Bodrum Gündem

LGS’ye BODRUM BAHÇEŞEHİR DAMGASI…

LGS’ye BODRUM BAHÇEŞEHİR DAMGASI…

BK-Bodrum-Tüm-8

2 Haziranda bu yıl ilk kez gerçekleştirilen ve zorluk derecesi ile son yıllara damgasını vuran Liseye Geçiş Sınavı (LGS) sonuçları belli oldu. Bahçeşehir Koleji Bodrum Kampüsü ulusal sınavlara hazırlık sürecindeki sistemli yapısı, öğrencilerinin azmi ve öğretmenlerinin emekleri ile ilçe 1.liğini elinde tutmayı başardı.

Bodrum Gündem Haber

Sınava katılım zorunluluğu olmamasına rağmen, tüm öğrencilerin sınava katıldığı Bahçeşehir Koleji Bodrum Kampüsünde; Türkiye genelinde; 483,4 puanla %0,02’lik dilime giren, aynı zamanda okul birincisi olan Hasan Kaya Güneri; LGS Bodrum 1.si olurken; 469,9 puanla %0,07’lik dilime giren Yılmaz Eren Özsu LGS Bodrum 2.liğini göğüsledi. Bu öğrenciler ile birlikte tüm öğrencilerin total tablosu ile kitlesel bir başarı sevinci yaşandı.

KİTLESEL BAŞARI LİDER BODRUM BAHÇEŞEHİR

Bahçeşehir Koleji Bodrum Kampüs Müdürü Barış Anıl Çakır, “Açıklanan 2018 LGS sonuçları; gerek Türkiye geneli okullarımızda gerekse Bodrum Kampüsümüzde öğrencilerimizin yüzünün güldüğü, emeklerimizin karşılığını aldığımız bir şekilde sonuçlandı. Bodrum Kampüsü olarak açıldığımız yıldan beri ilçedeki kitlesel başarı liderliğimizi sürdürüyoruz. % 0,02 ve yüzde 0,07’lik dilemlerde öğrencimiz var. Bu noktada çocuklarımızın yakaladığı LGS Bodrum 1.liği ve 2.liği dereceleri göğsümüzü ayrıca kabarttı. Elbette ki bir okulun başarısını sadece derecelik öğrencilerle ifade etmek yanıltıcı olur. Bizi sevindiren her zaman kitlesel başarımız olmuştur. Bu noktada emek harcayıp yorulan tüm çocuklarımızı yürekten kutluyor, onların hazırlık sürecinde, her an yanlarında olan ve bilgi birikimleri ile onları donatan emektar öğretmenlerimize ve destekleri ile bizimle işbirliği içinde olan tüm velilerimize teşekkürlerimi sunuyorum…” dedi.

HİÇBİR BAŞARI TESADÜF DEĞİLDİR…

Hiçbir başarının tesadüf olmadığını belirten ve “Bu başarının da doğal olarak tesadüf değil…” şeklinde konuşan Çakır; “Bahçeşehir Kolejlerinde sınav başarısının sırrı; “Ulusal Sınavlara Hazırlık Sistemi” mizdir. Tüm Bahçeşehir Kolejlerinde eş zamanlı olarak uygulanan Ulusal Sınavlara Hazırlık Sistemi ile öğrenciler 5.sınıftan itibaren; yıl boyu liseye geçiş sınavına yönelik deneme sınavlarına katılır. Deneme sınavlarıyla düzenli olarak hazırlık sınavına giren öğrencilerin eksikleri tespit edilerek, sonuca göre hemen etüt, dikkat ya da rehberlik çalışması yapılır. Yıl boyunca yapılan deneme sınavlarında öğrencilerin sorumlu olduğu kazanımlardan sorular sorularak öğrencinin konuyu tekrar edip etmediği, uzun süreli hafızaya kodlayıp kodlamadığı, konular arasındaki sarmal geçiş becerisi kontrol edilir. Tüm bunları yaparken çocuklarımızın sosyal aktivitelerden geri kalmamasını ve çok yönlü gelişimlerini ilke olarak edindiğimizden sınav hiçbir zaman hayatın merkezine yerleşmiyor ve kaygı oluşturmuyor…” dedi.

bodrum-bahçeşehir-LGS

SINAV BU YIL ÇOK DAHA ZORDU…

Bahçeşehir Koleji Bodrum Kampüs Müdürü Barış Anıl Çakır, bu yıl gerçekleşen sınavın öncekilere göre daha zor olduğunu vurgulayarak açıklamasını şu şekilde tamamladı; “Tüm soruları doğru cevaplayarak tam puan alan öğrenci sayılarından da bu tablo çok net görülebiliyor. Bu yıl 18 birinci varken geçen yıl son kez uygulanan Teog’da bu sayı 176 idi. Bahçeşehir Koleji Türkiye Geneli kampüslerinde tüm sorulara doğru cevap vererek tam puan alan 3 öğrenci bulunuyor. Yakalanan kitlesel başarı sistemimizin iyi çalıştığının en önemli göstergesidir. Şimdi sürecin son aşaması olan tercih aşamasındayız. Bu konuda rehberlik servisimiz; her yıl olduğu gibi; öğrencilerimiz ve aileleri ile çocuklarımızın hedef ve isteklerini bütünleştirip bu süreci en güvenli ve rahat şekilde tamamlamalarını sağlayacak…”

Bahçeşehir Kolejleri Türkiye genelindeki tüm kampüslerinde de büyük bir başarıya imza attı…

2018 LGS’de Türkiye Genelinde 500 tam puan alan 18 öğrenciden 3’ü Bahçeşehir Kolejli.  Geçtiğimiz yıl son kez uygulanan TEOG’da Yerleştirmeye Esas Puanlara göre Türkiye’de tam puan alan öğrenci sayısının 176 olduğu düşünüldüğünde; sınavın zorluk derecesindeki artış daha net anlaşılabiliyor. Bodrum Kampüsü de önceki yıllardaki TEOG başarısını LGS’de de sürdürdü…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.