Bodrum Gündem

MUĞLA CHP’DE DİP DALGA HAREKETE GEÇTİ…

MUĞLA CHP’DE DİP DALGA HAREKETE GEÇTİ…

CHP Muğla Gençlik kolları dip dalga

Muğla CHP Eski Gençlik Kolları Kötü Gidişi Masaya Yatırdı…

Bodrum Gündem Haber

CHP’de “doğal lider” haline gelen Muharrem İnce Marmarsi’in Selimiye sahillerinde dinlenirken, Muğla’nın yaşayan Gençlik Kolları İl ve İlçe Başkanları Karabağlar Yaylası’nda biraraya gelerek partideki kötü gidişi masaya yatırdılar.

Muğla’nın görevdeki ilçe başkanlarından sadece Bodrum İlçe Başkanı’nın katıldığı toplantıdan çıkan sonuç bildirgesinde, “Hep beraber başaracağız. Önce biz bitti demeden bitmez… Bu daha başlangıç, değerlerimize ve ilkelerimize sımsıkı bağlı olarak değişim ve yenilik talebimizi çok daha güçlü ve gür sesle haykırıyoruz… Demokrasi olmazsa olmazımız.” denildi.

Seydikemer’den Bodrum’a kadar tüm eski gençlik kolları başkanları Menteşe İlçesi’nin Karabağlar Yaylası’nda bir araya geldi. Toplantıda Muğla eski milletvekili ve belediye başkanlarından ve MKYK üyelerinden olmanın yanında toplantıdaki en yaşlı Gençlik Kolu Başkanı olarak modaratörlüğü Fevzi Topuz yaptı.
CHP’nin Muğla’da yaşadığı oy kaybı ve önümüzdeki yerel seçimlerin de masaya yatırıldığı toplantıda yerel seçimler öncesi Muğla il genelinde kongrelerin üye bazında yapılması gerektiğini savunuldu. Eski başkanlar yerel seçimlerde tüm belediye başkan adaylarının üye bazında yapılacak olan seçimle belirlenmesi halinde CHP’nin Muğla il genelinde ciddi anlamda bir oy patlaması yaşayacağını dile getirdiler. Bu çalışmanın sadece Muğla’da değil birçok ilde başladığına dikkat çeken gençlik kolları eski başkanları, Menteşe’de gerçekleştirilen toplantıya ilişkin basına ve kamuoyuna manifesto niteliğinde bir sonuç bildirgesi yayınladılar.

Uğur Ürper, Turhan Doğu, Tufan Erkan Yakar, Özcan Özgür, Bekir Nalbantoğlu, Fuat Fİliz, İbrahim Zehir, Tevfik Kahraman, Fethi İnci, Kürşat Kıvrak, Timur Koyuncu, Serkan Alpözen, Tayfun Yıldırım, Togay Kömür, Emrah Doğu, Kemal Güneri, Hasan Balı’nın da aralarında olduğu 50’ye yakın gençlik kolları eski başkanı tarafından kaleme alınan sonuç bildirgesinde CHP Genel Merkezi’ne hitaben şu öneriler yer aldı:

1-Ahbap cavuş ilişkileri ile aday belirleme yönteminden vazgeçin.
2- Sandıklardan ıslak imzalı tutanakları toplayamayan örgütleri görevden alın.
3- Özellikle Üniversite bulunan il ve ilçelerde gençlik kollarını ( kâgıt üzerinde değil ) oluşturamayan örgütleri görevden alın.
4- Sandık görevlilerini tecrübeli parti üyelerinden seçin.
5- Parti müfettişlerini tebdili kıyafetle halkın ve partililerin arasına katıp istihbarat edinin.
6- Sandık sonuçlarını getirmeyen ajanları tespit ve ifşa edin.
7- Parti geçmişi hakkında yalan ve yanlış bilgiler verenler hakkında disiplin mekanizmasını işletin
8- Belediyelerimizde ortak dil ve eylem birliği oluşturun.
9- Seçim günü milyonları, karşı karşıya kalabilecekleri her türlü saldırıya karşı uyararak sokaklara dökün.
10- Delege ağalığına son verip, tüm üyelikleri toplu kayıtlara da dikkat ederek güncelleyin ve tüm organ seçimlerini üyelerin katılımıyla ön seçimle gerçekleştirin.
11- 20 yılını doldurmuş her seçilmişe teşekkür edip dinlenmesini isteyin.
12- iki dönem partiyi iktidara taşıyamayan genel başkan bir daha aday gösterilmesin.
13- Dört eski genel başkan ve Muharrem İnce ninde içinde olacağı, Kemal Kılıçdaroğlu ve kendi istediği bir kişiden oluşan 7 kişilik komisyon ile aday adaylarına vize uygulaması başlatın.
14- Kongrelerde imza rezaletine son verin.
15- Parti Meclisi Üye sayısını 200 e çıkarın.
a) 81 ilin her birine bir P.M üyesi verin. Bu P.M üyesi il kongresinde oylanarak belirlensin.Geri kalan 119 P.M üyesini illerin aldıkları oy oranına göre değerlendirin.
b) Parlamento da bulunan komisyon kadar P.M de gölge komisyonlar oluşturun.
c) Ülkemiz 7 bölgeden oluşuyor MYK üyelerinin 7 sini; o bölgedeki P.M üyeleri seçsin.Her bölgeyi temsil eden bir MYK üyesi olsun.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.