Bodrum Gündem

19 YIL SONRA İLK KEZ KARŞISINA RAKİP ÇIKTI…

BODER OLAĞAN GENEL KURUL MANŞETBODER Olağan Genel Kurulu hafta sonu İsis Otelde gerçekleşti. 1999 yılından bu yana başkanlık yapan Halil Özyurt tekrar başkanlığa seçilirken, kendisinin karşısına yıllar sonra ilk kez başka bir aday başkanlık için liste çıkardı.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (BODER), geçtiğimiz hafta sonu olağan genel kurulunu gerçekleştirdi.  Genel Kurula yönetim kurulda başkan Halil Özyurt, yönetim kurulu ve üyeler hazır bulundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından genel kurul toplantısını yönetmek üzere Hasan Güven başkanlığındaki Divan görevi devir aldı.

Genel Kurulda sırasıyla yönetim, hesap planı ve denetleme kurulu raporları okunarak oy birliği ile kabul edildi.

Yapılan açıklamada 323 üyesi bulunan BODER’in 30 bin lira alınamayacak durumda olan toplam 210 bin lira aidat alacağı bulunduğu ifade edildi. BODER üyesi 185 tesis aidatlarını düzenli olarak ödemekte. 290 bin lira bütçesi bulunan BODER’in üyelerin 175’nin bilgileri güncellenirken 15 tesisin de el değiştirme veya iflas gibi nedenlerle kapandığı dile getirildi.

Toplantıda geçmiş dönemde olduğu gibi derneğin hukuki konularını çözmek üzere avukatlık hizmeti satın alınması için Yönetim Kuruluna oy birliği ile yetki verildi.  Tüzükteki 8 maddede revizyona gidildi ve tüm değişiklikler yine oy birliği ile kabul edildi. Yapılacak olan seçinim mevcut divan tarafından yönetilmesi kararı alındı.

BODER OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI 2018 (35)“BODER’de Gençlere Ve En Az Bir Lisanı İyi Konuşan Bir Başkana İhtiyaç Var…”

1999 yılında göreve geldiği günden bu yana BODER Başkanlığını yürüten Halil Özyurt’un karşısına 19 yıl sonra ilk kez bir rakip çıtı. Dr.Yusuf Günaydın, mevcut yönetimce hazırlanan blok listenin karşına kendi oluşturduğu liste ile çıkarken, listede adı geçen üyelerin pek çoğuna bilgi vermeden bu listeyi oluşturduğunu, eğer istemezler ise isimlerini silebilecekleri belirttiği konuşmasında tekdüzeliği yıkmak adına başkanlığa aday olduğunu sözlerine ekledi. Günaydın konuşmasına şöyle devam etti “Sonuçta burada başkan değil bir yönetim kurulu seçilecek. Listeyi hazırlarken kimseye sormadım. Bir genel kurulda çeşitlilik olması lazım. Bütçe onaylanırken kimse bütçeye nedir diye dönüp bakmadan onayladı. En azından yönetim kurulu seçilirken bir heyecana ihtiyaç var. Bu sebeple ben de bir yönetim kurulu listesi oluşturdum. Benim hazırladığım blok listedeki birçok isim aynı. Ben sadece bir iki isim değişikliği yaptım ama değişiklik şart. Bence bir kurumun başında bu kadar kalmak doğru değil. Mevcut başkana sevgim bakidir ancak değişimin de olması lazımdır. 3 buçuk milyarlık turizm katma değerinin olduğu bir yerde yeni yönetime ihtiyaç var. Gençlere ve en az bir lisanı iyi konuşan bir başkana ihtiyaç var. Bu listede adı geçen ve burada olmak istemeyen üyeler çıkmak isteyebilirler bu tabi bir durumdur. Ama en azından iki listeli bir seçim olmasını arzu ediyorum…” dedi.

Bunun üzerine Divan başkanı Hasan Güven adı Yusuf Günaydın’ın hazırladığı listede olan ve liste dışı kalmak isteyen olup olmadığını sorduğunda yaklaşık 10 kişi adının listeden silinmesini istedi.  Yapılan itirazlar neticesinde divan başkanı Yusuf Günaydın tarafından verilen listeyi kabul etmeyerek mevcut yönetim tarafından hazırlanan listeyle seçime gitti.  Seçim Yusuf Günaydın’ın tek ret oyuna karşılık çoğunluğun onayı ile kabul edildi.

BODER OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI 2018 (11)“Yönetim Kurulunda Verimli Çalışmak İçin Ahenk Önemli…”

BODER Başkanı Halil Özyurt seçim sonrası yaptığı konuşmada, bu güne kadar kendisine destek veren üyelere teşekkür ederken sözlerine şöyle devam etti “Yapacağımız işlerde seçilemeseniz de bizlerle beraber olmanız bize güç katacaktır. Bizlerin de eksiklikleri var, bunları da yavaş yavaş gidermeye çalışıyoruz. Aslında ben bu dönem aday olmuyordum. Arkadaşlar bir dönem daha kendilerine yardımcı olmam konusunda ısrar ettiler. Gençlerin gelmesi ve değişim çok önemli. Onun için Yusuf kardeşime çok teşekkür ederim. Tabii yönetim kurulunu seçerken ahenk de önemli. Beraber verimli çalışmak da çok önemli. Ben bu ekibi seçtiğiniz için sizlere çok teşekkür ederim…” dedi.

Bodrum Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (BODER), olağan genel kurulunun son maddesi dilek temenniler kısmında Mehmet Aydınlıoğlu, Yiğit Girgin ve Çağlar Sakaoğlu birer konuşma yaptılar.

BODER OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI 2018 (18)Yapılan Olağan Genel Kurul  sonrasında seçilen yönetim kurulu bir toplantı daha yaparak kendi içinde yürütme kurulunu seçti. Buna göre; Başkanlığa geçmiş dönemlerde olduğu gibi Halil Özyurt seçilirken, başkan yardımcılıklarına Hasan Güven, A. Melih Alemdar, genel sekreterliğe Orhan Kavala, sekreter yardımcılığına Çağlar Sakaoğlu, saymanlığa Serdar Sarıl ve yardımcılığına da Itır Köylü seçildi. Denetleme kuruluna İsmail Şahbaz seçildi.

BODER Yönetim Kurulu Asil Listesi;

Halil Özyurt, Hasan Güven, Orhan Kavala, Ahmet Aras, Deniz Taş, Alişir Şahin, Dursun Kücü, İbrahim Özman, Mehmet Aydınlıoğlu, Melih Alemdar, Itır Köylü, Sedat Balıkçı, Çağlar Sakaoğlu, Serdar Sarıl ve Ali Akbaba.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.