirlerini ve kişiliğini anlattı. Haziran’da Ölmek Zor şiirinin, Grup Yorum tarafından bestelendikten sonra geniş kitlelere ulaştığını ifade eden Azime Korkmazgil, bu şiirin yedi yılda tamamlandığını söyledi. Azime Korkmazgil Hasan Hüseyin’i nasıl tanıdığını, sevdalandığını ve evlendiğini şiirleri eşliğinde anlatırken, Alevi dedesi Hasan Turan’da sazı ile Hasan Hüseyin’in şiirlerinden bestelenmiş türküleri seslendirdi.

alevi bektaşi derneği ozanlarımız anma 1 (5)Hasan Hüseyin Korkmazgil’in dostlarından Köy Enstitülü ve TÖS kurucularından İlhan Alkan’da ozanın yaşamından bazı kesitleri ve anılarını anlatırken, gecede Hıdır Çam, Yaşar Arslan, Ahmet Sevindi, Fatih Bozoğlu, Özgür Devrim Bozoğlu Nazım’da ve Hasan Hüseyin’den şiirler okudular. Ali Keser ve Erol Kösedağ’da saz ve sözleri ile geceye renk kattılar.

Anma gecesinin sunumunu da yapan Bodrum’un sıradışı ve güleryüzlü insanı Hıdır Çam şöyle konuştu; Bugün güzel bir Haziran gecesinde güzel dostlarla birlikteyiz. Bu güzel dostlarla Nazım Hikmet, Ahmet Arif’i, Hasan Hüseyin Korkmazgil’i, bunun yanı sıra Fakir Baykurt’u anıyoruz. Nice aydınımızı, ozanımızı da yad ediyoruz. Dernek olarak kültür ve inancımıza yönelik bir takım etkinlikler yapıyoruz. Bunun yanı sıra edebiyat ve kültür ağırlıklı etkinlikler de yapmaya gayret ediyoruz…”

Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği Başkanı Cem Yalçın’da her ay çeşitli konularda kültür etkinlikleri düzenlediklerini ifade ederek şunları söyledi; “Anadolu’nun yetiştirdiği önemli ozanların anıldığı bu gecede canlar ile birlikteyiz. Ozanlarımızın şiirlerini, türkülerini söylüyoruz. Bu anma gecemize gelerek bizleri onurlandıran Azime Korkmazgil ve dedemiz Mehmet Turan dedemize, İlhan Alkan ağabeyimize ve katılan tüm dostlarımıza candan teşekkür ediyorum…”

Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği Başkanı Cem Yalçın açıklamasını şu sözler ile tamamladı; “Biliyorsunuz önümüzde 2 Temmuz var. 2 Temmuz’da Sivas’ta yitirdiğimiz canları yine bu yıl da hasretle anacağız. Onları katledenleri lanetlemek üzere Bodrum Belediye Meydanı’nda bir basın açıklamamız ve etkinliğimiz olacak. Oraya da sesimize ses vermek, omuza omuz vermek üzere Bodrum’daki tüm değerli dostları çağırıyoruz…”

Nazım Hikmet, Hasan Hüseyin Korkmazgil, Ahmet Arif, Orhan Kemal ve diğer bir çok ozanın ve edebiyatçının da anıldığı gece şiirler ve türküler ile geç saatlere kadar sürdü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.