Bodrum Gündem

BODRUM BELEDİYESİNİN İDEALİST MECLİS ÜYESİ…

ali-öztürk-bodrum-gündem-1

Bodrum Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi ve Karaova Derneği (Karaova Der) Başkanı Harita Mühendisi Ali Öztürk’ün kendi yaşamından bir kesiti sosyal medya hesabından paylaşarak, çok anlamlı bir mesaj verdi. Doğduğu topraklara vefa borcumu ödemeye çalışan Ali Öztürk şimdi de Karaova Halk Kütüphanesini hizmete açıyor…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum’da son yıllarda gerçekleştirilen en iyi sosyal projelerden birisi olan Karaova Bağbozumu Şenliğinin fikir babası olan ve önderliğini yapan Bodrum Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi ve Karaova Derneği (Karaova Der) Başkanı Harita Mühendisi Ali Öztürk şenlik kapsamında önce Bodrum Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve gönüllülerinde katkıları ile Pınarlıbelen’de bulunan eski okulun ve köy odasının tamiratını yaparak hizmete açtırdı. Bir sonraki yıl kendi doğduğu köy ve okuduğu ilkokulun tamiratını ve modernleştirilmesine ön ayak oldu. Hatta kolları sıvayarak boya badana işlerini bile kendi emeği ile gerçekleştirdi. Şimdi de Karaova’da bir Halk Kütüphanesinin kuruluşuna önder oldu.

Bodrum Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi ve Karaova Derneği (Karaova-Der) Başkanı Harita Mühendisi Ali Öztürk kendi yaşamından bir bölümü sosyal medya hesabından paylaşarak, çok önemli bir toplumsal mesaj veriyor. Öztürk bir hayalini gerçekleştirdiğini ifade ederek yer tahsisi yapan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a ve imece usulü ile bu projenin gerçekleşmesine katkı koyanlara da teşekkür ederek bir vefa örneğini de gösteriyor.

ali-öztürk-kütüphane bodrum gündem 5Öztürk’ün paylaşımı şu şekilde;

“Aslında ben pek yazı yazmayı sevmem hele hele Facebook’ta hiç. Sadece yaptıklarımı paylaşırım. her neyse.
Hayatımda başarılı olamadığım tek konudur yabancı dil. Benim suçum değildi. Üç yıl boyunca ortaokulda hiç yabancı dil öğretmenimiz olmamıştı. Olmamıştı.
Lise yıllarımda ilk yıl zorunlu ikinci yıl seçmeli ders olunca üniversite sınavlarına hazırlandığım için seçmemiştim. Üçüncü yıl tekrar zorunlu. Bu memlekette milli eğitim hiç bir zaman komik olmaktan kurtulamamıştı.
Olmayan sadece yabancı dil öğretmeni değildi elbette. Hiç kütüphanemizde olmamıştı.
İlk kütüphaneyi liseyi Milas’a okumaya gidince orada görmüştüm. Kütüphaneden çok etkilendim ve çok faydalandım.
Orada Ders çalıştım. İlk felsefe ve sosyoloji kitaplarını orada okumuştum. Darwini ilk orada araştırmıştım. Hayatı sorgulamaya orada başlamıştım. Aslında uzay konusunda bu gün ortaya çıkan durumlar beni hiç şaşırtmıyor. Çünkü ben o kütüphanede bunların ip uçlarını okumuştum.
Kütüphane bir ülkenin geçmişi geleceği ve bir neslin göğsünün tunç siperi olması için olmazsa olmazıdır.
Bütün bunları hissetmiş birisi için bir gün bende bir kütüphane yapmayı hep hayal etmiştim. Bu gün bu hayallerimin Karaovada gerçeğe dönüşmeye başlamasını görmek beni ne kadar mutlu etti anlatamam.
Karaova Halk Kütüphanesi sadece felsefe tarih ve hikaye okunan veya kitaplarının saklandığı bir yer olmayacak. Bizim okulda bulamadığımız yabancı dil öğretmenleri burada ihtiyaç sahiplerine gerekli dersleri verecektir. Çok amaçlı salon gibi çalışacaktır.
Ben bir hayalimi gerçekleştirmek için attığım bu adımda bize imece olarak yardımlarını esirgemeyen tüm yardımseverlere sonsuz teşekkür ediyorum.
Yer tahsisinde bize yardımcı olan Belediye başkanımızda ayrıca teşekkür ediyorum.
Unutmayalım güneşe gidemeyebiliriz ama bakabilmeliyiz.
Güneşe bakacak çocukların yolunun bu kütüphaneden geçmesi dileklerimle.
1 Eylül 2018 günü 4. Karaova Bağbozumu Şenliğinde açılışa herkesi bekliyoruz.

DEĞERLERİMİZDEN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ…”

 

Yorumlar

  1. Ümit dedi ki:

    Sabah sabah sesli güldüm,allah da sizi güldürsün!
    Usullukta torbada halka ait Mesire yerine yapılmış otel var Bodrumun yeşiline doğasına saplanan hancer! Ali bey tanır mı bilir mi o şirketi,o şirketin orada ki pis işlerini kim yapmış,hangi harita mühendisi yapmış biliyordur,lütfen ismini söylesinde tüm Bodrum öğrensin,merakla bekliyorum kendisinden bu ihaneti Bodruma yapan kim!